Cookie- og Privatlivspolitik

Almanya - Velkommen til Tyskland

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
04.04.2012
| |
1 time 41 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Almanya - Willkommen in Deutschland
|

Den tyske film 'Almanya - Velkommen til Tyskland' tager sit udgangspunkt i Tyrkiet i 1960erne.

Hüseyin tager hele sin familie med til Almanya (Tyskland på tyrkisk), for at slutte sig til de immigranter, der er med til at skabe Tysklands økonomiske mirakel.

Flere år senere køber han et gammelt hus i deres tyrkiske landsby og forsøger at overtale de andre i familien til at følge med tilbage til deres oprindelige hjem i en historie, der skifter mellem fortid og nutid og viser, hvordan det var at ankomme til Tyskland som immigrant i 1960erne.

'Almanya - Velkommen til Tyskland' indeholder både drama og humor, og filmen debuterede på årets filmfestival i Berlin.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (62 votes)
3.7
4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Ekstra Bladet

    "Det er fermt og elegant skruet sammen, virkelig velspillet og et befriende positivt, men ikke tandløst blik på et emne, der ellers mest behandles i negative vendinger." (Henrik Queitsch)

  • Jyllands-Posten

    "Det er en hjertevarm, underfundig film med sikker sans for det uendeligt små i det uendeligt store... Ikke nogen stor og rystende fortælling, men en tankevækkende, sympatisk skildring..." (Johs. H. Christensen)

  • Weekendavisen

    "... en varm og vellykket folkekomedie om prisen for assimilation og gevinsten ved samme." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Esengüluser/938003

Mine bedsteforældre var en af de første "gæstearbejdere" der kom til Danmark og blev modtaget med danske flag. Mine forældre kom hertil efter deres fædre(min farfar og morfar) hentede deres familie til Danmark. Mine forældre har boet her siden de var meget små.
Min mor sad og så filmen med mig og vi græd og grinte samtidig.

Se den. Den er virkelig fantastisk....

Tina

Det er god film, hvor de bruger alle de klassiske fordomme som tyskerne har om tyrkiske-tysker, på en måde som er sjov, men som også virker rigtig godt :)

Filmentusiast

Anderledes koncept - for engangs skyld!
... Men må nok være kritisk over for det.. Historisk set, kunne tyrkere ikke tale tysk før de var rejst til Tyskland og lærte sproget der. En anden notits er, at når de kan tale tysk, hvorfor kan konen ikke sige mælk på tysk? Ved at det er for at reflektere over nogle af de ting gæstearbejderne har haft sværest ved i et fremmedland, men så burde man have gjort det ordentligt ved at personerne snakkede tyrkisk og ikke tysk.
Jeg har ikke set filmen dog (sjovt nok, da den ikke er udkommet endnu), så jeg er ikke helt sikker på hvad den handler om men hvad jeg har set ud fra traileren, er jeg glad for at man har lavet en film som handler om indvandringen/gæstearbejderne og deres liv.
Men i alt i alt, ser det ud som en meget god komedie som man burde give en chance og tage ind og se. :)

Signeuser/781149

Har lige set filmen, og jeg kan sige at de faktisk ikke taler tysk før de har levet i tyskland noget tid. Grunden til at de taler tysk i deres hjemland er, at det er en genfortalt historie til barnebarnet, som ikke taler så godt tyrkisk. Det er blot brugt som et filmisk virkemiddel.
Filmen er god, og jeg kan stærkt anbefale den trods et meget forsimplet og feel-good-agtigt plot. Men ja! rart at man for en gangs skyld ser det fra gæstarbejdernes synsvinkel! :)

Filmentusiast

Ah så giver det mere mening - tak! :D

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.