Cookie- og Privatlivspolitik

Ambassadøren

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
05.10.2011
| |
1 time 20 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Ambassadøren
|

I dokumentaren 'Ambassadøren' drager journalisten Mads Brügger til Den Centralafrikanske Republik forklædt som en skruppelløs liberisk diplomat.

Officielt for at åbne en tændstikfabrik med job til den undertrykkede del af den lokale befolkning, der lokalt er kendt for deres magiske evner.

Uofficielt for at få adgang til de store reserver af diamanter, som landet indeholder. Men i sidste ende som dokumentarist, der vil afsløre den skjulte, bizarre og dybt korrupte diplomatiske verden i Afrika.

I 'Ambassadøren' udfordres og udforskes korruptionens og griskhedens sande væsen. Dokumentaren er en genreblandende tragi-komedie om et af Afrikas mest korrumperede lande.

Mads Brügger er kendt som journalist på DR, og han skrevet flere bøger, bl.a. om Tønder-sagen i 'Grænselandet'.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (39 votes)
4.6
3.8

Instruktør

Instruktører

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Ekstra Bladet

  "... en højst usædvanlig, fascinerende, underholdende og uhyggelig film..." (Kirstine Krefeld)

 • Jyllands-Posten

  "Ja, selv når gustne skandinaver som Brüggers fiktive figur prøver at udnytte forholdene, sker det muligvis uden den store forestilling om verdens sande tilstand. C'est l'Afrique, som de siger på de kanter." (Jakob Levinsen)

 • Politiken

  "Det er sigende for filmens efterhånden temmelig langstrakte spænding, at den ikke på noget tidspunkt handler om menneskerne i Den Centralafrikanske Republik eller deres fremtid eller diamanthandlens konsekvenser, men udelukkende om, hvorvidt Mads Brügger redder sin hvide danske røv eller ej." (Kim Skotte)

 • Berlingske

  "Den opdigtede diplomats fortrædeligheder ender i for megen farce og papirnusseri og overlader det til et interview med præsidentens sikkerhedschef at blive filmens anker. Optaget med skjult kamera fortæller han nøgternt og desillusioneret om det politiske spil i landet." (Jacob Wendt Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Bentuser/885604

Jeg synes at det var lidt af et Mads Brügger show mere end noget andet.
" Tynd film "
Hvor kom alle pengene fra ?????.

Anders Bouser/36711

Jeg gi'r Kim Skotte fra Politiken helt ret i sin anmeldelse. Der var alt for mange spørgsmål. som man ikke fik svar på i "dokumentaren" Handler filmen om en selvfed journalist der skal ta' røven på de korrupte afrikanere, eller ønsker journalisten virkelig fortælle om et korrupt styre, der ikke skyer nogle midler for at få fat i de hvides penge?
Der var nogle sjove scener undervejs, men det ændrer ikke ved at jeg efter filmen var irriteret over, at jeg havde spildt min tid på en film, der ikke vidste hvilket ben det ville stå på.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.