Cookie- og Privatlivspolitik

Alexander og den frygtelige, skrækkelige, sløje, virkelig dårlige dag

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har en gennemgående humoristisk stemning. Der er mange scener, hvor en familie på en panikslagen måde prøver at løse et væld af hverdagsproblemer. Enkelte af disse har et voldsomt forløb: Familien åbner hoveddøren og skræmmes af noget inde i deres hjem. En ung mand gribes af panik mens han styrer en bil og bilen rammer ind i forskellige genstande. En mands skjorteærmer brænder. Imidlertid kommer ingen til skade i disse scener og de forløses komisk. Det vurderes derfor, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på de yngste børn.

Se mere på medierådet.dk
04.12.2014
| |
1 time 21 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Alexander and the Terrible, Horrible, No Good, Very Bad Day
|

Filmen ’Alexander og den frygtelige, skrækkelige, sløje, virkelig dårlige dag’ handler om forstadsfamilien Cooper.

Alexander er næstyngste medlem og snart 11 år. I modsætning til sin nærmest perfekte familie kører det ikke rigtig for Alexander, som vågner op med tyggegummi i håret, næsten brænder fysik-lokalet ned og har utrolig svært ved at fortælle den søde Becky, at han er forelsket i hende.

Til sin fødselsdag ønsker han derfor i hemmelighed, at hans familie kommer til at få en frygtelig, skrækkelig, sløj og virkelig dårlig dag… men han havde ikke regnet med, at ønsket ville gå i opfyldelse.

Fortællingen om den uheldige familien Cooper kan minde om en amerikansk pendant til danske familien Krumborg fra Krummerne. For Alexander er det også svært at være 11 år, og historien er baseret på en børnebog af Judith Viorst.

’Alexander og den frygtelige, skrækkelige, sløje, virkelig dårlige dag’ har Hollywood-stjernerne Steve Carell (Crazy, Stupid, Love.) og Jennifer Garner (Juno) på rollelisten, imens deres søn spilles af Ed Oxenbould, der trods sin unge alder været med i flere tv-serier, mest bemærkelsesværdigt i ’Puberty Blues’ (2012- ). (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (7 votes)
2.2
2.8

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "[...] både sød og sjov, men også lidt for blid i biddet til for alvor at gøre indtryk." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "Familien er som stanset ud i marcipan, og så overskudsagtig, at dens mareridtsdag aldrig bliver frygtelig, skrækkelig, sløj eller sjov nok til at danne modvægt." (Niels Lind Larsen)

 • Ekstra Bladet

  "Der er momentvise morsomme øjeblikke i det tempofyldte forløb, og det er forfriskende, at amerikanerne trods alt stadig formår at lave komedier uden at hive en eneste prutte-vits op af ærmet." (Jacob Ørsted)

 • Jyllands-Posten

  "[...] begyndelsen er decideret morsom, men desværre taber filmen højde i længden, når den begynder på den gamle sang om familiesammenhold, som kan overvinde alt." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Opskriften kender vi hjemmefra, typen 'Far til fire af min søsters krummer' [...]." (Søren Vinterberg)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

Ikke meget anderledes end dem vi kender fra far til fire, eller min søsters børn - bare med lidt flere effekter.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Aktive debatter