Cookie- og Privatlivspolitik

Back to the Future Part II (1989)

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Se mere på medierådet.dk
|
1 time 48 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Back To The Future Part II
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning
|

Filmen 'Back to the Future Part II' (Tilbage til fremtiden II) begynder der, hvor etteren sluttede.

Doc Brown (Christopher Lloyd) kommer tilbage til 1985 efter en rejse ind i fremtiden. Marty (Michael J. Fox) og hans kæreste Jennifers børn er i fare. Straks rejser de tilbage til fremtiden, hvor de møder deres nu voksne børn, men den onde Biff har skumle planer om at ændre tidens forløb til sin egen fordel.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (53 votes)
4.5
0

Instruktør

Relaterede nyheder

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Daniel

Den var sjovere, da den kom frem - men stadig 4 ud af 6 stjerner

Lars Michael

Denne gang skal vi frem i tiden, og denne gang i år 2015.
Meget sjot og se hvordan verden kan og kunne komme til se at se ud.
Filmen forsætte fra filmen nr.1 og det gør at den bliver mere interessant.
Dog ville jeg sige at filmen nr.1 stadig er bedre, men den her film er også rigtig god.

CINEMANDRUP

En kærkommen fornøjelse, at denne 2’er fortsætter lige efter 1’erens slutning, så følelsen og stemningen virker bevaret og det er en fortsættelse, som har været de fire års ventetid værd. Denne gang springes der hyppigt i fremtiden, såvel som fortiden, så tungen skal holdes lige i munden for publikummet, men det er gjort til perfektion, så det stadig er overskueligt, men skal give illustrationen af uoverskuelighed for vores hovedpersoner, da deres påvirkning af den mindste detalje kan afføde enorme konsekvenser for fremtiden. Dette er Tilbage Til Fremtiden 2.

Doc føler sig nødsaget til at hive Marty og Jennifer med til fremtiden, for at redde deres børn, men det giver bagslag, da et gammelt velkendt ansigt (Bif) pludselig ser sin udvej til at ændre historiens gang og så er det endnu et kapløb mod tiden for at se, om det kan lade sig gøre at rette op på historien.

En fortsættelse på samme niveau som etteren er nærmest en umulighed, men derfor skal der stadig lyde stor ros til instruktør Robert Zemeckis for dette andet kapitel. Denne gang springer vi både til fremtiden, hvorefter man er nødt til at springe tilbage til fortiden for at redde denne. Så der kommer en ekstra dimension på, idet denne omgang bringer flere tidsrejser på banen. Du tænker måske, at det kan blive meget forvirrende, men det gør det på ingen måde. Der er lagt tanke bag hele denne franchise og selvom det virker kaotisk for vores karakterer i filmen gør det blot filmen endnu mere spændende. Den røde tråd er skam velbevaret og jeg elsker den måde hvorpå denne film inddrager den første film rigtig meget og kobler flere ting på, så alt virker som om at skæbnen havde planlagt alt dette set-up fra start.

Effekterne er på samme høje niveau for sin tid og er faktisk fortsat i dag ganske imponerende – tilsat en skøn nostalgisk følelse hver gang man ser den. Der bliver også i højere grad gjort brug af mere makeup, som er ganske godt lavet. Det sjove er bl.a. at se hvordan vi næsten altid fortolker at fremtiden vil se ud – med svævende biler, højteknologisk/alternativt tøj og ikke mindst svævebræt. Og ja svævebrættet i denne film blev nærmest udødeliggjort på samme måde som DeLorean bilen blev i etteren.

Vores skønne, skæve og morsomme karakterer er alle tilbage og de viser sig i flere forskellige former denne gang, hvilket blot gør det virkeligt underholdende. Favoritterne er selvfølgelig Marty, Doc og Bif. Bif er og bliver den klassiske bølle man elsker at hade, Marty er og bliver vores fornuftige helt som er uheldig og Doc tilføjer videnskabelig galskab og vilde – men korrekte – teorier.

På samme måde som etteren sluttede på en cliffhanger, gør toeren det endnu mere, for man glæder sig vitterligt til at følge den fortsatte historie. Denne film understreger blot, at forsøger du at ændre på fortidens gang, ændrer du mere end hvad godt er. Der bliver gået endnu mere til detaljerne denne omgang, men det er blot med til at vise de store konsekvenser. Det bliver en velfortjent 5 stjernet oplevelse for at være så skøn, humortistisk og alternativ detaljeoreitneret filmoplevelse.

Det er en fejl i opdragelsen, såfremt denne franchise ikke skulle være en del af dit liv på en eller anden måde. 

Nikolaj

2015 blev det år Marty og Doc blev sendt til, det er mildest talt sjov, at se, hvordan man tænkte, at fremtiden kunne være. Især nu når vi befinder os i det årstal i år. Fremtiden er heldigvis ikke dyster, den er lys. Dog med flyvende skateboard, flyvende biler og andre moderne ting, som vi dog ikke har i dag. Marty har problemer med hans fremtidig liv, ditto med hans søn. Efter nogle unødvendige fejl af Marty, ender det galt, og får ødelagt hans kommende fremtid. Det er en top underholdende tur tilbage til fremtiden. Og vi får også et fint deja-vu af den første film.

Frank

God film

S. Rico

Denne gang rejses der frem i tiden og vi får de enestående klassiske scener med Marty McFly på et svævende skateboard, et såkaldt hoverboard. Super fortsættelse.

Wayne

Denne gang frem i tiden. Knap så opfindsomt, men stadig top underholdende.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.