Cookie- og Privatlivspolitik

Bang Bang Orangutang

Censur ukendt

Se mere på medierådet.dk
09.12.2005
| |
1 time 46 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Bang Bang Orangutang
|

'Bang Bang Organgutang' handler om den succesrige forretningsmand Åke Jönsson, der elsker sig selv, sin karriere og sin store, dyre bil.

Men i et skæbnesvangert sekund forvandles hans liv, og han mister sin kone og sine børn, som han midt i karriereræset har glemt at elske.

Pludselig er alting forandret, og Åke må gå på jagt efter kærligheden. Men hvad sker der, når man endelig lærer at elske – og ikke kan få den, som man elsker?

'Bang Bang Organgutang' har stjerner som Mikael Persbrandt, Tuva Novotny og Fares Fares på rollelisten. 

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (2 votes)
2.5
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anitauser/1015789

"Bang Bang Orangutang" handler i korte træk om at elske, og om at blive elsket. Det er blevet tid til selvransagelse for den hårdt ramte Åke, der aldrig har givet sig tid til nogle af delene, men med ensomhedens komme nu har fået et behov for begge.

Emnet er i virkeligheden den identitetskrise, et individ kan havne i, når en række uplanlagte hændelser gør, at der må sadles markant om både på hjemmefronten og på jobmarkedet. Men Staho stopper imidlertid ikke her. Det at kunne tilgive er nemlig også oppe til debat. Og således har Simon Staho tumlet med ganske store tanker i sit allerseneste opus.

Et langt stykke af vejen fungerer det da også fantastisk godt. Måske fordi hovedrolleindehaver Mikael Persbrandt er den store kapacitet, han er. Det er vist ikke for meget at sige, at han faktisk bærer denne film igennem. Og måske fordi "Bang Bang Orangutang" forstår at bevare en skæv, tragikomisk tilgang til sit stof, formår den at udstråle lige dele charme, selvtillid og lækkert hår. Og så naturligvis en masse menneskelig varme.

Alligevel er det ikke helt nok. Således mangler vores identitetshungrende hovedkarakter i den grad en fremdrift, hvilket naturligvis er forståeligt et stykke af vejen. Men det bliver alligevel enerverende på længere sigt at være vidne til, at vores antihelt konsekvent ignorerer de chancer, der trods alt kommer i hans retning. Man får simpelthen en udtalt trang til at skrige af sine lungers fulde kraft – "så ta' dig dog sammen mand!. Og det er desværre også stærkt medvirkende til, at en ellers brillant fortalt anekdote tenderer til at gå lidt i tomgang hen mod enden.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.