Cookie- og Privatlivspolitik

Barn

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en trist og tung grundstemning, der er karakteriseret ved at den tematisk omhandler sorg og skyld i forbindelse med et barns død. Filmen er generelt roligt fortalt, og den dvæler ved de svære følelser i forbindelse med dødsfaldet, men den indeholder også dramatiske scener. Eksempelvis benytter filmen sig af en ildevarslende lydside og stemning i forbindelse med den indledende scene, hvor et barn ligger livløst, mens voksne forsøger at give førstehjælp og holde andre børn på afstand. I andre emotionelt stærke scener bliver et barn konfronteret og bebrejdet for hendes skyld i dødsfaldet. Idet filmen ellers ikke indeholder vold og den er roligt fortalt, vurderes det, at den kun vil virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
27.02.2020
| |
2 timer 37 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Barn
|

Det norske drama 'Barn' handler om den 13-årige datter af en prominent venstrefløjspolitiker, Lykke, som ved et uheld har slået sin klassekammarat Jamie ihjel i skoletiden.

Jamies far er en lokal højrefløjspolitiker, og selvom Lykke påstår, at drabet var et uheld, er der ikke nogen, der tror hende.

Skolens inspektør Liv er en idealist, som, stik modsat sin politiske overbevisning, har et forhold til Jamies far Karl Erik. Efter Jamies død kan de ikke længere holde deres forhold hemmeligt, og omverdenen reagerer med mistro og forargelse.

Livs bror Anders havde gårdvagt, da ulykken skete, og han er overvældet af skam og skyld over ikke at have været i stand til at forhindre ulykken.

Men hvordan kunne noget så forfærdeligt ske, og hvordan skal livet fortsætte herefter?

'Barn' har bl.a. norske Thorbjørn Harr på rollelisten, og han er kendt fra tv-serien 'Vikings' og tragediefilmen 22 July.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (9 votes)
4.8
3.5

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Jyllands-Posten

    "Mest af alt minder 'Barn' om en forvokset undervisningsfilm, der i sin stædige insisteren på at være dyb og nuanceret ender med at blive overfladisk og ligegyldig." (Katrine Sommer Boysen)

  • Politiken

    "'Barn' stiller flere spørgsmål, end den giver svar, og det er filmens force. Den kræver noget af sit publikum, men den er ikke svær at se og nyde som eksistentialistisk underholdning." (Nanna Frank Rasmussen)

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.