Filmen 'Allied' handler om to spioner, Max og Marianne, der under Anden Verdenskrig bliver hyret til at slå en tysk embedsmand ihjel.
Under missionen forelsker agenterne sig, og da de vender tilbage til London, er ønsket at starte en familie og blive gift.
Idyllen forsvinder hurtigt, da Max bliver kontaktet af efterretningstjenesten, der præsenterer ham for en ubehagelig nyhed om sin elskede. Er hun til at stole på? Eller arbejder hun i virkeligheden for fjenden?
'Allied' er en romantisk spionthriller med Brad Pitt og Marion Cotillard, der hver især har vundet Oscars tidligere i karrieren - Pitt som producent af 12 Years a Slave og Cotillard for sin rolle i Spurven - La vie en rose.
Instruktøren Robert Zemeckis er en alsidig herre, der står bag klassikere som Back to the Future-trilogien og Forrest Gump. Med 'Allied' kaster han sig over en film om Anden Verdenskrig, som især Brad Pitt har rig erfaring med. Han har bl.a. spillet sergant i Fury og løjtnant i Tarantinos Inglourious Basterds. (copyright: kino.dk)
Kino.dk bør indføre spoiler-alert i deres beskrivelser af handlingen. Jeg læste den heldigvis først bagefter, og jeg fik et chok over, hvor meget der afsløres. En film som Allied er primært seværdig og underholdende, fordi man bliver dejligt overrasket undervejs og kan spekulere over, hvad der mon nu kommer til at ske. Det er ikke kemien mellem skuespillerne, der er hovedattraktionen i Allied - det er historien. Og derfor ville det være helt tosset at få det meste afsløret på forhånd ved at læse kino.dk’s beskrivelse.
Jeg vil kun afsløre, at det er en agentfilm, der foregår under 2. verdenskrig i hhv. Marokko og England. Max (Brad Pitt) og Marianne (Marion Cotillard) er en hhv. canadisk og en fransk agent på hemmelig mission i Marokko. Mens Marion Cotillard spiller gribende, så har Brad Pitt fået skæld ud for, at han er helt død i hans ansigtsmimik, og at dette må skyldes kosmetiske operationer, og at han ikke længere er den fantastiske skuespiller, han engang var. Man må dog lige huske på, at hans karakter i denne film er en indadvendt privat person, der ikke bryder sig om fest og farver. Så han er her lige det modsatte af de flamboyante typer, man tit har set ham spille.
Jeg var ganske underholdt af filmen, der både byder på drama og action. Den er samtidig super flot i dens scenografi og fotografering. 3½ stjerner.
Forfatteren Steven Knight, og Robert Zemeckis kan deres klassikere - og udnytter dem i stor stil.
Vi starter ude i ørkenen, med storslåede horisonter (Lawrence of Arabia), og fortsætter straks til byen Casablanca (og dermed filmen af samme navn).
Men derfra fortsætter filmen i et mindre forudsigeligt spor i et plot om spionage og kontraspionage - garneret med kærlighed og lidenskab.
Lidt synd at Brad Pitt ikke vælger at følge sin alder, hans rolle ville være mere autentisk hvis han havde smilehuller - og lidt bekymringsrynker. Som det er her virker han næsten digitaliseret - eller plastret til med Botox.
Historien er lidt ujævn fordi vi dels har romancen - og dels en action thriller - blandet med et spiondrama, og filmen vil lidt af det hele.
Handlingen er egentlig spændende nok, men personligt tror jeg at en anden skuespiller end Pitt havde løftet den til noget større. Pitt er simpelthen for klinisk og upersonlig. Marion Cotillard gør det glimrende, men hun kan ikke skabe det hele alene.
6/10
Jeg tror næppe at det er en film, man kommer til at se mange gange. Filmen er sådan set okay. Jeg havde nok ladet mig blinde af traileren til filmen. Idet jeg troede det var en actionfilm hvilket det bestemt ikke var, nok mere et drama
På grund af rollelisten og traileren havde jeg rimelige store forventninger til Allied, som blev indfriet til en hvis grad. Jeg kan rigtig godt lige periodefilm, især dem der omhandler anden verdenskrig, og i den genre var Allied rimelig unik. Allerede fra traileren vidste jeg at den handlede om dilemmaet om hvorvidt Marion Cotillards karakter i virkeligheden var en tysk spion, hvilket kunne have lagt en dæmper på overraskelseselementet, men den formåede alligevel at bygge videre på dramaet og overraskede alligevel lidt. Jeg har ikke givet filment topkarakter fordi jeg havde forventet mig mere spænding fra den, og fik egentlig mest kærlighedshistorie. Og selv om jeg godt kan lide begge hovedrolleindehavere, var det ikke en præstation der virkelig rørte mig.
Det var en god film der var værd at se, men jeg kunne nok ligeså godt have set den i fjernsynet, og sparret biografpengene.
Den var spændende, flot filmen, skønne dygtige skuespillere og en god handling. Den er ikke lige til at regne ud, men har et fedt plot :)
Kan kun anbefale den :)
Som overskriften antyder, havde jeg ikke de store forventninger til filmen.
Her dagen der på, må jeg indrømme at jeg stadig er rørt og påvirket.
En smuk historie om krig, spionage, kærlig, bedrag, håb, afmagt og død.
Jeg forlod biografen eftertænksom og berørt.
Vi tror som udgangspunkt på at vi som mennesker er herre over vores egen skæbne og lever med en fundamental tro på at kærligheden altid sejrer.... Er det nu også sådan, eller er vi blot en lille brik i et større spil?
-
en lidt ligegyldig film. Men ok som underholdning på en kedelig grå lørdag eftermiddag. Synes begge hovedroller spiller fladt og kedeligt. Handlingen er rimelig forudsigelig
Men popcornene var varme og sprøde, så det gik ;)
Allied starter med at Tintin, ja, Brad ligner sgu den kære tegneseriefigur i den her film, lander med sin faldskærm i Saharas ørken, ikke langt fra Casablanca. Max (Brad Pitt) begiver sig mod Casablanca, hvor han skal møde den franske agent, Marianne (Marion Cotillard). Planen er at de to i fællesskab skal slå den tyske ambassadør i Marokko ihjel. Max bliver installeret i Mariannes lejlighed i Casablanca, hvor de skal forberede attentatet samtidig med at de skal glide umærkeligt ind med den øvrige befolkning i byen. Det lykkes godt. Kun en gang bliver Max spottet af en nazist som tidligere har afhørt ham. Før nazisten kan varsko sine overordnede, lykkes det dog Max at knække nakken på ham. Samtidig lykkes det også for Max og Marianne at blive forelskede.
Men attentatet skal sættes i værk. Så efter næsten 60 minutters forberedelse (altså i film-tid), som primært bliver brugt på at Max og Marianne kommer tættere på hinanden, kommer dagen hvor festen hjemme hos ambassadøren skal afholdes. Afledningseksplosionen detonerer perfekt. Ambassadøren bliver gennemhullet, og under flugten, som går alt for let, bliver et hav af nazier pløkket ned. Det lykkes Max og Marianne at køre ud af Casablanca ... og sim-sala-bim, er parret tilbage i London. Er blevet debriefet. Er blevet gift. Er blevet gravide. Men så en dag bliver Max indkaldt til "jobsamtale" hos overkommandoen i City. Her får Max noget info fra sine overordnede, som gør ham vred, mistænksom og determineret. Krigen er ved at være slut, men først nu begynderne problemerne for Max og Marianne ...
Allied er lidt for pæn, glittet og tegneserieagtig for min smag. Den store bragende romance, som ikke er så bragende endda, kan jeg såmænd godt leve med, omend jeg synes at det tager for stor en bid af filmens første halvdel. Man savner lidt overraskelser i filmen. Det er ligesom ikke nok, med hensyn til wow's i Allied, at Max' søster er åbent-ish lesbisk! Max selv er ekstremt clean-cut, og tilsyneladende en person uden noget der bare smager af skeletter i skabet :) Med hensyn til Marianne og skeletter i skabet, er sagen lidt mere speget ... men det kommer du til at bevæge dig ind i biografens mørke, for at få mere at vide om.
Brad Pitt er tilsyneladende blevet yngre på det seneste. Eller måske han bare har fået en overdosis Botox? Glat og udtryksløs ser han i hvert tilfælde ud. Desværre! Jeg troede ellers så småt at Hollywood var begyndt at indse de mange farer, primært af psykologisk karakter, som der er ved at pumpe det skidt ind i fjæset. De burde fx. læse en af e artikler som Tor Nørretranders har skrevet om emnet. Så ville de, hvis de da stadig har nogle fungerende hjerneceller, stoppe den aktivitet øjeblikkeligt. Anyways, de skal nok lære det. Og ja, Pitts skuespil lider under det, thi manden er ikke længere i stand til at udtrykke følelser. Marion Cotillard er absolut skøn at skue, og hun fungerer da også hæderligt som den franske agent med en hemmelighed eller to. Den bedste i castet er måske August Diehl, som spiller den tyske major Hobar med samme autencitet og galskab, som da han spillede de tyske major Hellstrohm i Inglorious Basterds.
Robert Zemeckis, manden bag Back to the Future-trilogien, Forrest Gump og Contact, har i starten af dette årtusinde mistet lidt af det magic touch, som han besad i slutningen af det foregående. Allied er ikke filmen der rigtigt bringer ham tilbage på sporet. Filmen savner i den grad den nerve, der gør at man for alvor lever sig ind i historien og føler noget for personerne i castet. Filmmusikken er fin og stemningsmættet, mens billedsiden ikke byder på noget udover det sædvanlige. Det eneste som jeg ikke synes jeg har set før, er da Max og Marianne for første dyrker sex ... det sker i en bil i ørkenen midt i en vild sandstorm. Anderledes, ja! Men er det specielt sexet? Vel egentlig ikke ...
Allied er slet ikke dårlig, men den er bare heller ikke rigtig god. Miljøet er alt for pænt, man savner lidt snavs i krogene. Jeg kedede mig sådan set ikke, men var på den anden side heller ikke for alvor spændt på noget tidspunkt. Det hele glider lidt for let ned ... som grøn te med acai og gojibær, sødet med at ordentligt skvæt akaciehonning :P En spektakulær afslutning bliver vi også snydt for ... i det hele taget er handlingen temmelig forudsigelig. Allied får 3 stjerner.
blog.nilsbuch.dk
Blev overrasket over, hvor god jeg egentlig synes den er!
For mig kombinerer den på fremragende vis flere flere basiselementer i en god filmfortælling:
- det historiske (2. verdenskrig)
- det geografiske (Nordafrika og England)
- det kulturelle (nordafrikansk og vesteuropæisk)
- krigshistorie
- spionhistorie
- kærlighedshistorie
- spektakulær afslutning
Jeg var særdeles godt fornøjet og påvirket af filmen :-)
Bruger anmeldelser (17)
Skriv din egen anmeldelse