Cookie- og Privatlivspolitik

Anatolian Leopard

Tilladt for børn over 15 år
Filmen er ikke aldersvurderet af Medierådet for Børn og Unge, og den har derfor fået tildelt aldersmærket 'Tilladt for børn fra 15'.

Se mere på medierådet.dk
18.08.2022
| |
1 time 53 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Anadolu Leopari
|
Anatolian Leopard plakat

I krimidramaet 'Anatolian Leopard' former en ensom direktør og en indadvendt kontorassistent på Tyrkiets ældste zoo et usandsynligt bånd, da de går sammen om at skjule sandheden om den forsvundne anatolske leopard, for at stoppe privatiseringen af deres arbejdsplads.

Det sætter i gang en række absurde reaktioner, som går ud over deres kontrol. I Tyrkiets grå og stille hovedstad, lever leopardens spøgelse.

'Anatolian Leopard' har modtaget flere priser rundt omkring i verden, bl.a. på filmfestivalen i Toronto.

Instruktøren Emre Kayis har selv sagt om filmen: "Selvom 'Anatolian Leopard' på mange måder er trist og meget melankolsk, har den alligevel masser af humor. Det har været min intention at fremstille figurer fra regeringen som undertrykkere af naive sjæle gennem deadpan og sjove karikaturer, men på samme tid fortælle om alt det absurde, der foregår i det tyrkiske samfund lige nu."

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (3 votes)
5.7
3.5

Instruktør

Instruktører

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Den tyrkiske film 'Anatolian Leopard' er så underspillet, at det er lige før, det bliver søvndyssende – men også barok og sørgmodig og mærkelig og alt muligt andet spændende." (Thomas Brunstrøm)

 • Filmmagasinet Ekko

  "Tyrkisk perle viser med underspillet sarkasme menneskedyrets popsmarte attituder og fantasiforladte præstationsdynamik." (Rasmus Brendstrup)

 • Information

  "Den tyrkiske spillefilmsdebutant Emre Kayis leverer et langsomt og melankolsk værk, der fortæller om den desillusion, der har ramt de menige tyrkere." (Ralf Christensen)

 • Jyllands-Posten

  "Samfundet i Tyrkiet er ifølge debutinstruktør sandet til i konservatisme. Også når det gælder zoologiske haver. Bare ærgerligt, at hans instruktørtalent støver mere end en mumificeret kebab." (Jacob Wendt Jensen)

 • Politiken

  "Emre Kayis dyrker en særlig langsom tyrkisk melankoli [...]. Den gråmelerede og konstant regnvåde film bliver et stemningsfuldt, men også noget gumpetungt forsøg på at balancere plot og politisk metafor." (Kim Skotte)

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.