Cookie- og Privatlivspolitik

Bamse

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har en gennemgående positiv grundstemning. Der er dog enkelte scener med let dramatisk indhold, og hvor stemningen ændrer karakter og skildrer en utryg barndom. Da disse scener imidlertid forløses positivt, og filmen også er fyldt med glæde, musik og sammenhold, vurderes filmen kun at kunne virke skræmmende på børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
25.08.2022
| |
1 time 32 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Bamse
|
Versioner: se alle
2D, Med danske undertekster, 2D med Besøg, Babybio, Seniorbio, Strikkebio
|


Det danske feel-good-drama 'Bamse' handler om den folkekære musiker Flemming "Bamse" Jørgensen, der har givet os klassikere som 'Vimmersvej' og 'I en lille båd der gynger'.

Flemming "Bamse" Jørgensen havde oprindeligt 11 søskende, men blev som spæd bortadopteret til et direktørægtepar, som ikke kunne få børn. Faren ønsker, at Flemming en dag skal overtage familiens fabrik, men Flemming har andre planer og bliver en del af bandet Bamses Venner. 

Selvom succesen er enorm for Bamses Venner, så ønsker Flemming fortsat farens anerkendelse og kærlighed og føler sig stadig splittet mellem at være Flemming og Bamse.

I rollen som Flemming "Bamse" Jørgensen ses Anders W. Berthelsen, der senest har været med i Ser du månen, Daniel

'Bamse' er instrueret af Henrik Ruben Genz, der tidligere har lavet film som Erna i krig, Frygtelig lykkelig og Gud taler ud.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (399 votes)
5.3
4.4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  ""['Bamse' fik i den grad] denne anmelder til at slække på følelsespanseret, hvilket der må kvitteres med seks stjerner for." (Kristian Lindberg)

 • BT

  "Er man den nostalgiske type, der var i live, da 'Bamses Venner' huserede på hitlisterne, er 'Bamse' en hyggelig og indimellem sjov film, men for alle andre vil den højst sandsynligt ikke efterlade det store indtryk." (Kristian Dam Nygaard)

 • Børsen

  "'Bamse' leverer selvfølgelig musik og grin, men også fugtige øjne. Og det er godt. For som manden selv sang engang: "Tårer taler sandt"." (Niels Pedersen)

 • Ekstra Bladet

  "'Bamse' vil finde sin Flemming i stort anlagt hyldest til den folkekære musiker, men trods en imponerende indsats fra Anders W. Berthelsen er filmen smækfyldt med klicheer og trivialiteter. Lidt ligesom Bamses egen musik." (René Fredensborg)

 • Filmmagasinet Ekko

  "Man forlader biografen med en tåre i øjenkrogen og et hjertevarmt smil på sangklare læber." (Nicki Bruun)

 • Information

  "...'Bamse' er en genoprejsning af en folkelun entertainer, der engang fik alle til at synge og danse. Men også en biografisk film om en mand, der sled med en hård far og en traumatisk barndom – og med en 14.-plads i det internationale Melodi Grand Prix." (Ralf Christensen)

 • Jyllands-Posten

  "[...] det er et rørende portræt, der naturligvis er hjulpet på vej af fillmens gode manuskript, men som gestaltet af en mindre fintunet skuespiller ville have klinget af falsk fastelavnsleg." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Når der skal fortælles en menneskelig historie og samtidig kippes med flaget for musikken, er Anders W. Berthelsen den helt rigtige mand til spillejobbet. [...] Bamse er Berthelsens bedste filmrolle i lang tid..." (Kim Skotte)

 • Soundvenue

  "Henrik Ruben Genz' portræt af Flemming Bamse Jørgensen med Anders W. Berthelsen i titelrollen viser den folkekære musiker fra en mere alvorlig side, og resultatet er føleri af høj kaliber." (Freja Dam)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Ann

Det var fedt at se og lære historien om Bamse, den var virkelig godt lavet, godt valg af skuespillere.

Foruden historien om Bamse, gav den også én tanker om, hvad der er vigtigt at holde fast i og at turde i de relationer man møder igennem livet, tiden går hurtigere end man tror.

Micahel

En af de absolut bedste danske biografiske film, der er lavet de seneste år.

Karl

Virkelig god film og godt skuespil

Gerda

Var inde og se den med min mand, vi syntes begge den var rigtig god.

Hanne

Skønt og rørende film.

Michael

Jeg var bestemt ikke skuffet, kan varmt anbefales.

Jette

Kan varmt anbefales

Lotte

Anders W Bertelsen spiller simpelthen så godt i denne film. Virkelig god :)

Peter Hansen

Man kan da ikke andet end at blive rørt over denne fortælling om en af Danmarks mest ydmyge stjerner. Anders W er fantastisk.

Heine

Hold da op en fantastisk præstation af Anders W Bertelsen 6 stjerner.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.