Cookie- og Privatlivspolitik

Bakkekøbing - Det store osteræs

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har en varm, humoristisk grundstemning. Den har dog en ret dramatisk lydside, samt en række dramatiske scener med farefulde situationer og truende figurer. Da det hele foregår i et urealistisk animationsunivers og dramatikken udspiller sig indenfor en komisk ramme, vurderes det at filmen kun vil kunne virke skræmmende på de mindste børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
21.04.2016
| |
1 time 18 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Solan og Ludvig: Herfra til Flåklypa
|
Versioner: se alle
2D, Babybio
|

I animationsfilmen 'Bakkekøbing - Det store osteræs' er det blevet tid til at afgøre, hvilken by der er bedst. Det bliver gjort ved osteræset, hvor Bakkekøbing konkurrerer mod byen Slidstrup.

Fuglen Søren er repræsentant for Bakkekøbing, og han er så sikker på sin sejr, at han indgår et hemmeligt væddemål med den onde mejeribestyrer Ollmar.

Men oddsene er høje, og hvis Søren taber, mister Theodor Fælgen sit værksted, hvor både den optimistiske fugl og pindsvinet Ludvig bor. Ollmar allierer sig med gorillaen Emanuel Desperados, og pludselig ser sejren ikke længere så sikker ud.

Ivo Caprino skabte den klassiske dukkefilm Bjergkøbing Grand Prix i 1975, og først 38 år senere fik efterfølgeren Jul i Bakkekøbing premiere. Nu er den tredje film i serien klar til de danske biografer, og der er selvfølgelig gensyn med karakterer fra de oprindelige film samt introduktion af helt nye indbyggere i de to konkurrerende byer. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (62 votes)
4.2
4.2

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Den er indimellem mere fjollet end egentlig charmerende, men animationen er heldigvis holdt i den gamle stil [...] En sød historie om to byers fjollede indbyrdes konkurrencer ..." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "Universet og tonen er dejlig lun, tilsat humor for både børn og barnlige sjæle." (Michael Lind)

 • Jyllands-Posten

  "Dukkeanimationen funkler, og de mange sære opfindelsespåfund kommer fuldt til deres ret i filmens løjerlige univers. Dette er en film for både børn, også de mindste, og voksne, og er så afgjort en biograftur værd." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Sjovt figurgalleri og dygtig stop-motion med gode danske stemmer." (Søren Vinterberg)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

Hyggeligt gensyn med nogle af karaktererne fra hedengangne Bjergkøbing Gran Prix.

Ligesom i den julede udgave er der masser af fine ting at komme efter, både for børn og voksne. Vi er selvfølgelig slet ikke oppe i nærheden at den dukke producerede originaludgave - men sjælen og tonen er spot-on.

Serien kan sagtens tåle flere fortsættelser, måske som en tv serie?

Daniel Jensen

Meget flot design og kvalitet af den dukke film, imponerende arbejde. Historien er dog kedelig, den kunne de havet gjort bedre, og burde nok havet givet den lidt mere længde, ved at dybde gøre filmens historie.

Jeg giver filmen dens 5 stjerner fordi den er flot lavet, men 2 stjerner når det kommer til historien og underholdningen...

Jeg er stadig stor fan af "Bjergkøping granprix". :)

Wayne

Det er faktisk ikke en dukkefilm (som Bjergkøbing Granprix).

Men animationsarbejdet er lavet så perfekt, at det ligner til forveksling.

Jytte

Filmen var fuld af gode ideer og meget pædagogisk, men både for mit barnebarn på 6 og for mig forekom den for lang.

Kris

Så filmen med min søn på 6. Vi havde glædet os, men den var desværre både langtrukken og kedelig. Desværre var det ikke bare mig, der syntes det, under filmen kom der også "Far, den er kedelig" fra de mindstes rækker.

Dialogen ER kedelig og det er plottet og handlingen også. For megen snak fra uvedkommende karakterer (f.eks. tv-speakeren) og for lidt handling.

Der er en lille spændingsmoment til sidst, men det handler om få minutter, der ikke gør resten af filmen værd at se.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.