Cookie- og Privatlivspolitik

American Honey

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har ikke været indsendt til vurdering hos Medierådet for Børn og Unge. I henhold til filmloven påføres ikke-vurderede film 15 års-mærkatet.

Se mere på medierådet.dk
26.01.2017
| |
2 timer 43 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
American Honey
|
Versioner: se alle
2D, Særvisning
|

I filmen 'American Honey' slår den 18-årige Star sig sammen med en gruppe unge, der rejser gennem den amerikanske midtvest i en minibus.

Planen er at stemme dørklokker og sælge magasin-abonnementer, men det egentlige mål er at føle sig fri. Gruppen har sit eget hierarki, og da Star bliver en del af fællesskabet, udfordres den interne dynamik.

Som mange andre portrætter af en rodløs og oprørsk ungdom, er 'American Honey' centreret omkring musik, sex og druk. Forskellen er, at filmen er instrueret af Andrea Arnold, der har sans for den tarvelige side af medaljen, og hendes generationsportræt udnytter blikket fuldt ud.

'American Honey' har elementer af film som Easy RiderBadlands og 'Kids'. Det er måske ikke en ny generations svar på førstnævnte. På den anden side er det ikke langt derfra. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (39 votes)
4.3
5

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "De fattige er ludfattige, de rige stenrige, men Arnold er aldrig fordømmende og tegner i det hele taget et meget nuanceret portræt af mennesker og land." (Jeppe Krogsgaard Christensen)

 • Filmland P1

  "... Andrea Arnold [formår] at gøre moderne pophits med E-40 og Rihanna til nærmest okkulte hymner fra en ukendt del af verden." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Det er den nye generations 'Easy Rider', fyldt med håb, med drømme og musik." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "... filmen [fungerer] som et råt og smertefuldt langdigt, som endnu en generations dionysiske rejse mod et demonstrativt ingenting, som en forførende og urolig stemning ..." (Katrine Hornstrup Yde)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Den 18-årige pige Star flygter fra hendes trøstesløse liv og forsøger at få en ny start, da hun joiner en gruppe unge, der lever af at køre rundt i landet og sælge abonnementer på månedsmagasiner.

I starten er hun ret naiv og udviser dårlig dømmekraft. Hun vil gerne være sælger, men hun vil ikke bruge sælgertricks. Det går selvfølgelig ikke, og hun finder da også snart hendes helt egen måde at sælge på.

Shia LaBeouf spiller den oversmarte Jake, der er hendes læremester. I starten af filmen er Jake den utålelige arrogante type, men så skifter det, og pludselig er det Star, der opfører sig tåbeligt. Og så skifter det igen, og Jake er igen en idiot. På den måde skifter det hele tiden gennem filmen, hvilket på den ene side virker realistisk nok. Men på den anden side, så bliver det ret svært at sympatisere med nogen af dem.

Wayne

American Honey er optaget fra en slags Point of View, hvor vi følger pigen Star - fra hendes kedelige liv, igang med at finkæmme en container for noget brugbart sammen med hendes søsters? børn.
Når man ser hendes trøstesløse liv, og sandsynlige fremtid - er det ikke så mærkeligt at hun springer på, da et alternativ dukker op.

Alternativet er en minibus, fyldt med unge rodløse - som lige som hun, ikke har noget bedre at gøre end at sælge magasiner fra dør til dør - og eller hustle sig fra dag til dag.

Shia LaBeouf har endnu en gang en rolle, som er meget langt fra hans oprindelige pæne Disney fortid, - og han beviser at han har en fremtid som seriøs skuespiller.

Sasha Lane er troværdig i rollen som Star, som ligesom de andre er på udkig efter noget bedre - eller bare i det mindste en brugbar fremtid.

Den håndholdte kameraføring er med til at give det hele et autentisk præg - mens vi følger den brogede floks interaktioner med andre, meget forskellige amerikanere - i et anderledes road-trip.

Filmen er lang, men man er bestemt i godt selskab så længe den varer.

7/10

Simon

Har svært ved at få øje på det geniale i denne film - Lang uden dramaturgisk dynamik.
Filmen er kedelig - budskabet banal. Karaktererne virker aldeles uvedkommende og ligeledes banale.

Peter

American Honey er ikke andet end 2 timer og 43 minutters ligegyldigheder.

Bunnykill

Undskyld sproget men troede bare ikke at den vel komme i biografen så tusind tak øst for paradis vel glæde mig at komme ind og ses den på forhånd tak

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.