Cookie- og Privatlivspolitik

Anna Karenina

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
02.05.2013
| |
2 timer 9 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Anna Karenina
|

I dramaet 'Anna Karenina' rejser den aristokratiske Anna Karenina i 1874 fra Sankt Petersborg til Moskva for at redde sin brors ægteskab, efter han har haft en affære med sin stuepige.

Hendes eget ægteskab med den ældre Grev Alexei er mildest talt koldt, og da hun møder den unge officer Vronsky på togturen, føler hun en øjeblikkelig tiltrækning.

Men mens en gift mand sagtens kan have et sidespring, ser det pæne selskab knap så tilgivende på en gift kvinde i samme situation, og Anna må sande, at hendes valg får svære konsekvenser for hendes status.

'Anna Karenina' er baseret på Leo Tolstojs klassiske roman af samme navn, der blev skrevet i 1877, og som udstiller borgerskabets dobbeltmoral og kvinders vanskelige kår i 1800-tallets Rusland.

Filmen er instrueret af Joe Wright, som genforenes med Keira Knightley efter det roste samarbejde i ’Pride & Prejudice’ (2005) og 'Atonement' (2007).

'Anna Karenina' modtog en Oscar for Bedste kostumer.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (73 votes)
3.9
4.2

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Jyllands-Posten

  Den ekspliciterede konstruktion gør Joe Wrights 'Anna Karenina' til en mageløs, ekspressionistisk forestilling om fatal kærlighed. (Katrine Sommer Boysen)

 • Berlingske

  En overvældende smuk film, fortalt som var det en opera, med kulisser, scenelys, en musikalsk koreografering af de enkelte scener og en udtalt kærlighed til farver og detaljer. (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  Uanset om bryder sig om den udfordrende scenografi, er filmen et imponerende og dynamisk koncentrat af Tolstojs originale næste 900 roman-sider. (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  De mange lag på lag i billedet og den dynamiske vekslen imellem teaterscene og rigtig baggrund har dog absolut sine momenter, og man må medgive, at det er smukt og logistisk set utrolig imponerende, men også enerverende. (Søren Jacobsen Damm)

 • Politiken

  Med andre ord giver teatersettingen filmen en legesyg bevægelighed, som kombineret med et dansende kamera efterlader et levende filmisk (snarere end et stift teatralsk) indtryk. En indlysende virkning er, at filmen bliver mere ekspressiv, antinaturalistisk og demonstrativt dramatisk, og det vil næppe falde i alles smag, men det er modigt gjort. (Sophie Engberg Sonne)

 • Radio24syv

  "En meget moderne historie, som handler om at stå med et valg imellem at leve i et harmoniske ægteskab og at møde forelskelsen på ny. En meget bevægende og underholdende film." (Iben Albinus Sabroe - Information)

 • Weekendavisen

  Virkemidlerne er paradoksalt teatralske, men der er en inderlig ubestikkelighed i denne pragtfulde Anna Karenina. Et liv viskes ud på betydelig afstand, 140 år, sådan cirka. Det føles stadig som noget, der sker udenfor, mens vi sidder i stuen og spiser. Det føles som frygtelig virkelighed. (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Rimshauser/1082986

Helt fantastisk film! En af de bedste film jeg har set i år. Den gør et godt stykke arbejde med at give karakterene dybde. Jude Law leverede virkelig godt skuesspil i rollen som ægtemanden. Kunne næsten ikke kende ham. Keira Knightley leverede selvfølgelig også. Den bedste film af Joe Wright til dato. Jeg vil virkelig anbefale den, hvis man elsker kostumedramaer som mig. Jeg er helt vild med den, og har set den tre gange!
Synes den er undervurderet med en rating på 6.6 på imdb

Katriona

Jeg synes at filmen er rigtig godt fortolket selvom jeg er lidt ked af at næsten hele bog nr. 2 ikke er med i filmen. Manuskriptet er rigtig godt og jeg synes det var meget spændende med teaterscenen! Jeg ville måske have valgt nogle andre skuespillere men jeg synes Keira Knightley gør det super godt! Og kostumerne er helt fantastiske. 5 stjerner!

Heidi

Jeg fik en film der prøver for meget. Jeg hørte nogen sige at "der var blevet taget kærlig hånd om en klassiker", aargh kærligt kvælertag nærmere.

Jeg har aldrig fået læst bogen færdig, ikke på grund af handlingen, men mere fordi jeg ikke er særligt gode venner med russiske forfattere. Det er fra en tid, en periode, et sprog og en mentalitet der ligger alt for langt fra, hvad jeg gider. Jeg forventede at blive inspireret, eller motiveret, til at læse resten af bogen. I stedet blev jeg mindet om, hvorfor jeg aldrig læste den færdig.

Jeg kan ikke fordrage Anna Karenina. Hun er usikkerheden selv. Uanset hvor mange gange hun bliver mindet om, ikke én, men to mænds ubetingede kærlighed til hende, er hun konstant i tvivl om der virkelig er nogen der elsker hende. Men sådan går det vel, når man selv er utro.

Konstant og hele tiden går Anna i full blown teenage jalousi flip, og det er så trættende. Derudover har filmskaberne skabt et, til tider, meget forvirrende univers, og de første tyve minutter af filmen, bliver brugt til at finde ud af hvor fanden man nu er henne.

Derudover synes jeg det er synd, at instruktøren har insisteret på at eksperimentere. En klassiker skal behandles klassik, IMO. Jeg synes ikke det fungere, særligt ikke i starten, hvor man hele tiden skal finde ud af hvor man nu er.

Filmen er okay og skuespillerne gør det godt. Det er tydeligt hvorfor den vandt en oscar for kostumerne. Jeg ville ikke købe dvden og jeg ville lidt ønske, at jeg ikke havde brugt penge på biografbilletten. Storfilm skal ses i biografen - jeg synes ikke det her er en storfilm. En okay film, men ikke en storfilm.

Paul Rolf

En lidt anderledes film og lidt forvirende i starten. Men man kommer hurtigt med og så er det en godt film.

Anne Metteuser/55891

Anna Karenina er en rigtig flot film, som bør ses i biografen. Selv om filmen er lang, så føler man sig godt underholdt hele vejen igennem. Hvis jeg skal være kritisk, så mener jeg måske ikke Keira Knigtley var den helt rigtige Anna Karenia. Som jeg forestiller mig Anna Karenia, er hun en farlig dame for andre kvinder. Hun er ikke bare smuk, men har en fantastisk karisma med en mørk udstråling. Keira Knigtley er virkelig smuk, men hun virker som en sød glad uskyldig pige. Aaron Taylor-Johnson virker heller ikke som særlig farlig for kvindehjerter. Han ligner en sød dreng fra kirkekoret. Kitty som skal være den uskyldige søde, men lidt kedelige pige, spilles af Alicia Vikander. Hun var virkelig indtagende, og det virker usandsynligt, at nogen som helst kvinde skulle kunne stjæle en mand fra hende. Det er nok lidt svært at få de helt store følelser over filmen, men den var virkelig værd at bruge nogle timer på. En god oplevelse

lis aarenstrupuser/501651

God film men lidt forvirrende i starten.

Lisbethuser/918989

flotte kostumer og kulisser - en film om ulykkelig kærlighed (som så mange andre) - men god.

Pernilleuser/249059

Jeg var vild med den ekspressionistiske fortællestil, som var enormt intens og stemningsskabende. Flot og medrivende fortælling.

Men super ærgerligt, de havde valgt Keira Knightley som hovedrolleindehaver. Det ødelagde ret meget, da hun altid er utroværdig i sine roller, da hun på ingen måde kan gå helt ind i den person, hun spiller, men forbliver tydeligt Keira Knightley. Selvom jeg som altid tog afstand fra hendes figur, og også her hende som hovedrolleindehaveren, formod de øvrige skuespillere, som spillede super godt, at få mig grebet og få mig ind i fortællingen, hjulpet stærkt på vej af filmens flotte virkemidler.

Jeg skal helt sikkert se den film igen, fordi der var så mange lag og nuancer i den film, ikke mindst i kraft af det billedsprog, der blev anvendt i filmen

S. Rico

Ja, den ekspressionistiske stil er vanvittig flot.

Og ja, Keira Knightly gør sjældent noget godt for de film hun er med i. Det opdagede jeg første gamg med Soning, som jeg havde set meget frem til - men som jeg blev ekstrem skuffet over. Jeg troede at jeg var den eneste der ikke er imponeret over hende. Herligt ikke at være alene :-)

Jeg forstår dog så bare ikke, at du kan give en film 6 stjerner, hvis du mener at hovedrollen spilles af en der ødelægger meget af filmen...

Pernilleuser/249059

Især Jude Law spillede særdeles fremragende, hvis jeg skal fremhæve en skuespiller

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.