Cookie- og Privatlivspolitik

Appaloosa

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
09.01.2009
| |
1 time 54 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Appaloosa
|

Appaloosa er navnet på en støvet lille by i det gamle Vesten.

Virgil Cole (Ed Harris) og Everett Hitch (Viggo Mortensen) er to af lovens pistolmænd – de har gennem mange år skabt sig et rygte som frygtløse opretholdere af freden i små lovløse byer, og borgerne i den lille mineby Appaloosa lever i frygt for den magtfulde og brutale ranchejer Randall Bragg (Jeremy Irons) og hans bande.

Det bliver for meget for byens borgere, da Bragg koldblodigt dræber byens sherif, og Cole og Hitch hyres til at bringe morderen for domstolen og bringe orden i byen. De får hurtigt etableret sig selv som byens nye autoritet ved hjælp af hård attitude og koldt stål, men situationen ændres for de to mænd, da de ser en ny skikkelse i byen. 

Allison French (Renée Zellweger) gør ved første øjekast et stort indtryk på dem, og Cole forelsker sig i hende, men forholdet truer både de to mænds fremskridt i byen og det årelange partnerskab.

Ed Harris har instrueret 'Appaloosa', som er en western på gammeldags manér.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (384 votes)
3.9
4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Denne films ambition er ikke at forny en genre, men at genfinde de kvaliteter, der engang gjorde genren populær, og skønt historiens elementære spænding ikke forsvinder af den grund, føler man sig frydefuldt fyldt med nostalgisk tryghed." (Ebbe Iversen) ()

 • Børsen

  "... ujævn og afgjort ikke den perfekte moderne western. Alligevel er filmen solid og dybt underholdende." (Morten Dürr) ()

 • Ekstra Bladet

  "Det er skønt at se Harris og Mortensen gentage det sitrende samspil fra 'A History of Violence', men hvad hjælper det, når fortælletempoet ellers er halvslapt, og 'Appaloosa' rent æstetisk føles som en forvokset tv-film?" (Peter Albrechtsen) ()

 • Jyllands-Posten

  "Dette er variationer over et tema, men temaet er slidstærkt og variationerne originale, så man er fremragende underholdt." (Johs. H. Christensen) ()

 • Politiken

  "Mellem sine fine balance mellem respektfuld klassicisme og nytænkning er 'Appaloosa' lidt af et pletskud for elskere af denne noble genre." (Kim Skotte) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lars Michael

Tja hvad skal man sige om den her film, der er nogle af scenerne som er gode men også nogle af dem der er skod, men 3 stjerner fra mig , en til Viggo Mortensen en til Ed Harris og til sidst Jeremy Irons .

Frank

Dårlig film

Jeff

I prefer my westerns a bit more gritty, but the central performances are excellent.

Wayne

man sjældent ser dem længere. Ed Harris gør det godt, både som instruktør og i den ene hovedrolle. Viggo Mortensen er som skåret ud af det gamle vest, som hans makker. Den gamle historie om jalousi og kampen mod den onde ranchejer, har vi set før - men den holder stadig.

S. Rico

God historie, gode skuespillere, men alligevel er det som om der mangler noget. Måske fordi den blot prøver på at være en gammeldags western - og ikke mere end det.

Line

Super blanding af gammel og ny western.

lenehhuser/486818

Tæt på at være som de gode gammel spagetti westerns man kunne se med bl.a. Clint Eastwood.
Ed Harris & Viggo Mortensen spille godt sammen. Rigtig barske fyre. Da Renee Zellweger træder ind på scenen, bliver deres følsomme sider også vist. En kvinde skal være med. Enten ung & uskyldig. Eller med tvivlsom fortid, som Renees rolle har. Underholdende, samt flotte omgivelser.

von d´Ofpond

Western elskere - SE DEN !
Gode indsatser - veldrejet - absolut seværdig

marianneuser/705017

Super at se lidt tju bang uden for meget overdrivelse. Og så med så to ganlante "herrer".

Jane Holmgaarduser/346633

Hvor er det bare en vildt fed film! Hovedroller og biroller fungerer bare perfekt.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.