Cookie- og Privatlivspolitik

Alien 3 (1992)

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
|
1 time 54 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Alien 3
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning
|

Lt. Ripley er tilbage i 'Alien 3'

Igen er Lt. Ripley det eneste overlevende menneske, da det redningsfartøj, der har reddet hende væk fra monsterkolonien i Aliens, forulykker på straffekolonien Fiorino 161.

Det er en gold, ugæstfri planet, der udelukkende er befolket af mandlige, tidligere indsatte fra Jordens farligste Maximum Security fængsel. Det bliver dog blodigt klart, at der har været en ubuden gæst med i Ripleys redningsfartøj, og desværre viser det sig også, at det denne gang er personligt!

Denne gang er det David Fincher (Fight ClubThe Girl with the Dragon Tattoo) der står bag kameraet.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (64 votes)
3.6
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Mads

Give me a break. Langt værre end hvad Prometheus havde at tilbyde og ikke engang en Alien film at skrive hjem om. Alt der blev opnået i Aliens er blevet kastet over bord off-screen og allerede der er jeg ikke solgt. Alien ser forfærdeligt animeret ud - på nær scenen hvor Ripley frontes af den. Hele handlingen var tør. Alle karaktere var irriterende og medfølelsen var ikkeeksisterende. Alting virkede bare til at ske, fordi det kunne ske og for at fylde lidt mere på den kedelige handling. Jeg har set værre film om Xenomorphen, men denne er stadig ikke god. Bare fordi man har lavet nogle fantastiske værker, betyder det ikke at fuserne automatisk bliver godkendte

Emil

Et stort skridt ned fra de oprindelige to film, filmen er stadig underholdende og uhyggelig. Effekterne er ikke så gode som de to andre film, men stadig lidt af en skuffelse.

Jacob

Det her var først og fremmest David Finchers allerførste spillefilm, og den tredje i rækken med det ikoniske monster kom til verden efter en noget vanskelig fødsel. Modsat Aliens bliver der igen langt vægt på gyset og det uhyggelige, og elsker at man for første gang ser den her parasit tage form efter en anden slags livsform, i det her tilfælde en okse.

Jesper

En rigtig god film. Bør klart ses :D

Andreas

Alien 3 er bestemt en god film. Den er bedre end den første Alien vil jeg helt klart mene, men alligevel en lille smule ringere end 2'eren.

S. Rico

Efter actionbraget Aliens var det svært ikke at føle sig lidt "snydt" i Alien 3. Og afslutningen faldt nok heller ikke i alles smag. Men måske var David Fincher bare forud for sin tid. For efter at have genset den, sætter jeg langt højere pris på filmen. Det meste fungerer helt perfekt: skuespil, den dystre stemning, glimrende historie og lækker kameraføring.

Frank

Okay film

Antaeus

3'eren er en god film, men langt fra mesterværkerne, Alien og Alien. Meget forskellige film, men begge fantastiske. 4'eren vil jeg ikke tale om, den var en mega-skuffelse og ligger vel mellem dårlig og ok - jeg kan huske at jeg blev sur over hvor dårlig den var da jeg så den.

Filmentusiast

Elsker Aliens filmene!

De er gribende og spændingsfyldte. Og uforudsigelige, hvilket er det bedste ved en film.
Effekterne var også ligeledes gode i forhold til at det blev lavet i 80'erne.
Musikken gør også det helt store, bestemt.

:-)

ZINTHER

Jeg er enig i at Alien 3 står for sig selv. Men at den er dårligere end de 2 første er jeg ikke enig i. David Fincher's mørke audiovisuelle univers er både inspirerende og gribende. Og historien er god. Faktisk synes jeg at det er en usædvanlig god afslutning på en film. Smuk og grum.
Jeg har ikke den store mening om 4'eren, men synes dog den er underholdende nok. Faktisk kan jeg godt lide Jeunet's univers også, som man kender fra Delicatessen og De fortabte børn's by.
Jeg tror filmene bør inddeles i kategorier, da de på ingen måde ligner hinanden.
Alien - Nyskabende univers Ridley lavede for få penge. Godt lavet for så få dollars. God spænding. Personkaraktererne er godt beskrevet og man lever sig ind i hver enkelts tanker og formåen.
Aliens - Decideret actionfilm og et udstyrsstykke på, hvor meget man kan nå på 2t. og 20min. i handling og karakterer. Den har ikke samme gode karakterer som I Alien, men det er også en udpræget actionfilm.
Alien3 - meget nedtonet, dyster og nærmest kryptisk indgang til filmen fra start. Personerne er ikke så ligetil, men ændrer sig og griber ind i historien som den ruller frem. Universet er mørk og production af filmen er helt i top. Bestemt ikke en typisk action film - mere lidt midt imellem. Kameraets bevægelser og filmsettet arbejder for filmen. Mere en stilistisk film end action og spænding.
Just my opinion!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.