Cookie- og Privatlivspolitik

Bambi (1942)

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Se mere på medierådet.dk
22.12.2016
| |
1 time 10 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Bambi
|
Versioner: se alle
Dansk tale, Originalversion
|

Disney-klassikeren 'Bambi' følger en ung hjort fra fødslen og gennem hans første år i skoven. Bambi vokser op i tryghed hos sin mor og opdager sent, at han er søn af skovens konge.

I hjortens opvækst er der meget at lære og forstå, så til at hjælpe sig er vennerne, kaninen Stampe, stinkdyret Blomst og søde Feline.

De er blandt de karakterer, som filmen introducerer til Disneys kanon, og derudover er tegnefilmen kendt for sin lyriske skildring af naturen.

'Bambi' er fra 1942, men fik først premiere i de danske biografer den 3. marts 1947. Siden er den blevet en af de mest elskede Disney-film og kan sammenlignes med Løvernes konge.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (46 votes)
4.9
0

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
nicolaiuser/89430

Første film jeg så, og stadig en af de bedste.

joan

En af Disneys bedste film ever, så smuk, sørgelig, poetisk og flot...elsker Stampe og de andre dyr i skoven. Magisk

Jacob

Væk var de tegneserie-agtige dyr, og i stedet blev publikum præsenteret for nogen uhyre naturtro hjorte, kaniner og andre af skovens dyr. Man kommer hele sit følelsesregister igennem, og det her er en af mine personlige favoritter.

Nikolaj

Disneys bedste efter min mening. Den er poetisk, flot og igen viser Disney at vi mennesker langt hen af vejen af nogle svin. Ligesom i Pinocchio og Dumbo. Her er det bare det, at man faktisk ikke for set menneskene, hvilket egentligt også gør det uhyggeligt. I stedet bliver der spiller noget dyster musik, også håber vi bare, at de kære dyr klare sig. Filmen giver os dyrene synsvinkel, hvilket jeg synes er genialt. Naturen er skøn, menneskene er onde. Ja så enkelt er det.

Joakim

Én af de absolut bedste Disney film, som jeg virkelig kan græde til, men også grine til !!

Får man ikke set denne film i sin barndom, så er man virkelig gået glip af noget stort og smukt!

Kimuser/264153

Et sandt mesterværk..

Antaeus

Det er en fremragende film, der i den grad spiller på følelser og drama og egentlig ikke for mindre børn. Den er i øverste halvdel af bedste Disney film og en klassiker som man bør unde sig selv at se. Er man til Disney tegnefilm så bliver helt sikkert underholdt i bedste stil.

Michael

Jeg voksede ikke rigtig op med "Bambi". Jeg voksede op med "Bambi på glatis", når jeg genså "Disneys Juleshow" flere gange om året på VHS. Selve filmen så jeg kun et par gange. Det gik for nyligt op for mig, at jeg har bildt mig selv ind, at jeg har kendt "Bambi" i alle disse år. For hvor meget andet end nuttede dyr, kan der være tale om? Så lånte jeg filmen på biblioteket - så købte jeg filmen. Det var en sjælden følelse, der drev mig til den sidste handling. Jeg havde fundet en gammel film, som jeg som voksen kunne tillægge mere betydning end som barn. Dette er ikke et nostalgisk minde, men en opdagelse.

Jeg så de smukke tegninger af skoven fremlagt på den smukkeste måde ved hjælp af multiplan kameraet. Flere tegninger bliver lagt oven på hinanden for at opnå en følelse af dybde. Teknikken er stadig overvældende i "Bambi" efter alle disse år. Animatorerne havde derudover brugt år på at kopiere dyrenes bevægelser. Naturen bevæger sig ubesværet naturligt, men har samtidigt et inddragende menneskeligt præg over sig. Hjorte har fx ikke hager, men det var nødvendigt at give Bambi én for at gøre ham menneskelig. Modifikationer som denne er dog ikke et forstyrrende element, og man føler stadig, at man står midt i en skov. Musikken er ligeledes vidunderlig. Sangene er en del af den asynkrone underlægningsmusik, hvilket kun gør skoven endnu mere levende, når sangerne og orkesteret imiterer fx blæst og tordenvejr. Ingen af karaktererne synger nogensinde. Faktisk taler de i det hele taget ikke ret meget. Det er hovedsageligt de atmosfæriske indtryk fra animationen og musikken, der gør arbejdet, og det er vidunderligt.

Selve historien er en dannelsesrejse. Bambi går fra at være spæd, til en hanhjort og til en far. Bambi er i sig selv en hverdagshjort. Han er ikke den revolutionære type, der befrier skoven fra menneskets unaturlige indblanding, der er den eneste reelle trussel i filmen. Dyrene har sine op og nedture bl.a. da vinteren kommer og mængden af føde formindskes - men de klarer sig. De lever en balanceret tilværelse, men mennesket bringer naturen ud af balance.

Mennesket er en meget abstrakt skurk. Selve filmen virker faktisk ret abstrakt. Der er ikke en egentlig central konflikt. Det handler bare om Bambis liv og overlevelse. Livet er en abstrakt størrelse uden et simpelt mål. Bambi er i øvrigt en forholdsvis blank karakter, der fungerer som vidne til naturen, der gennem ham bliver en stor abstrakt hovedrolle. Når jeg ser "Bambi", så ser jeg ikke et plot. Jeg bliver udsat for en oplevelse. Jeg lader mig omringe af skovens strøm af liv, skovens musik og skovens dybe smukke billeder. Jeg lever i filmens levende omgivelser og ser hvad jeg vil se.

P.S. Filmen SKAL ses på blu-ray, hvis man har muligheden. Dette bør i det hele taget være en generel regel, når man køber Disney-film.

S. Rico

Alderen kan godt mærkes. Tempoet er langsomt, men stregen er god. De mindste vil sikkert nyde filmen, mens større børn nok vil kede sig en anelse.

Wayne

Om at miste, og om venskaber - og om at vokse, og blive voksen. Der er mange emner der behandles i denne fantastiske film.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.