Cookie- og Privatlivspolitik

Apollo 13 (1995)

|
2 timer 20 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Apollo 13
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning, Særvisning m. intro
|

'Apollo 13' foregår i 1970, da NASA sender tre astronauter ud på, hvad der skulle være en rutineflyvning til månen. Men noget går galt.

Missionen bliver kendt for den eksplosion, der sker i rumskibet og for den vanskelige redningsaktion, der fulgte. Forløbet er uhørt realistisk og kropsnært skildret.

Vær forberedt på at fryse, når der skrues ned for varmen i rumkapslen for at spare strøm.

'Apollo 13' er instrueret af Ron Howard og vandt to tekniske Oscar-statuetter i 1996, hvor den også var nomineret til bl.a. Bedste film.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (36 votes)
4.6
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Nikolaj

Stor ros Ron Howard for det flotte stykke arbejde.

Frank

God film

Carl

Det er ikke alle gange, at en film baseret på en virkelig historie, formår at gøre filmen så spændende som hvis det var en fiktiv historie... Men det gør Apollo 13 til fuld grad!! Nomineret til 9 Oscars, og vandt i alt 2 Oscars (Best Film Editing og Best Sound)... Ifølge min personlige mening skulle Apollo 13 have vundet Best Director (ikke engang nomineret til det) og Best Picture (nomineret) fremfor Braveheart. Misforstå mig ikke Braveheart er en fabelagtig film, men hvis den ikke konkurreret med Braveheart, havde Apollo 13 snildt vundet!!

Klipningsarbejdet er helt i top, da handlingen skifter til kontrolscenteret nede på jorden, de tre mænd oppe i rummet som bare vil hjem til deres familier og nogle gange de pårørende som sidder og følger med i deres hjem. Alt bliver klippet fabelagtigt sammen og fortjente fuldt ud sin Oscar.

Ja, hvad angår lyden er der ikke en eneste forsinkelse på skærmen. Kan ikke sige mere end at lyden fortjente sin Oscar.

Handlingen er jo taget direkte fra en virkelig historie vi alle kender så godt. Som sagt, Ron Howard formår alligevel at gøre alting så spændende i filmen og gøre det hele så virkelighedstro som muligt, hvilket også er meget af skuespillernes fortjeneste. Ron Howard skulle mindst have blevet nomineret til Best Director. Men manuskriptforfatterne blev dog nomineret til en Oscar for Best Writing, Screenplay Based on Material Previously Produced or Published, men vandt ikke.

Det var helt forrykt, da Apollo 13 tabte en Oscar til Babe for Best Effects, Visual Effects!! En af de største fadæser i Oscarhistorie nogensinde!! Ud af alle de film den var oppe imod var der jo nærmest lagt op til, at den ville vinde den Oscar. Apollo 13 viste en raket blive sendt op i rummet, hvor den så gik i stykker og sendte den tilbage til rummet. Det eneste Babe gjorde var at vise en talende gris, der måske blinkede med øjnene nogle gange eller sagde nogle one-liners.

Musikken er også fantastisk, og soundtracket fik jo også gode anmeldelser af alle mulike kritikere og blev sågar nomineret til en Oscar for Best Music, Original Dramatic Score.

Kuliserne er også meget virkelighedstro og blev også nomineret til en Oscar for Best Art Direction-Set Decoration.

Tom Hanks spiller fantastisk i rollen som Jim Lovell, den desperate astronaut som vil hjem til sin familie. Hanks havde mødt med den virkelige Lovell, for at drøfte hvordan Hanks skulle spille ham. Og det har i største grad givet pote.

Bill Paxton som Fred Haise, spiller også meget godt, som Lovell's desperate ven, som også vil hjem til sin familie.

Kevin Bacon som senere er blevet kendt for at spille med i mindre gode film har stadig sin glansrolle som Jack Swigert. Med det mener jeg selvfølgelig at han spiller lige så godt som alle de andre. Ikke værre, ikke bedre.

Kathleen Quinlan blev faktisk nomineret til en Oscar for Best Actress in a Supporting Role som Marilyn Lovell, Lovell's kone. Efter min mening skulle hun have vundet den. Hendes performance er så virkelighedstro at du nærmest får gåsehud. Den ægte Marilyn, har faktisk sagt, at ved at se Quinlan, kunne hun huske hvad hun selv gik igennem.

Gary Sinise som Ken Mattingly. Jeg ved ikke med jer, men han er bare god til alt hvad han spiller. Han spiller fantastisk som Mattingly, og man tror virkelig på hans skuespil. Det hele er så virkelighedstro i hans scener. Skulle have blevet mindst nomineret til en Oscar for den film.

Ed Harris i rollen som Gene Kranz, lederen i kontrolrummet på Jorden. Ed Harris spiller også fabelagtigt i alle film, og han skuffer bestemt ikke i denne film. I forhold til hvad der foregår i resten af filmen, så er en direktør i kontrolrummet ikke lige just den mest spændende og interresante person. Harris formår alligevel at spille fabelagtigt og man følger interresant med i alle hans scener. Han blev nomineret til en Oscar for Best Actor in a Supporting Role, for denne film. Ved ikke om han skulle have vundet, men han fortjente i den grad at blive nomineret.

Alt i alt er skuespillet helt fantastisk. Alle bidrager til at gøre denne film helt uforglemmelig.

Elsker denne film!!!!

10/10

"Houston, we have a problem."

S. Rico

Fin fin skildring af de historiske interesssante og skræmmende begivenheder. Men rigtig spændende bliver det aldrig, da man jo kender udfaldet. Dermed lider filmen under, at den bliver nød til at holde sig inden for rammen af hvad der faktisk skete.

Wayne

Vildt spændende film, om en rutineopsendelse der var ved at gå grueligt galt.

Sonderuser/787429

En meget flot og smukt film om Apollo 13.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.