Cookie- og Privatlivspolitik

Ali & Ava

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har en rolig og varm, men også ind i mellem lettere konfliktfyldt grundstemning. I flere scener har hovedpersonerne skænderier eller bliver kede af det. Da handlingen foregår i dialogen, og da fortællingen grundlæggende er varm og positiv, vurderes den kun at kunne virke skræmmende på børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
18.08.2022
| |
1 time 35 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Ali & Ava
|
Ali & Ava dansk plakat

Det romantiske drama 'Ali & Ava' fortæller historien om Ali og Ava, der mødes og forelsker sig i hinanden. Ali falder for Avas varme og godhed, mens Ava ikke kan stå for Alis kopleksitet og humor.

I løbet af en månemåned udvikler de tos forhold sig og de danner en dyb forbindelse. Men på et tidspunkt begynder spøgelserne fra tidligere forhold at påvirke dem.

'Ali & Ava' er lavet af den britiske BAFTA-nominerede instruktør Clio Barnard (The Selfish Giant) og har Adeel Akhtar og Claire Rushbrook, som begge spillede med i Enola Holmes, i hovedrollerne.

Filmen er blevet sammenlignet med Ken Loachs værker og rummer både drama, humor, samt temaer om race og klasse i skildringen af kærlighedens op- og nedture i den rustikke arbejderby Bradford.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (10 votes)
3.9
4.4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "...som et anderledes bud på en romantisk komedie får filmen dig til at gå fra biografen let om hjertet og med en tro på, at kærligheden findes derude. Og det er trods alt mere, end hvad de fleste rom-coms kan." (Ann Lind Andersen)

 • Filmmagasinet Ekko

  "...Barnards nye film, der foregår i samme trøstesløse by som 'The Selfish Giant', Bradford, er så mild, lys og smækfuld af kærlighed, at den smitter, selv om den også rummer melankoli og smerte." (Bo hr. Hansen)

 • Information

  "Clio Barnards 'Ali & Ava' er en musikelskende og livsbekræftende kærlighedserklæring til hårdtarbejdende menneskers rodede liv med en upbeat tro på nye muligheder midtvejs i livet." (Eva Novrup Redvall)

 • Jyllands-Posten

  "Clio Barnards romance i socialrealistiske klæder overbeviser især på grund af de fremragende hovedroller." (Frederik Asschenfeldt Vandrup)

 • Politiken

  "Hele historien ulmer af klassespændinger og racisme, kulturforskelle og kønsforventninger. Men det, der står i allerforreste række, er kærligheden." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Soundvenue

  "Britiske Clio Barnards umage og uglamourøse kærlighedshistorie er feel good-socialrealisme – charmerende og autentisk, men med for lidt bid." (Freja Dam)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Rene Westphal Jørgensen

Super film

Aroma

Glæder mig rigtig meget

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.