Cookie- og Privatlivspolitik

American Psycho (2000)

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
09.05.2000
| |
1 time 42 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
American Psycho
|

Bret Easton Ellis 'American Psycho' en af det sidste årtis mest kontroversielle romaner, er forlægget til filmatiseringen.

Filmen (og bogen for den sags skyld) handler om yuppien Patrick Bateman, der har så alsidige og sunde hobbies; morderisk bersærkergang, kulinariske oplevelser med vennerne, mode, erotiske film og popmusik.

Hobbies, som han i nævnte rækkefølge dyrker med stor entusiasme men uden synderlig glæde.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (56 votes)
4.4
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Jakob P.

American Psycho får 4 stjerner af Anmelderen ****

Reese Witherspoon har en lille rolle i denne vanvittige film, som handler som en forretningsmand på Wall Street, som fuldstændig mister fokus og sin sans med virkeligheden. Jeg var meget spændt på at se denne film, selv om jeg på et tidspunkt for mange år siden har set den i biografen, så vidste jeg ærlig talt ikke hvad jeg gik ind til. Det eneste jeg vidste om denne film var, at Reese Witherspoon er med i den, og Christian Bale har hovedrollen. Så jeg var meget spændt på hvor filmen var, hvordan den var skruet sammen, og hvor godt skuespillet var. Jeg må sige at hovedrollen er rigtig godt besat, Christian Bale gør det rigtig godt som Wall Street-manden Patrick Bateman, som mister fokus med virkeligheden.

Patrick Bateman (Christian Bale) er forretningsmand på Wall Street, han lever et liv i overhalingsbanen og tager sig rigtig meget og godt af sin krop og sit ansigt. Han er forlovet med Evelyn (Reese Witherspoon), og har udadtil et meget godt og udmærket liv. Men indadtil lever han et liv på stoffer, hvor han lejlighedsvis samler tilfældige prostituerede op som han tager med hjem, til sex eller til at slå ihjel for blot at ende i tilfældige voldsorgier. Da han går til bekendelse og indrømmer han nok har slået 20 mennesker ihjel, eller muligvis flere, er der ingen der rigtig tror på ham eller lytter til ham. Er det Patrick selv, eller verden omkring ham som er syg? Har han virkelig slået alle de mennesker ihjel, eller er det hallucinationer han har haft?

Man må sige at Christian Bale spiller rollen som Patrick Bateman rigtig godt og overbevisende, og Reese Witherspoon spiller også hendes lille rolle ganske udmærket som hans forlovede. Historien om en forretningsmand som simpelthen falder fra hinanden rent psykisk, er faktisk rigtig god og godt spillet må man sige. Dog slutter den meget brat, og selv slutningen i sig selv er også en anelse mærkelig, synes jeg. Filmen er klippet meget godt sammen, og Christian Bale giver den godt som psykopat, som myrder tilfældige mennesker i hans omgivelser, og spørgsmålet om hvornår han bliver opdaget, ændrer sig til om han overhovedet har slået nogen mennesker ihjel eller hvad? Den her thriller er meget godt sammensat, den tilføjer spændingen ved at man ikke ved hvad Patrick Bateman kan finde på, og man bliver overrasket over hvor udspekuleret han egentlig er. Fire stjerner var hvad det kunne blive til.

Nikolaj

Christian Bale gør et fantastisk stykke arbejde som den psykopatiske Patrick Bateman! Han giver karakteren de uhyggelige psykopatiske træk, der gør at denne film simpelthen er så god!

Selve filmen er bygget op af en masse små scener, der skal vise Batemans mentale tilstand. Det er meget forskelligt hvor voldsomme eller informationsgivende disse scener er, men de resulterer til sidst i, at man må spørge sig selv om hvornår en person egentlig er psykopatisk?

Nikolaj

Overhovedet ikke på samme måde som psycho.

Ved godt det er 2 forskellige slags historier, men man kan godt se hvor inspirationen er kommet fra.

Lars Michael

At se Christian Bale spiller så godt som det sindssyge person som folk ikke skal tag røven på , han er farlig han er følsom og han er en god person alt det kommer ud til det han er .

S. Rico

Men jeg blev ikke som sådan grebet af filmen. Det er meget svært at have sympati for nogen af disse utroligt overfladiske yuppier. Den eneste sympatiske person i filmen er sekretæren Jean, men hendes rolle er meget lille. Resten af tiden sad jeg bare og var lidt ligeglad.

jonuser/927757

Den her film er næsten perfekt! Den er utrolig tankevækkende, til tider meget sjov, for en til at væmmes sommetider, rummer noget af de mest fantastiske skuespil og har helt vildt mange mindeværdige og geniale scener! Et lille sygt mesterværk, kan den vel beskrives som....!

Mads

Jeg synes personligt at Christian Bales bedste rolle er Patrick Bateman fra American Psycho. Han er så syg i hovedet, og selve filmen er meget godt gennemført.

AufVideoSehen

Jævnt underholdende film, der sagtens kan bruges til at slå et par timer ihjel en enkelt gang. En ok videofilm uanset om det er VOD eller TV.

Wayne

Hvad kedsomhed kan føre til, skummelt og tankevækkende.

Kasper Dahl Nicolajsen

En gennemført film, der følger de vigtigste begivenheder i bogen til punkt og prikke. Det er normalt svært at filmmatisere en bog, men denne gang synes jeg det er lykkedes virkelig godt.
Ikke nok me det, er det en virkelig vigtig film, der giver os et billede af sociopaten Bateman, som ikke ved hvad han skal stille op med alt det han har. Han lever i en verden af overflødige værdier, samtaler der handler om hvordan man skal sætte slipset, og om hvorvidt damer er kloge og grimme på samme tid. Han mangler værdier han kan glæde sig af, og den overflødighedsverden han lever i, får hans sind til at eksplodere, og derfor kan han ikke beherske sig. Selvfølgelig er det lidt overdrevet, men rigdom og coke i lange baner er ikke alt mine damer og herrer!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.