Cookie- og Privatlivspolitik

Ækte Vare

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en lettere melankolsk grundstemning og et overvejende roligt tempo. Den indeholder enkelte voldsomme scener med slagsmål og overfald, samt nærbilleder af skader efter vold. I en scene udsættes en mand for et voldeligt overfald. Han bliver slået og sparket, og ses angst og blødende på jorden. Da filmens voldsomme scener er få og kortvarige, og ikke stærkt detaljerede, vurderes det at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
08.05.2014
| |
1 time 30 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Ækte Vare
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning
|

Filmen 'Ækte Vare' handler om Mikael fra Brøndby Strand, der sammen med sine venner drømmer om at kunne leve af at rappe og lave musik. Han er den mest seriøse i gruppen, og da den mere etablerede kunstner, Apollo, får øjnene op for den unge fyrs evner bag en mikrofon, bliver han hyret til at skrive Apollos sange.

Men Mikael skal ikke glemme, hvor han kommer fra, og drengene i hans gruppe begynder efterhånden at tvivle på hans loyalitet. Samtidig opdager Apollo, at Mikael har mere talent end ham selv.

’Ækte Vare’ er både titlen på denne nye, danske film og på rapperen Gillis debut-EP. Gilli (med det borgerlige navn Kian Rosenberg Larsson) spiller selv hovedrollen i filmen, der er instrueret af debutanten Fenar Ahmad.

Plottet foregår i et indvandrermiljø på Vestegnen, men handler mere om venskaber og kunstnerisk udfoldelse end hudfarve. Rappen fylder en del i filmen og musikken er leveret af Gilli selv samt S!vas, Benny Jamz og Reza. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (147 votes)
5
3.5

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "[...] temmeligt tyktflydende talentmasse, både når det gælder filmen som værk og rapmusik og tekster [...]." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "Det er friskt, ungt og upoleret, og så lad gå at der undervejs er vel mange selvfede slowmotionbilleder af sprutflasker og villige piger." (Niels Lind Larsen)

 • Ekstra Bladet

  "[Det er] svært at blive klog på, om 'Ækte vare' er en portrætfilm af den up-coming rapper, eller om den snarere er ren markedsføring af det eventuelt kommende debutalbum fra Gilli." (Jacob Ørsted)

 • Filmland P1

  "'Ækte vare' dokumenterer ikke nødvendigvis en dagligdag i Brøndby Strand, men den dokumenterer drømme og følelser så man kan mærke dem langt ud i biografmørket." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "[...] er man til hiphop, kan man sikkert nyde de mange redundante slow-mo-scener, der næsten bliver til halve musikvideoer." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "... de dunkende rytmer som figurernes hjerteslag, og musikken er så integreret, at filmen tit føles mere som en musikvideo end en spillefilm." (Sophie Engberg Sonne)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Katrine

God film med lækker musik...

Bjarne Vitting Hougaard

Skal ses!

Johan Pedersen

Jeg synes at filmen var mere en slags musikfilm end drama. Den kan måske godt minde lidt om "Nordvest". Den er ihverfald filmet der. Alle de rap sange der bliver sunget er okay, selvom det ikke helt er min kop te. Den slutter også på et lidt underligt tidspunkt. Hvor teksterne kommer frem med sangen "Penge kommer går". Den fik jeg også på hjernen. Men lige der hvor sangteksterne dukker frem, så er det at man tænker "Er den slut, eller?". Det er en meget intensiv og barsk film. Tænk at det er Fenar Ahmads første film, godt gået

simon

nok den best hiphop film jeg har set I år

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.