Cookie- og Privatlivspolitik

Australia

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
25.12.2008
| |
2 timer 46 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Australia
|
’Australia’ er et medrivende og episk drama, der finder sted i Nordaustralien umiddelbart før 2. verdenskrig.

Nicole Kidman spiller en engelsk aristokrat, der arver en farm på størrelse med Belgien. Da en engelsk kvægbaron planlægger at overtage hendes land, er hun nødt til at arbejde sammen med en rå og hårdkogt kvægdriver (Hugh Jackman), og sød musik opstår på trods af de hårde omstændigheder.

Sammen skal de drive 2000 kvæg igennem flere hundrede mil af Australiens barske landskab, blot for at opdage, at byen Darwin er blevet bombet af de samme japanske styrker, der angreb Pearl Harbor et par måneder tidligere.

Baz Luhrmann (’Romeo + Julie’ og ’Moulin Rouge’) har instrueret ’Australia’, som tilbyder en biografoplevelse, der forener romantik, drama, eventyr og spænding - alt sammen i en historisk ramme og filmet i noget af verdens smukkeste natur.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (2097 votes)
4.4
3

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "'Australia' har som sine skuespillere og sine billeder en overflod af karisma. Men den ambitiøse film når ingen steder i dybden, og det er som om, den ikke tør stå ved den patos, den slår an." (Iben Albinus Sabroe) ()

 • BT

  "Australiens mest spændende instruktør har ikke mistet lysten til teknisk lir, men det går lidt for langsomt." (Jacob Wendt Jensen) ()

 • Ekstra Bladet

  "Sjældent har så mange dygtige kræfter produceret noget så inderligt ligegyldigt." (Henrik Queitsch) ()

 • Jyllands-Posten

  "... en hyldest til filmmediets grundlæggende magi, til en filmkunst, der ikke lader sig begrænse af realisme, og hvor fantasien altid sejrer over virkeligheden. Det er ikke nødvendigvis god smag, men det er god underholdning." (Sophie Engberg Sonne) ()

 • Politiken

  "For en produktionspris på 130 millioner dollar kan man åbenbart få en glitrende, men også larmende tom hyldest til historisk baserede storfilm som 'Borte med blæsten', pakket ind i turistbilleder fra Australien." (Erik Jensen) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Tine H

Den er måske ikke mega banebrydende eller noget, men det er en virkelig flot film, som minder mig om de fantastiske landskaber i Australien http://aworldofbackpacking.com/category/oceanien/australien/

Nikolaj

I "Australia" kommer landet down under virkelig til sin fulde ret! Australien bliver vist på den smukkeste facon, og det passer rigtig godt til den romantiske historie der udspiller sig.

Filmen er et fuldkomment old school romantisk drama! Den giver intet nyt til genren, men blandingen af den klassiske kærlighed imellem to mennesker, og de helt igennem fantastiske scenografier, gør dog at man bliver lidt fanget af historien!

Nikolaj

er meget bedre end den her, og synes ikke helt Baz Luhrmann har lavet noget stort siden.

For mig er det her bare en dårlig kærligheds film, Uden humor, og uden spænding.

Frank

Elendig film

Lars Michael

Ikke fordi den er dårlig slet ikke, men den er heller ikke god.
Alt for lang og for mange scener der godt kunne være kortere

Mo

Fantastiske billeder og god historie!
Den minder mig lidt om 'Out Of Africa' om Karen Blixen..
Nicole Kidman er fremragende i rollen - som atid.

Wayne

skulle slutningen have været meget mere ond - men prøvepublikummet sagde nej, og så blev det til den lidt for nemme løsning. Mange gode monenter, men ikke for alvor en storfilm.

Jeff

An old fashioned, epic scaled movie, which falls down when it tries to tell me what to feel in an all too obvious way.

Kirsten

Filmen indeholer alt. Romantik, lidt grin, flotte naturoptagelser
kort sagt alt

S. Rico

Den første halvdel er super flot, men der kommer for meget sødsuppe over den til sidst.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.