Cookie- og Privatlivspolitik

Back to the Future Part III (1990)

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Se mere på medierådet.dk
|
1 time 58 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Back To The Future Part III
|

I 'Back to the Future Part III' (Tilbage til fremtiden III) er Doc er rejst til 1885 i det vilde vesten. Marty har fået et brev af ham, men det varer ikke længe før Marty finder ud af, at Doc vil blive skudt i ryggen af Mad Dog Tannen.

Nu må Marty rejse tilbage i tiden, for at redde sin ven Doc, men det er ikke altid let at komme fra fremtiden. Inden Marty ved af det, er han indblandet i en dyst mod den onde Tannen.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (166 votes)
5
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lars Michael

En ganske udmærke afslutning på en god film serie.
Dog ikke så god som de 2 første i rækken, men stadig en ganske fin film.

CINEMANDRUP

Der er lagt op til regulært kaos med at få bragt orden i tingene igen og denne afslutning er trilogien er som de foregående film med til at understrege, hvor alvorlige konsekvenser det kan afføde at have magten til at kunne ændre fortiden. Som den gode Doc selv siger: ”Ingen burde vide for meget om sin egen fremtid”. Men hvor galt kan det nu gå når denne magt ligger i hænderne på en gal videnskabsmand og en teenager. Med to film i bagagen er det nu tid til at slutte cirklen med manér med Tilbage Til Fremtiden 3.

Vi springer straks ind i tredje installering af tilbage til fremtiden, der hvor toeren sluttede, så kendskab til de foregående film er i særdeleshed en absolut nødvendighed. Marty og Doc opdager noget katastrofalt for Docs fremtid, hvorfor Marty beslutter sig for at rejse tilbage til fortiden for at redde Doc fra denne skæbne, men ikke alt er lige så nemt som det kunne håbes.

Vi lander så i fortidens vilde vest, som faktisk virker som et frisk pust, da der ikke skal koges mere suppe på alt for mange referencer til de to foregående films miljø. Med det sagt, så må dette nok siges, at være trilogiens svageste film på trods af sit friske pust. Det kunne sagtens have været en løssluppen film fra trilogien, men det gør bestemt ikke filmen dårlig - Det svarer blot til at skulle vælge blandt sine favoritfilm – men sammenlignet med de andre to films niveau daler denne en lille smule, da mere smag fra samme skuffe naturligt savnes.

Vores elskede karakterer er tilbage for fuld udblæsning og der forsøges nu at binde en solid knude for at runde det hele flot af. Det er fortsat skønt at mærke Doc og Marty være så meget tilstede i deres roller at de nærmest er blevet identiske med dem som skuespillere. Og de er ikke blege for at vise – som i de foregående film - at denne denne film også joker med oprindelsen af ting som f.eks Frissbee og navne som Clint Eastwood– sagt med et smil

Der er skåret lidt ned på effekternes spilletid i filmen, da mange ting sagtens kunne udføres og filmes ganske almindeligt, som det jo foregik i vesten, men når effekterne så tager over tilføjes der et dejligt slør af nostalgisk kærlighed, som hørte filmen til for sin tid og det er et kærkomment øjeblik, som nydes med et træk på smilebåndet.

Det her er og bliver en trilogi af højeste anmærkning, som må og skal nydes/ses. På en og samme måde er det tragisk at serien sluttede, men også godt at det ikke strakte sig så vidt, at serien blev en parodi på sig selv. Jeg følte, at trilogien blev rundet smukt af med meget overladt til fantasien og den står for mig som en uhyre stærk franchise. Jeg kunne sagtens øjne en mulighed for at denne trilogi blev genindspillet i nærmeste fremtid, men hvem tør dog at tage den kamp op, når trilogien den dag i dag lever i bedste velgående. En stor Salut til Back To The Future for gedigen god og mindeværdig underholdning, når det er bedst.

Nikolaj

Efter den uheldige slutning i toeren, ender Doc i det gode gamle vilde vesten. 1885 er året. Præcis 70 år før der, hvor Marty befinder sig. Det starter rigtigt godt, med god underholdning, tidsrejsning og en underholdende præsentation af Marty i det vilde vesten. Filmen er desværre alt for lang, der er ikke nogle opdagelser. Eller nogen ordentlig forbindelse med fremtiden. Selv det smule der er, har de ikke fået tænkt helt igennem, så det giver desværre nogle plothuller. Heldigvis er Marty og Doc to fantastiske karakter typer, som de plejer, at være. Så de får rejst historien lidt op. Og den ender lykkeligt, som sædvanligt. Klart den svageste i serien, men dårlig bliver den aldrig.

Frank

God film

S. Rico

Film nummer 3 i serien er en western og har ikke meget med handlingen i de to første film at gøre. Det er både godt og skidt. Godt fordi der nok var tærsket langhalm nok på den historie. Og skidt fordi man altid gerne vil have mere af samme slags, når noget er godt. Denne western kunne såmænd godt have været en hel løsrevet film fra trilogien.

Wayne

Denne gang er det ikke mcFly familien som har problemer, men derimod Doc der har brug for hjælp. Stilen holdes, uden at der rystes på hænderne.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.