Cookie- og Privatlivspolitik

Apocalypto

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
19.01.2007
| |
2 timer 19 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Apocalypto
|

Efter storstilede episke fortællinger som den Oscarbelønnede 'Braveheart' og den berygtede 'Passion of the Christ', er Mel Gibson tilbage med 'Apocalypto'.

Filmen fortæller historien om det lille menneske som må konfrontere sin største frygt. Scenen er sat i den centralamerikanske region der dannede rammerne for den Mayanske civilisation.

Historien kredser om den unge Jaguar Paw, hvis liv tager en voldsom drejning, da en invaderende magt overtager hans skæbne. Med livet som indsats gør Jaguar Paw et desperat forsøg på at redde sig selv og finde tilbage til sin kvinde og sit barn.

'Apocalypto' beskriver myten om en af verdenshistoriens største riger, der af uransagelige årsager gik under og forsvandt for bestandigt.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (61 votes)
4.6
0

Instruktør

Skuespillere

Instruktører

Skuespillere

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lars Michael

Apocalypto er et lille mesterværk fra Mel Gibson.
Kunne godt tænker mig at se flere film fra hans side.

Bjarke

Jeg har flere gange fået anbefalet "Apocalypto" af venner, og jeg har læst meget godt om den. Alligevel er det først nu, jeg har fået den set. Levede den så op til mine forventninger? Tja...

Starter vi med det positive, så er Mel Gibson en god filmmager. "Apocalypto" er en meget flot film, hvor vi som seere får indblik i en svunden civilisation, navnlig Maya-indianernes. Den historiske fremstilling er nok ikke helt korrekt, det er jo en hollywoodfilm, men det ændrer ikke på, at Gibson formår at opbygge en hel kultur lige for øjnene af os. Filmen omhandler denne kultur i den sidste tid inden dens undergang i form af europæernes kommen, men filmen kunne godt have brugt lidt mere tid på dette element. Denne del af filmen kommer nemlig desværre blot til at danne baggrund for hovedplottet, der omhandler Jaguar Paw (kan ikke huske det danske navn), hvis stamme angribes. Det lykkes ham at gemme sin gravide kone og søn, inden han selv bliver taget til fange og bragt til det, der vel nærmest kan betegnes som en by på daværende tidspunkt. Således begynder en kamp for overlevelse og for at finde tilbage til konen og barnet. Og det er her, mit problem med filmen befinder sig. Jeg kommer aldrig rigtigt til at fordybe mig i historien. Gibson gør en indsats for at give hovedantagonisten en god grund til at havde hovedkarakteren, hvilket sådan set lykkes, men derudover er de gode alt for gode og de onde alt for onde. Plottet er for mit vedkommende altså ikke på lige så højt et niveau som det stilistiske - formen overstiger indholdet. Og det er brandærgerligt.

Det skal selvfølgelig påpeges, at jeg nok er en del af mindretallet i forhold til min kritik af plottet. Læser man eksempelvis bare de andre anmeldelser her på siden, virker jeg til at være den eneste med dette problem, så jeg vil alligevel anbefale at se filmen. Om ikke andet så for at se en flot og spændende film og godt skuespil.

Sonia

Virkelig en smuk og fantastisk film, der bragte alle følelser frem. Jeg har set filmen utallige gange nu, og den formår at være fantastisk alle gangene. Jeg sidder med afbidte negle og tårer trillende ned af mine kinder for hver gang jeg ser den.

Frank

Okay film

Line FS

Virkelig spændende nervepirrende film! Meget voldsom, men enormt flot og fantastisk fortalt.

Jeff

Shockingly brutal. This movie can be both beautiful and ugly at the same time. The closing scene is ominous, where we know worse (a lot worse) is to come…

Sanne

Mel Gibson er ikke blot en fantastisk skuespiller, han er også fantastisk til at lave film, og ikke mindst fortælle en historie. Apocalypto er som ingen anden film. Den er helt sin egen. Den foregår på et ukendt sprog. Dette er på intet tidspunkt til irritation, tværtimod understøtter det troværdigheden. Han har benyttet ene ukendte skuespillere, men igen føles det næsten så mere ægte. At man ikke har set nogen af dem i andre karaktere.
Filmens handling er spændende fra start til slut. Jeg glemte til tider at trække vejret og slikskålen blev aldrig rørt. Mit blik var fæstnet til skærmen. Filmen er en af de film, man ikke glemmer igen. Den sidder som en episk filmfortælling fast i ens erindring, og filmen har jeg siden set et utal af gange. Fantastisk!

S. Rico

Mel Gibson tør lave film som ingen anden. Nogle gange går det godt, andre gange går det slet ikke - men i dette tilfælde rammer han helt plet. Jeg kan næsten ikke få armene ned igen. Det er en helt igennem fantastisk film, der spiller på hele følelsesregistret.

Wayne

Mel Gibson beviser at han hører til verdens bedste historiefortællere - i en overlegen episk beretning uden kendte skuespillere, og på et helt ukendt sprog.
Alligevel føler man med personerne og røres af den meget spændende historie.

Suverænt Gibson!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.