Cookie- og Privatlivspolitik

American Made

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en lettere actionpræget grundstemning, og den indeholder flere dramatiske scener med trusler og skyderier. I flere scener trues hovedpersonerne af soldater med geværer, og i én scene sprænges en mand i luften, mens han kører bil, og man ser forruden, som er fuld af blod. Da de dramatiske scener er korte, og da hovedpersonerne generelt er positive og upåvirkede af dramatikken, vurderes filmen kun at kunne virke skræmmende på de yngste børn i aldersgruppen 7-11, og den får derfor en 11års-grænse.

Se mere på medierådet.dk
24.08.2017
| |
1 time 55 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
American Made
|
Versioner: se alle
2D, 2D IMAX, Supreme, Babybio, Seniorbio
|
American Made

I action-komedien 'American Made' spiller Tom Cruise hovedrollen som piloten Barry Seal, der bruger sin snuhed og snilde til at skabe en karriere for to meget forskellige og utraditionelle arbejdsgivere.

Piloten bliver nemlig hyret som narkosmugler, samtidig med at CIA bruger ham som informant til en stort opsat aktion mod smuglere fra Nicaragua.

'American Made' er en biografisk skildring af Barry Seals vilde liv i 1980erne, der i sidste ende medførte en landsdækkende skandale i Ronald Reagans USA.

Doug Liman har tidligere instrueret hovedrolleindehaveren Tom Cruise i science fiction-filmen Edge of Tomorrow, og deres nye film bevæger sig på grænsen mellem komedie, action og krimifortælling.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (257 votes)
4.4
3.4

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Ekstra Bladet

  "Det er som sådan ikke nogen dårlig film, blot en fuldstændig ligegyldig af slagsen." (Henrik Queitsch)

 • Berlingske

  "Se 'American Made' for [Caleb Landry Jones], for den kløgtige historiefortælling og for fremdriften i det alt andet end ukomplicerede drama." (Jeppe Krogsgaard Christensen)

 • BT

  "Alt i alt et o.k. underholdende action-drama med Tom Cruise - uden den efterhånden forudsigelige Cruise-action og vilde, nervepirrende stunts, men med en fængende og 'utrolig' historie ..." (Michael Lind)

 • Jyllands-Posten

  "'... 'American Made' har ingen interesse i dybsindighed. Den er et udstyrsstykke i glad underholdning." (Frederik Asschenfeldt Vandrup)

 • Politiken

  "At fremkalde [sympati] hos en tilskuer [...] det kræver virkelig fermt filmhåndværk og gedigen charme hos hovedpersonen. Hvilket er lige, hvad 'American Made' leverer, og Tom Cruise ikke mindst ..." (Søren Vinterberg)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

Og absolut en bedre Cruisefilm, end den frygtelige Mummy.

Ved et tilfælde havner vores hovedperson i et spil mellem narkogangstere og CIA - og på forunderlig vis lykkes det ham gentagne gange at spille spillet, for egen vindings skyld.

Overdrevet og tilbagelænet stil, om de ubekymrede 70'ere og 80'ere hvor ingen spekulerede i konsekvenser - selvom de selvfølgelig er uundgåelige.

jeanette

Han spiller så godt tom cruise ♤♡ I love it

Poul Wegener

Det er jo ingen fantastisk film, men Tom Cruise spiller godt og underholder hele filmen igennem.
Nogen gange kan det være svært at finde ud af om det er humor eller action, om jeg skal grine eller græde.
Men jeg var underholdt.

Mariann

Tyndbenet, og ligegyldig film. Får kun 3 stjerner fordi Cruise spiller sin rolle fantastisk

bambiexplorer

I American Made er Tom Cruise stilmæssigt gået lidt væk fra stimen af de actionfilm, han gennem de senere år primært er blevet kendt for. Han kan jo godt lave andet, hvilket han beviste i film som Valkyrie, Magnolia og Eyes Wide Shut. Når det er sagt, så holder jeg personligt rimeligt meget af Edge of Tomorrow og Minority Report samt de fem, snart seks, film i Mission Impossible-sagaen. Så det skal han endelig blive ved med. American Made er baseret på virkelige begivenheder som foregik i 70’erne og 80’erne, som i sidste ende førte til Iran-Contra-skandalen, som USA’s præsident i 1986, Ronald Reagan, jo var sovset godt og grundigt ind i. Hvor meget filmen og de virkelige begivenheder rent faktisk har til fælles, har jeg ingen idé om, men jeg mistænker at det ikke er meget.

TWA-piloten Barry Seals, er dygtig til sit job. Så dygtig, at han er begyndt at kede sig. Da han blive kontaktet af CIA-manden Monty Schafer, som har et tilbud til en dygtig pilot som Barry, er han ikke lang tid om at beslutte sig for at sige sit job hos TWA op og blive pilot for CIA. Barry fortæller ikke i første omgang sin kone om hans jobskifte, man da pengene begynder at vælte ind, bliver han nødt til det. Familien flytter til en lille flække ude på landet, hvor CIA giver Barry sin egen private lufthavn. Barry og hans team smugler fx våben til contraerne og narkotika samt sydamerikanske contraer tilbage til USA. En kompliceret affære, men pengene vælter ind hurtigere end de kan bruges eller sættes i banken. Den lille flække nyder også stor glæde af Barrys business, og CIA holder hånden under ham! Men kan det blive ved med at gå?

Vurdering
American Made er lavet lidt i stil med den geniale The Wolf of Wall Street, dog uden på nogen måde at nå denne films højder. Der er tilføjet en del humor, tempo og ekstrameget narko, i forhold til de virkelige begivenheder, i begge film. Men med Leonardo DiCaprio som hovedperson og Martin Scorsese i instruktørstolen, er det en duel som Tom Cruise og instruktøren Doug Liman bare ikke kan vinde … selv om de to har lavet gode film sammen før.

American Made er relativt dokumentaragtigt opbygget, understøttet af en del klip fra arkiverne, bl.a. af Jimmy Carter og Ronald Reagan. Der er nogle realistisk lavede flyscener i filmen, hvor der umiddelbart ikke ser ud til at være brugt ret meget VFX. Realistisk er ofte godt, se bare på denne sommers to bedste film, Dunkirk og Baby Driver, hvis der er ofret nok penge på realismen. Her synes jeg desværre at det kommer til at virke en anelse tamt. Der er en scene i starten af filmen, hvor Cruise skal starte fra en alt for kort startbane som ligger på en bjergtop, i et fly som er propfyldt med narkotika, som er superlækkert med-hjertet-oppe-i-halsen lavet. Desværre er det den eneste scene af den kaliber i filmen.

Tom Cruise og Domnhall Gleeson fungerer udmærket som henholdsvis pilot og CIA-agent. De andre personer i castet er kun bipersoner i filmen, og er ikke rigtigt værd at nævne. Liman, som også lavede Edge of Tomorrow og også skulle blive manden bag efterfølgeren Live Die Repeat and Repeat, har vist at han kan lave højspændte film, hvilket denne bestemt ikke er. Der er tale om stabilt håndværk, uden noget ekstra af det rigtigt spændende og dramatiske.

Konklusion – American Made
American Made er endnu en 100 minutters film (cirka), som åbenbart er den længde en film skal have her i 2017. Tempoet fejler bestemt ikke noget. Jeg synes dog at filmen mangler lidt substans, så den kommer kun periodevis op at flyve. Måske instruktøren i højre grad skulle have taget stilling til, hvilken type film han ville lave; komedie, drama, action eller dokumentar … den ender med ikke rigtigt at blive nogen af delene. Men Tom (L. Ron) Cruise er stadig en god skuespiller, så alt i alt får American Made tre store stjerner.

blog.nilsbuch.dk

Henriette69

Og det synes jeg faktisk klæder ham rigtig godt.
En fed film hvor Cruise i den grad får lov til at folde sit smart-ass gen ud, og det gør han rigtig godt.
Fantastisk underholdende :)

bndr

Jeg følte mig underholdt fra start til slut, det er ikke en dyb film om våben og narko smugling, men mere underholdene film om piloten Barry Seal og hans lidt for naive tilgang til livet og penge. Cruise spiller udemærket drengerøven Barry.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.