Cookie- og Privatlivspolitik

Alien (1979)

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
11.11.1969
| |
1 time 53 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Alien
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning, Særvisning, Særvisning (u/ undertekster), Særvisning m/ Filmnørdens Hjørne
|

I ‘Alien’ er syv besætningsmedlemmer på et enormt rumfartøj langt om længe på vej tilbage mod Jorden efter mange år på videnskabelig mission i rummet. Men en morgen kan de pludselig ikke finde Jorden på radaren, fordi skibets hovedcomputer Mother´ af en eller anden grund har ændret kursen. Snart viser det sig, at “Mother” vil have besætningen til at undersøge et uforklarligt signal, der udsendes fra en nærliggende planet. Tre af de syv stiger ud i planetens stormfulde og ugæstfri atmosfære og forsøger at lokalisere signalet. Efter at have forceret mærkelige landskaber i mørke støder de på en række enorme æg, der ser ud til at være tæt på at blive udklækket.´

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (173 votes)
5.3
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lukas

Har sgu ikke så meget at sige om den. Man kan jo ikke finde noget om den som der er forkert.
En perfekt film efter min mening.

Simon

Forvent ikke en gyser. Men forvent mere en film der er afhængig af sine effekter.

Det er ingen hemmelighed, at jeg ikke er glad for rumfilm. Og den her er ingen undtagelse. Den starter meget langsomt ud, hvilket er pisse kedeligt. Når en film bliver kedelig, mister man interessen. Når man mister interessen, gider man ikke følge med, og så er det hele tabt ned på gulvet.

Jeg giver dog toeren en chance.

Martin

Den film er min absolutte nummer 1 indenfor både gys og Sci-fi....Havde optaget den på VHS bånd fra fjernsynet. Senere købte jeg hele serien på VHS, Så købte jeg dem igen som collectors DVDsamling, og har for nyligt købt dem igen igen på Blu-ray....Fanboy ? DET tror jeg nok. For pokker de holder :)

DecoChi

Sammen med The Thing er Alien
én af den slags film,
der sætter standarden i den genre !

Gomez

Det her er bare toppen af sci-fi-gys. Jeg er lige så vild med Aliens, som er toppen af sci-fi-action.
Alien er den snigende frygt, en atmosfære, der kryber ind under huden på dig, og som du ikke kan ryste af dig. Nogle mener, den er rigeligt langsom på givne steder, men for mig er det netop filmens styrke, at Ridley Scott tager sig lige præcis den tid, det kræver at give filmen sit udtryk. Selve monstret - Alien - har aldrig fremstået mere uhyggeligt, end den gør i denne film.
En film, jeg har set mange gange - og sikkert mange flere!

robja19

Den ultimative sci-fi film. Min favorit er godt nok Aliens, men Alien kommer lige bagefter. Desværre er kunsten med at lave den slags film desværre gået tabt, i nutidens superhelte og fantasy show.

Nikolaj

Super flot lavet, genial ide, og bare skræmmende i det hele taget. Lidt langsom hen mod slutningen. Men stadig en rigtig god film.

Emil

Jeg synes den starter lidt langsomt. Men jeg synes det er rigtig uhyggeligt at man kun ser lidt af alienen. Meget gode effekter selvom det er en gammel film.

Jacob

Ridley Scott slap nok mere løs end han havde forventet med Alien, og den gennemgående skræk i besætning ombord på Nostromo er til at tag og føle på. Da Firmaets skumle bagtanker bliver afsløret tilføjer det et ekstra lag til en ellers veludført gyser, der dog savner lidt tempo selv til sidst, da den standhaftige Ripley må slås for sit liv ...og kattens.

Ardimon

Kan ikke sige andet end den er alle stjerner værd.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.