Cookie- og Privatlivspolitik

Amundsen

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en gennemgående dramatisk og mørk stemning. Der er scener med flystyrt, et selvmord, sårede og døde personer og mennesker i livsfare og stærk følelsesmæssig affekt. Da det voldsomme indhold ikke er udpenslet og da filmen også indeholder lange, rolige og naturskønne passager og dialog-scener, vurderes det, af filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
23.05.2019
| |
2 timer 5 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Amundsen
|

Filmen 'Amundsen' fortæller historien om den norske opdagelsesrejsende Roald Amundsen. 

Filmen omhandler den verdenskendte polarforskers liv, bl.a. hans skelsættende rejse til sydpolen, hans forskellige romantiske forhold og stridighederne med hans bror og pengemand, Leon.

Roald Amundsen spilles af Pål Sverre Hagen, kendt fra Flaskepost fra P, Max Manus og Kon-Tiki. Katherine Waterston, kendt fra Fantastiske skabninger... og hvor de findes og Alien: Covenant, medvirker også som Amundsens forlovede Bess Magids. 

Instruktøren er også norsk og har tidligere stået bag store film som den Oscar-nominerede Kon-Tiki og Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge. (copyright kino.dk)

 

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (25 votes)
4.7
4.2

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Dels er Amundsen en interessant og sammensat karakter, og dels vender 'Amundsen', altså filmen, det velkendte tema om manden mod naturen på en anden måde." (Stephanie Caruana)

 • BT

  "Den norske polarforsker Roald Amundsen var en af verdens største opdagelsesrejsende [...]. Han var også lidt af en røv, og de to sider af sagen bliver fint balanceret i Espen Sandbergs 'Amundsen' ..." (Thomas Brunstrøm)

 • Jyllands-Posten

  "Sandberg har en forkærlighed for det storladne og eventyrlige, og den får han rigeligt motioneret i 'Amundsen', der mest af alt er en vanvittig flot skildring af en mands indædte kamp mod det tilsyneladende umulige." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "'Amundsen' vil skræve vidt fra eventyrstrabadser til familiedrama, og de bukser holder ikke helt. Men det omfattende billede fokuserer fint på et altid interessant dilemma: Hvor megen menneskelig lidelse er verdenshistoriens store bedrifter værd?" (Søren Vinterberg)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
maiuser/505959

Stor tung film,i stil med Kontiki,som er af samme instruktør. Man får nok mest ud af filmen,hvis vild med polar og ødemarksfilm(hvilket jeg er).Mange dramatiske scener.Ud over det,er det spændende at se hvordan verden så ud,i starten af 1900 tallet,især flytyper,luftballon,etc.Mange scener er dejligt langsomme,dog kunne nogen af samtalerne være afkortet lidt.Man lever sig meget ind i filmen,selvom meget brun,støvet,og så virker det meget autentisk,at den er på norsk.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.