Cookie- og Privatlivspolitik

Batman Begins

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
22.07.2005
| |
2 timer 20 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Batman Begins
|
Versioner: se alle
2D, IMAX (u/undertekster)
|
Billetter

I 'Batman Begins' rejser den desillusionerede industri-arving Bruce Wayne rundt i verden for at lære at forstå, hvordan den kriminelle hjerne fungerer.

Wayne begynder snart at bekæmpe uretfærdighed og skabe frygt blandt dem, der udnytter de svage – samtidig med at han kæmper mod sine egne dæmoner.

Da han vender tilbage til Gotham City, opdager han, at byen flyder med organiseret kriminalitet, småforbrydere og moralsk forrådnelse. Bruce slår sig sammen med politibetjenten Jim Gordon og den offentlige anklager Rachel Dawes.

Med deres hjælp og en masse støtte fra sin altid trofaste butler Alfred, samt Lucius Fox fra Wayne Enterprises, skaber Bruce sit alter-ego: Batman, en kappeklædt hævner, der bruger sin styrke, sit intellekt og en imponerende række avancerede high-tech gadgets våben i kampen mod det onde.

'Batman Begins' er den første film i Christopher Nolans Batman-trilogi efterfulgt af The Dark Knight og The Dark Knight Rises.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (250 votes)
5
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Søsuser/807738

Batman Begins er så fed

Lars Michael

Starten på noget stort og sikke en succes.
Det er bare så godt det her, at man slet ikke bliver skuffet.

Moviemaniac.dk

Batman Begins er mørk og nødesløs, men den er heller ikke uden humor. Flere scener giver alvorligheden en pause, bl.a. hvor Bruce Wayne, som skjuler sin Batman-identitet, og agerer som rig og pinlig playboy under en middag, siger: “Well, a guy that dresses up like a bat clearly has issues”. Eller da den ansvarlige for tech-afdelingen i Wayne Enterprises, viser en ny (monster)bil frem for Bruce Wayne, hvorefter Wayne, med et gavsmil på læberne spørger: Does it come in black”?

Vi ved jo alle hvad han skal bruge den bil til….

Læs resten af anmeldelsen på min hjemmeside ;-)

Anders

Dette må være den film jeg har set flest gange i hele mit liv.
En fejlfri action film, der er dybere end nogle af andre film i samme genre. Man får hele Bruce Waynes baggrunds historie, og det er dette dybere billede ind i, hvad der får ham til at tikke og hvad der motivere ham til at iklæde sig det sorte heltekostume der gør den så spændende!

Mads

Starten på den fremragende trilogi

Emil

Først Christian Bale spiller Bruce Wayne og Batman virkelig godt. Og alle de andre spiller også godt, jeg er glad for at de valgte scarecrow og Ra's al ghul som skurke, scarecrow er en af mine favorit skurke. Min favorit del er hvor han trænes, jeg elsker bare den del. Han startede med at være en sur rigmand til en Ninja. Rigtig god film

Nikolaj

Jeg har nok rated den og The dark knight ret mange gange, bla. pga. at jeg er meget i tvivl om den retfærdige anmeldelse.

Batman begins er en super god oprindelses historie, den er dyster, leverer en super god historie, og har nogle hæsblæsende action scener. Scenerne hvor Batman bliver trænet oppe i bjergene er noget nært det fedeste, som jeg nogensinde har set i action/superhelte film. Liam Neeson er også perfekt som Henri Ducard, han leverer som altid.

Når Batman så kommer til Gotham, formår at gør det realistisk, og samtidig giver nogle dystre uhyggelige scener med bl.a. Scarecrow. Har haft lidt svært ved ham nogle gange, de gange jeg har haft set den. Men da jeg sidst så filmen, virkede det helt fint.

Filmen er ikke The dark knigt, så den lider måske lidt af, at den ikke har en ordenlig skurk, og Scarecrow har jeg det nogle gange svært ved, og nogle gange ikke.

Men ellers er filmen en perfekt Batman oprindelses historie. Cool, dyster og flot lavet.

Nikolaj

Christopher Nolan starter sin geniale trilogi om den kappeklædte Batman på fineste maner. I Batman Begins oplever vi den vej Bruce Wayne må gå for til slut at kunne kalde sig Batman. Vi ser hvordan han bliver trænet og hvordan han udvikler alle sine drengerøvs-gadgets.

Jeg synes ikke at filmen har en "stærk" skurk som fx. jokeren og Bane i de to efterfølgere. Det virker både godt og dårligt. Dårligt fordi at man som publikum kun kan elske når den psykiske duel imellem den rigtig gode og den rigtig onde skal udspilles. Godt, fordi der bliver lagt mere vægt på den korruption og kriminalitet der foregår i Gotham.

Batman Begins er den svageste i trilogien, men det betyder absolut ikke at det ikke er en fremragende film! Samtidig er Christian Bales fortolkning af Batman/Bruce Wayne vanvittig god!

CINEMANDRUP

Dengang jeg hørte at Christopher Nolan var i færd med at instruere den næste Batman saga kunne jeg nærmest ikke få armene ned. Nu hvor vi har rundet hans trilogi af tager jeg et tilbage blik på alle tre film.

Første i rækken: Batman Begins. En ny og god måde at fortælle om Batmans ophav. Vi får en ny hovedrolleindehaver som Batman at skulle forholde os til: Christian Bale. Manden står med noget af en arv at skulle løfte men under Nolans vinger kan det kun blive godt.

Historien inkluderer sjovt nok et par bad guys der vil lægge Gotham i ruiner. Det giver en skurk som ikke var forventet og jeg ikke vil afsløre. Derudover stifter vi bekendtskab med Scarecrow - ikke ham fra Wizard og Oz - men en lidt mere dyster en af slagsen.

Nolan har en unik evne til at vælge sit cast med omhu. Han kan forme dem som han lyster og det spinder guld næsten hver gang. Han formår at få Christian Bale til at være gentagne roller på en gang: den unge Bruce Wayne, den hævngerrige Bruce Wayne, den udstødte Bruce Wayne, den rige playboy Bruce Wayne og så selvfølgelig Batman. Bales Batman er velspillet og vil stadfæste sig hos de fleste som værende den bedste Batman. Jeg er til dels enig, hvis ikke det for for et punkt: Hans konstante halsbetændelse.

Bales Batman version døjer konstant med halsbetændelse, hvor man kan se at han forsøger alt for ihærdigt på et virke frygtindgydende overfor de kriminelle med sin hæse stemme. Den mere rolige approach som blev portrætteret af Michael Keaton i den første Batman film af Tim Burton virkede på mig mere skræmmende. Keaton var i sig selv skræmmende, da han havde en naturlig rolighed over sin væremåde og ikke forsøgte at virke frygtindgydende, men per automatik var det. Jeg elsker Keatons Batman, men Bale giver ham kamp til stregen.

De øvrige skuespillere gør ligeledes filmen seværdig, da ikke en person slækker på deres karakter. Morgan Freeman, Michael Caine, Liam Neeson osv. lever alle op til deres rygte og er en fryd at se på lærredet. Alle lever sig ind i Gothams dystre verden, som på smukkeste vis ulmer af mørke gyder, kriminelle bander og korrupte betjente, der mangler en vejviser - Enter Batman.

Actionscenerne er fuldendt og tilført et strejf af perfektionisme. Den nye Batmobil har fået et skud steroider og ligner mest af alt et transformers Monster - men det er fedt og den ser ret så rå ud. Det er ikke længere den klassiske model fra Burtons univers, men en nymodens version.

Hvis du er ny i Batman universet er dette en god grobund at starte fra for at få en god introduktion. Nolan har skabt et mesterværk af en trilogi pakke til dig. Nyd Batman Begins, for den er det hele værd.

Anonymuser/0

Fantastisk historie. Gode actionscener, Christian Bale gør det super godt som Batman. Bare god ny fortolkning.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.