Cookie- og Privatlivspolitik

Alphabet

Tilladt for alle
Filmen indeholder ingen skræmmende elementer.

Se mere på medierådet.dk
18.09.2014
| |
1 time 53 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Alphabet
|

Dokumentarfilmen 'Alphabet' tager udgangspunkt i, hvordan skole og indlæring handler om at lære det enkelte barn mest muligt indenfor nøje fastsatte rammer og et veltilrettelagt mønster, men der er ikke plads til at træde uden for den sikre sti.

Resultatet er ensretning af børn og unge, som det især ses i det kinesiske uddannelsessystem, men Erwin Wagenhofer har en anden tilgang til læringsprocessen. Han går bag hele den struktur, der ligger til grund for det moderne uddannelsessystem. 

Med sin tredje dokumentarfilm går den østrigske dokumentarist atter kritisk til værks efter ’We Feed the World’ (2005) og ’Let’s Make Money’ (2008), der satte henholdsvis fødevareindustrien og den finansielle verden under lup.

Denne gang sættes der spørgsmålstegn ved uddannelsessystemet gennem interviews med eksperter, fagfolk, studerende og ufaglærte i bl.a. Kina, Tyskland og Spanien. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (6 votes)
3
3

Instruktør

Instruktører

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Pegefingeren er højt hævet, og stort set kun tilhængere af Wagenhofers tanker kommer på banen - lidt mere debat ville have skabt større saglighed og bedre balance." (Louise Kidde Sauntved)

 • Filmland P1

  "[...] føles uforløst, men den er samtidig et øjenåbnende filmessay om et af de punkter i verdenshistorien hvor menneskeheden muligvis kom til at gå i den forkerte retning." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "[...] her føres der paradoksalt nok den samme dogmatiske enetale og argumentmæssige ensretning, som det er filmens ærinde at revse." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "[...] filmen er hårdt sammenklippet empirisk research og debatskabende argumentation, som pædagogstuderende og undervisningsministre kan have gavn af." (Dorte Hygum Sørensen)

 • Weekendavisen

  "Er man enig med Wagenhofer, bliver man bekræftet. Han gør dog ikke sin film nogen tjeneste ved at bøje grundbudskabet i neon og skære modargumenterne ud. [...] Trods fejl og mangler er filmen et tankevækkende statement." (Bo Green Jensen)

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.