Cookie- og Privatlivspolitik

Armadillo

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
27.05.2010
| |
1 time 40 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Armadillo
|

Filmen 'Armadillo' er historien om to unge mænd, Mads og Daniel, der mister deres uskyld i krigen i Afghanistan.

Eventyrlystne og med åbent sind tager de fra Danmark på deres første udstationering. Filmen er en rejse ind i de unge soldaters sind og en undersøgelse af, hvad det vil sige at være i krig.

Politik møder praksis når det internationale samfunds intentioner om demokratisering og udvikling støder sammen med krigen på mikroniveau.

'Armadillo' er et karakterdrevet, dokumentaristisk drama, der undersøger den komplekse og ekstreme situation i Afghanistan.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (923 votes)
4.9
5.5

Instruktører

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Indimellem er der så dokumentarister, der går den ekstra mil for at hente virkeligheden hjem i deres kameraer, og vel at mærke den del af livet, der handler om liv, død og rigets sikkerhed. En sådan er Janus Metz' 'Armadillo', der betingelsesløst sætter sig for at gengive den virkelighed, som i disse år rammer hundreder af helt unge danskere, når de ankommer til Afghanistan." (Kristian Lindberg) ()

 • Børsen

  "... et begavet og facetteret værk..." (Morten Dürr) ()

 • BT

  "I sin fremragende dokumentarfilm skærer Metz igennem krigsromantikken, så vi ser, hvordan almindelige, unge danske mænd bliver til dræbere. Armadillo afdækker det på en overbevisende, antropologisk registrerende og vildt spændende måde. Den er fremragende fotograferet, og lydsiden medvirker til, at den er så intens som en spillefilm." (Birgitte Grue) ()

 • Ekstra Bladet

  "... en grænseløst og grusomt god dokumentarfilm – de stærkeste og mest realistiske 100 minutter om Danmarks krig i Afghanistan, der endnu er set. ... så tæt på, at det lammer og kan ændre opfattelsen af krigen. Derfor seks stjerner..." (Rud Kofoed) ()

 • Jyllands-Posten

  "Med respektindgydende frygtløshed har Metz og hans hold over et halvt år fulgt et hold danske soldater i Helmand-provinsen helt ud mellem kuglerne og - bogstavelig talt - ned i ligstumperne. ... Den er som alle fine dokumentarer også et stykke redigeret virkelighed. Dens kvalitet er, at den fremhæver det helt åbenlyst. ... " (Jakob Levinsen) ()

 • Politiken

  "Det er en på næsten alle måder forbløffende film, Janus Metz har lavet. ... Forbløffende modig ... Forbløffende åbenhjertig ... 'Armadillo' gør, hvad den skal: gør det umuligt at fortsætte med at lukke øjnene for virkeligheden." (Kim Skotte) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Sascha

Det er en vildt god film jeg er helt vild med den !

Lars Michael

Den havde jeg meget svært ved og se på mange måder, for det første synes jeg det var kedeligt i nogle Af scenerne , ja jeg ved godt at det er sådan den virkelig verden er.
Men så må jeg også sige at hvor syg en verden vi lever i , men jeg vælger at give den 3 stjerner fofi den viser hvad der sker i den verden hvor der er krig osv, og så er den flot lavet med en god lyd.

osj2507

Der er portrætteret nogen unge personligheder der bliver udsendt til krigen i Afghanistan. Man vil mene at de er meget unge, meget drengede på mange områder, men de oplever noget der for fleres vedkommende helt sikkert vil påvirke dem fremover og i mange tilfælde er noget som unge mennesker ikke bør være udsendt til eller udsat for.

Det er nogen stærke scener og det virker som om kameramændene har været meget tæt på og til tider bliver lige så rystede som patruljen.

Fængende film, men krig er forfærdeligt, så selvom den nok portrætterer hverdagen som den var dernede og er i andre krigsområder er det forfærdeligt at se på og opleve selvom det er langt derfra.

Kender nogen udsendte, har hørt historier fra flere og mange af dem har været eller ville gerne afsted flere gange, det må være det med at man er med til at gøre en forskel eller ihvertfald prøver at gøre det der trækker.

Temani-Filmseer

Var inde og se 'Armadillo' for ca.3år siden, og kan satdigt hverken glemme filmen, turen eller oplevelsen, for den var simpelthen så fantastisk. Har aldrig set et så godt bud på en film fra og om krigen, og det er virkeligt til at blive overrasket over! Dog skal jeg også lige sige at filmen il mere end den kan, og fra nogens syns vinkel fungere det, mens det ikke vil for andre, jeg hører fog til det først punkt i syns punkterne, for den klarer det fortræffeligt med at skabe underholdning, man bare aldrig håber slutter. Karakterene er perfekte og livlige. Ingen af dem virkede for overfladiske eller amatøreragtige, da var bare alle helt perfekte! Filmen er filmet knald godt, vi får hele tiden et lille syn på diverse steder. En af de bedste ting ved denne film, at den perfekt går i dybde med det dårlige ved krige, hvorfor man aldrig bør gøre nar af det, ja hvorfor man bør respektere dem der har sat deres liv på spil for at beskytte os der ikke kan gøre noget. Tja, jeg elsker vbare 'Armadillo' så ufatteligt meget. Filmen er spændende, fiktiv, og lider ikke af en eneste fejl hele vejen igennem. Er man dansker bør og skal man se den. Perfekte præstationer, og i helhed bare en fantastisk film!
Som sagt, uden fejl! Se den...

Wayne

den er udskreget til. Hæver sig langt fra op til et nivau vi har set i andre film. Men udemærket som dramadokumentar - og selvfølgelig er der skubbet til virkeligheden. Men den er vigtig som et debatoplæg.

Muggauser/8186

Jeg synes det er en god film, men jeg synes selve "soldater"miljøet er ulækkert, forstået på den måde, at de soldater man følger, alle sammen vil tilbage til Afghanistan efterfølgende. Det bliver jo en slags sygdom, og når de så kommer hjem igen, har de fået sådan et specielt forhold til liv og død, at de kun føler sig hjemme på en krigsmark. Og dér har vi jo problemet. Der er ingen udover andre soldater, som også har været i krig, som kan sætte sig ind i deres følelser og ooplevelser. Hvilket jeg synes er ærgeligt.
Selve filmen synes jeg er god, den er godt filmet og man mærker tydeligt at instruktøren og filmholdet har brugt alle tænkelige ressourcer og har researchet for at få en rigtig forståelse af krigen. Jeg synes også, det er flot, at de medvirkende soldater har lyst til at medvirke, for der er altså ingen censur eller pardon, hvad der er sagt, er sagt.
Flot dansk film

S. Rico

Jeg forstår ikke den hype der er omkring denne film. Det eneste nye er, at den er dansk, og at det er en dokumentarfilm. Men ellers har vi set det hele før i langt bedre film. Hvis det handler om at få et indblik i soldaternes hverdag og krigen, så er The Hurt Locker langt langt bedre. Det er godt nok ikke en dokumentar og dermed ikke lig med "virkligheden", men en dokumentarfilm giver jo også et manipuleret billede.

Mario

den er fantatisk! og trækker kun ned pga det siger mig ikke noget krig osv! men den fortjener gode stjerner alligevel!

Christian

En rigtig god film, som giver et godt indblik i en verden man normal ikke kender så meget til.

Thomasuser/396511

En film der bør ses. Den har mange gode momenter, men bliver lidt ensformet i længden.
/TJP

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.