Cookie- og Privatlivspolitik

Beau travail (1999)

|
1 time 32 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Beau travail
|
Versioner: se alle
Særvisning, Event
|
Beau Travail plakat

I Claire Denis’ internationale gennembrud ‘Beau travail’ holdes hverdagen sammen gennem hårdkogt militær disciplin og indlært elegance – både under og uden på uniformerne. ´Beau travail´ beretter om livet blandt franske fremmedlegionærer i Djibouti ved Det Røde Hav i Østafrika.

Krigens ødelæggende spor skildres i særdeleshed gennem den afstumpede krigsveteran sergent Galoups (Denis Lavant) nidkære og samtidigt nænsomme blik. Enhver militærøvelse forvandles til en ballet, når han træner sine mænd med patriotisk perfektion.

Filmen er stilistisk overlegen, og der er ikke sparet på sanselige og naturskønne skud, der repræsenterer dén frihed, som Galoup, til stor fortrydelse, fornægter sig selv. I en stilfuld symfoni bevæger lydsporet sig over alt fra opera til tyrkisk dansepop og italiensk eurodance.

Særligt nummeret “The Rhythm of the Night” akkompagnerer og indprenter en af de mest ikoniske slutscener i nyere tids filmhistorie. Denis har skabt en film, der på én gang er voldelig, passioneret og melankolsk.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Ingen stemmer endnu
0
0

Instruktør

Skuespillere

Instruktører

Skuespillere

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.