Cookie- og Privatlivspolitik

American Beauty

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
01.03.2000
| |
2 timer 2 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
American Beauty
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning
|

'American Beauty' er et drama om livet i sovebyen og om konsekvenserne ved at skille sig ud fra forstadsidyllen.

Kevin Spacey (Giv det videre) og Anette Bening (The Kids Are All Right) spiller ægteparret Burnham og Thora Birch deres teenagedatter.

Lester Burnham oplever en kraftig midtlivskrise hvor han forsøger at finde ud af hvem han egentligt er, det påvirker hele familien og det såkaldte perfekte liv omkring dem.

Hans kone Carolyn er ejendomsmægler og temmelig optaget af sit job.

Hans rebelske datter Jane er godt træt af sin far. Jane er så småt ved at forelske sig i den lidt aparte fyr, Ricky Fitts, som bor ved siden af: han er småkriminel og har en streng far med militær baggrund.

Forstaden bliver aldrig den samme igen efter 'American Beauty'.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (113 votes)
5.2
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Rasmus

Det er en lidt mærkelig film. Handlingen kan være svær at følge med i. Dog er den ellers udemærket.

Astrid T.

American Beauty er en af mine absolutte yndlingsfilm. Den skal man bare se, hvis ikke man allerede har gjort det.

Maggie Smith

Den her film var på alle måder mystisk, og en film som har et enormt ukendt plot, og ikke bare et, hvor man kan læne sig tilbage i stolen. Man skal følge med, og man skal holde skarpt øje. Spacey er i forvejen en af mine ultimativt yndlings skuespillere, og her laver han en af filmhistoriens allerstørste optrædender. En smuk og på flere aspekter rørende film om livet.

Simon

Shit, en god film. Tankevækkende, med meget proffesionelle skuespiller præstationer fra både mænd og kvinder. Også er det faktisk en ret syg historie. Jeg tror aldrig rigtig folk har tænkt på det, men historien er rimelig fuckt-up. Og jeg har også altid været ret irriteret over, at det ikke blev Fight Club eller The Matrix, som vandt bedste film prisen, ved Oscar festivalen, men jeg vil sige at American Beauty fik nogle velfortjent Oscars. Men Fight Club er en bedre film, men denne er også god. Must see film, som alle film elskere burde se.

Emil

Denne film er klart en af de bedste film der er produceret og jeg syntes det er ærgerligt at den ikke får mere anderkendelse, det er både en stemningsfuld, smuk og velinstrueret film og med Kevin Spacey ved roret syntes jeg absolut ikke den bliver dårligere.
mange mennesker går lidt død i den da den måske er en for stor mundfuld for de fleste, man skal virkelig gide sætte sig og tænke over den, men hvis du giver dig tid til det så er det virkelig en film jeg personligt mener ligger i top 5 over bedste film i historien.

Lars Michael

Jeg ville ikke sige at det er en fantastik film ,Men Kevin Spacey spiller super godt, ikke en skuespiller som jeg er fan af, men han kan godt spille godt i nogle film.Om det så er fortjent at han vandt en oscar for den her rolle ved jeg ikke det må andre sige om det er .

Frank

God film

S. Rico

Fra 1995 til 2000 red Kevin Spacey på en bølge. Han havde fået en velfortjent Oscar for The Usual Suspects fra 1995. Og han fik endnu en for American Beauty fra 1999. Men efter American Beauty gik det mærkeligt nok ned ad bakke for ham, og der har nærmest ikke været en eneste god film med ham siden. I American Beauty er han dog super god i dette skæve komedie drama.

Wayne

I yderste konsekvens. Flot og tankevækkende.

Sanne

Jeg havde ingen ide om hvad American beauty var for en film da jeg så den i biografen. Men jeg levede mig fuldstændig ind i det forunderlige og foruroligende univers som denne film rummer. Denne film enten hader eller elsker man. Og for mit vedkommende er det det sidste. Jeg synes den berører mange menneskelige aspekter. Filmen har fantastisk musik lavet af Thomas Newman. Et af de bedste scores nogensinde.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.