American Gangster

Censur 15
04. Jan 2008
155 min
UIP
American Gangster
Billede
(© UIP)
Billede
(© UIP)
0.0 / 6
Brugere (0)
0.0 / 6
Medier (0)
Bedøm selv filmen:

'American Gangster' er et gangsterepos baseret på virkelige hændelser.

I slutningen af 60’erne er USA fortsat viklet ind i den blodige Vietnam-krig og regelmæssigt ankommer militærfly til USA med kister med faldne soldater.

Men det er ikke alt. Den fremadstormende sorte gangster Frank Lucas (Denzel Washington) har nemlig set mulighederne i en kontakt direkte fra opiumsmarkerne i Indokina til det heroinhungrende marked i New York.

Han går uden om de sædvanlige mafia-kanaler og styrer med hård hånd sit imperium gennem et netværk af brødre og fætre. Og da alle kigger efter en mafia-forbindelse, får ingen øje på Lucas.

Det vil sige, lige indtil den ubestikkelige Richie Roberts (Russell Crowe) får lov til at danne en specialenhed. På den ene side fascineres han af Lucas’ forretningssans, på den anden side frastødes han af den forrådnelse, den medfører i New Yorks politikorps.

For Roberts får jagten på Lucas to mål: At stoppe heroinsmuglingen og at knalde alle de korrupte strømere, der lever af at se til den anden side.

På basis af den sande historie om Frank Lucas og Richie Roberts fortæller Ridley Scott i 'American Gangster' en klassisk gangsterkrønike om storhed og fald.

OBS: 'American Gangster' er en helaftensfilm.

Brugernes anmeldelser

0,0

0 brugere

1
2
3
4
5
6
Bedøm selv filmen: