Cookie- og Privatlivspolitik

Arctic

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en dramatisk og desperat stemning og omhandler en mands kamp for sit eget og en andens liv under meget barske forhold. I flere scener vises sår og skader på kroppe grafisk udpenslet, og skaderne er flere gange forbundet med stor fysisk smerte. I et nærbillede vises eksempelvis, hvordan en stor og dyb flænge klipses sammen for at lukke såret. I andre scener benyttes dramatisk spændingsopbygning og pludselige chokeffekter på billede- og lydside. Det vurderes derfor, at filmen kan virke skræmmende på de yngste i aldersgruppen 11-15 år og filmen får derfor en 15-års-grænse.

Se mere på medierådet.dk
31.01.2019
| |
1 time 37 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Arctic
|
Versioner: se alle
2D, Babybio
|

I overlevelses-dramaet 'Arctic' er manden Overgård tilsyneladende styrtet ned med et fly i det iskolde Arktis. Her overlever han fra dag til dag helt alene omringet af den barske natur.

Overgård har efterhånden lært at overleve ved at fange fisk og få varmen i maskinvraget, og håbet om at blive reddet eksisterer stadig. Da en redningshelikopter ankommer for derefter selv at styrte ned, indser Overgård, at han selv må gå efter hjælp.

Han er dog ikke længere alene, da den kvindelige pilot med nød og næppe overlevede og nu må slæbes hen over isen mod mulig frelse.

'Arctic' er et smukt eksistentialistisk drama og en nervepirrende overlevelsesfilm på en og samme tid. Mads Mikkelsen er med i samtlige af filmens skud, står for alle replikkerne og har kaldt rollen sit livs sværeste.

Filmen havde verdenspremiere på Filmfestivalen i Cannes 2018, hvor Mads Mikkelsen tidligere har vundet for sin skuespilspræstation i Jagten. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (52 votes)
4.2
3.2

Instruktør

Skuespillere

Instruktører

Skuespillere

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... [Mikkelsen] er bedre end de fleste til at se martret og slidt ud på den helt rigtige og fotogene måde. Men som filmen skrider frem og elendighederne ingen ende til tage, virker [...] karakteren Overgård tiltagende udmattet ..." (Søren Jacobsen Damm)

 • BT

  "Mads Mikkelsen er fremragende i den krævende rolle, hvor man skal formidle en hel masse stort set uden dialog [...], og man bliver uværgerligt revet med af de mange, mange nederlag og meget få sejre den hårdt prøvede Overgård kommer igennem." (Thomas Brunstrøm)

 • Ekstra Bladet

  "Mikkelsen leverer en imponerende fysisk præstation i den stort set replikløse rolle [...], som ikke bliver nemmere af, at hans ansigt er pakket så meget ind det meste af tiden, at han kun har kroppen at spille med." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "[Mikkelsens] beherskede, vejrbidte mimik og kropslige styrke gør en ellers noget endimensional karakter til én, som man håber vil overleve. Også selv om det egentlig er Mads Mikkelsen, som man ender med at heppe på." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "Det klæder Mads Mikkelsen at få lov til at folde sin knudemandethed ud i så fundamentalt et drama. Med lakonisk målrettethed bærer han os gennem det storslåede arktiske landskab, den barske stilhed." (Ikke angivet)

 • Weekendavisen

  "Det er en film med sin egen økonomi og logik. Man lever sig ind og bliver inspireret. Det er i høj grad Mikkelsens fortjeneste." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Frøenuser/463038

Helt igennem skuffet..... den er ik vær og bruge tid på.

maiuser/505959

Jeg elsker alle film om arktis,overlevelse ,og ser film bare fordi Mads Mikkelsen er med.Var det ikke ham,ville den være svær at komme igennem.Han spiller fantastisk,100 % troværdig.
Selve filmen er meget lidt troværdig,men Mads Mikkelsen bærer det hele,og gør oplevelsen troværdig.
Kvinden han "slæber" rundt på er dog helt malplaceret.Det ville ha virket noget mere troværdigt,hvis hun enten var bevidstløs,eller vågen,smerteforpint,og medspillende i hendes situation.Så ville man have levet sig ind i det,med spænding,og frygt for hvad der kunne ske.
Nu var nogen af scenerne nærmest komiske.Det lignede en der "rævesov",mens hun fik proppet lidt mad og vand i munden.Sådan kunne det jo aldrig foregå i virkeligheden.
Jeg forstår ikke om der var en ide med det fuldstændig uforanderlige ansigt,både udtryk, og perfekt makeup,fra start til slut.Det er trods alt en voldsom tur gn arctis.Det kunne man dog derimod absolut se på Mads Mikkelsen.Jeg tror scenen ,hvor han faldt ned,er den mest troværdige scene,jeg nogensinde har set på film.Hans smerte føltes totalt virkelig.6 stjerner til ham,men filmen er urealistisk skruet sammen,det er jo også en novelle.Isbjørnescenen virkede meget ægte

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.