Cookie- og Privatlivspolitik

Amanda

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en sorgfuld og rolig grundstemning. Den skildrer de dramatiske og ulykkelige konsekvenser efter et terrorangreb. I en scene ses flere blodige lig og pårørende i stille chok og sorg over de døde. I en anden scene kører ambulancer med hylende sirener døde og sårede til hospitalet. I mange efterfølgende scener er hovedkaraktererne i sorg og græder på åben gade og om natten. Det dramatiske indhold er imidlertid stærkt nedtonet og roligt fortalt. Endvidere formildes hovedkarakterernes sorg af deres varme og omsorgsfulde relation. Alligevel vurderes det, at filmens virkelighedsnære tematik – et terrorangreb og et 7 års barns dybe sorg og savn over en mistet forælder, vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
01.08.2019
| |
1 time 47 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Amanda
|
Versioner: se alle
2D, Særvisning m. gæst Jes Dige
|
Amanda

Den franske film 'Amanda' handler om David, hvis liv bliver ændret for altid efter en skæbnesvanger dag, hvor Paris rammes af et terrorangreb.

David er ellers en dagdriver, og han har været godt tilfreds med at tage de forskellige jobs, han kan finde. Han har desuden mødt Lena, som han har forelsket sig i. 

Under terrorangrebet bliver Davids søster dræbt, og Lena bliver hårdt såret. Nu efterlades David med søsterens 7-årige datter Amanda i sin varetægt, og de må begge forsøge at komme videre i livet.

'Amanda' stiller spørgsmålet, om man kan bringe håbet tilbage til en lille pige, der har mistet det vigtigste i verden.

Tab som tema kan bl.a. også ses i det Oscar-vindende drama Manchester by the Sea, hvor en mand må tage sig af sin nevø, da drengens far dør.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (20 votes)
4.8
4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • BT

  "... en film, der helt uden at gøre noget særligt væsen af sig, kryber under huden og bliver hængende i baghovedet i dagevis." (Thomas Brunstrøm)

 • Jyllands-Posten

  "Man går [...] ikke sortsynet og tynget ud af biografen, men man har måske nok en tåre i øjenkrogen, mens man sender en tanke i retning af sine egne nære og kære." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "I stedet for en 'terrorismefilm' er 'Amanda' altså en køn, lidt langtrukken fortælling om eftersmækket - den lammende stilhed i gaderne næste dag - og om de efterladte." (Søren Vinterberg)

 • Weekendavisen

  "Hers’ film er besnærende lille og let. Intet er skrevet i sten eller stjerner. Der er ingen klare svar og bombastiske sandheder. Der er til gengæld en tillidserklæring til livet, som finder nye måder og tilpasser sig." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Peruser/694587

og det er faktisk dens væsentligste kvalitet.

Historien fortæller sig selv, og det rækker fuldt ud.

Kristine Ekmann

Fantastisk rørende og livsbekræftende

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.