Cookie- og Privatlivspolitik

Barton Fink (1991)

Censur ukendt

Se mere på medierådet.dk
|
1 time 56 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Barton Fink
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning m/ introduktion, Særvisning
|

Filmen 'Barton Fink' hander om fofatteren Barton Fink, hvis første Broadway-show er et kæmpe hit.

Hans agent overbeviser ham om at smede mens jernet er varmt og drage til Hollywood for at score nogle hurtige penge, der kan finansiere resten af ​​hans forfatterskab.

Her får han til opgave at skrive en wrestling-film, men Barton lider af skriveblokering. Derfor bruger han al sin tid på at snakke med forsikringssælgeren, der bor i værelset ved siden af, og søge råd fra den alkoholiske romanforfatter WP Mayhew, mens hans deadline nærmer sig.

'Barton Fink' er instrueret af Coen-brødrene, og har John Turturro i hovedrollen. Filmen blev hædret med Guldpalmen i Cannes i 1991.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (5 votes)
4.2
0

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Coen brødrene er nu for alvor ved at etablere sig. Deres fjerde film får stor succes på kritikerfronten (men dog noget mindre succes hos publikum). Det er nu også tydeligt, hvordan de gør genbrug af de samme skuespillere. John Turturro og Steve Buscemi var begge med i Miller's Crossing og spiller hhv. hovedrollen som manuskript-forfatteren Barton Fink samt receptionisten på det billige Hollywood hotel, hvor Barton Fink bor. Tilsvarende er John Goodman tilbage fra Raising Arizona og spiller en mystisk forsikringssælger, der bor i naboværelset til Barton.

Barton Fink oplever en kæmpe kulturkløft fra at være succesfuld forfatter på New Yorks broadway scene og så til at være manuskriptforfatter på en B-film i Hollywood. Datidens studiosystem får en ordentlig en på tuden af Coen brødrene i form af en satirisk tilgang, hvor manuskriptforfattere vises som fordrukne, mens det er sekretærene, der laver alt arbejdet. Producerne er heller ikke ligefrem sympatisk skildret, og stakkels Barton Fink får ikke meget hjælp fra sine nye arbejdsgivere. Han lægger da også ud med at have skriveblokade fra starten af. Heldigvis er der anden hjælp at hente fra uventet hånd, men studiosystemet kan han ikke løbe fra og ender til sidst i et surrealistisk mareridt mellem drøm, virklighed og Helvedet.

I Coen brødrenes tre første film havde de allerede vist lidt af deres forkærlighed for at blande genrer sammen. Men det er først med Barton Fink, at de virklig går til den og blander en masse forskellige genre sammen og dermed skaber noget helt nyt og unikt.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.