Vind biografbilletter hver uge

Amanda

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en sorgfuld og rolig grundstemning. Den skildrer de dramatiske og ulykkelige konsekvenser efter et terrorangreb. I en scene ses flere blodige lig og pårørende i stille chok og sorg over de døde. I en anden scene kører ambulancer med hylende sirener døde og sårede til hospitalet. I mange efterfølgende scener er hovedkaraktererne i sorg og græder på åben gade og om natten. Det dramatiske indhold er imidlertid stærkt nedtonet og roligt fortalt. Endvidere formildes hovedkarakterernes sorg af deres varme og omsorgsfulde relation. Alligevel vurderes det, at filmens virkelighedsnære tematik – et terrorangreb og et 7 års barns dybe sorg og savn over en mistet forælder, vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
01.08.2019
| |
1 time 47 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Amanda
|
Versioner: se alle
2D, Særvisning m. gæst Jes Dige
|
Billetter
Amanda

Den franske film 'Amanda' handler om David, hvis liv bliver ændret for altid efter en skæbnesvanger dag, hvor Paris rammes af et terrorangreb.

David er ellers en dagdriver, og han har været godt tilfreds med at tage de forskellige jobs, han kan finde. Han har desuden mødt Lena, som han har forelsket sig i. 

Under terrorangrebet bliver Davids søster dræbt, og Lena bliver hårdt såret. Nu efterlades David med søsterens 7-årige datter Amanda i sin varetægt, og de må begge forsøge at komme videre i livet.

'Amanda' stiller spørgsmålet, om man kan bringe håbet tilbage til en lille pige, der har mistet det vigtigste i verden.

Tab som tema kan bl.a. også ses i det Oscar-vindende drama Manchester by the Sea, hvor en mand må tage sig af sin nevø, da drengens far dør.

Skal du se Amanda?
(12 stemmer)

Instruktør

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.