Cookie- og Privatlivspolitik

Ága

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har en rolig og varm stemning. Der er flere scener med henholdsvis let dramatisk og trist indhold. I flere scener ses døde, blodige dyr i sneen. I en anden scene rammer et køretøj et dyr på vejen. I en tredje scene kæmper hovedkaraktererne en hård kamp for at redde deres hjem mod en kraftig storm. I en fjerde scene ses en død person og dens pårørende i sorg. Filmen er imidlertid meget roligt fortalt og skildrer et varmt forhold mellem to mennesker, der lever i pagt med naturen. Endvidere er scenerne med de døde dyr ikke udpenslede, men virker som en naturlig del af hovedkarakterernes rå liv på tundraen. Det vurderes derfor, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
20.12.2018
| |
1 time 36 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Ága
|

Filmen 'Ága' handler om ægteparret Nanook og Sedna, som lever et råt og stilfærdigt liv i pagt med naturen langt ude på tundraen i den russiske provins Sakha. 

En jævnlig besøgende er deres eneste forbindelse til den omkringliggende verden og til deres enebarn Ága. Datteren er flyttet ind til den moderne civilisation, hvilket skaber gnidninger i den lille familie. 

Sedna vil gerne forsones med deres datter, men Nanook nægter at give sig. Pludselig vender en tragedie op og ned på deres liv, og Nanook må drage afsted for at finde Ága.

'Ága' beskæftiger sig med temaer om alderdom og familiebånd og stiller på samme tid et skarpt blik på den moderne verdens indvirken på mennesker og miljøer i de allermest afsidesliggende egne af vores planet.

Dramaet blev vist til afslutningsgallaen på Berlin International Film Festival 2018, hvor den rumænske Touch Me Not vandt guldbjørnen for bedste film.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (19 votes)
5
4.7

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Med sine smukke isklædte billeder komponerer [Milko Lazarov] en fuldkommen hjerteskærende elegi over en verden, der med såret stolthed kæmper mod stormen fra den industrialiserede verden ..." (Louise Kidde Sauntved)

 • Jyllands-Posten

  "'Ága' bliver [...] aldrig en eksotisk naturfolksfolklore, for vi præsenteres for virkelige mennesker med ægte følelser. Nok er vi langt, langt mod nord, men det er en universel fortælling, som Miko Lazarov har lavet." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "'Ága' er en menneskeligt og visuelt bevægende film om en verden, der er gået midt over." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "På sin stille og storladne måde er ['Ága'] en uforglemmelig film." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anne

Smukke naturoptagelser og rørende fortælling. Det er en meget anderledes film, men man går ikke skuffet derfra.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.