Cookie- og Privatlivspolitik

Abraham Lincoln: Vampire Hunter

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
02.08.2012
| |
1 time 45 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Abraham Lincoln: Vampire Hunter
|

I filmen 'Abraham Lincoln: Vampire Hunter' har USA's 16. præsident (Benjamin Walker) en hemmelighed. Han er vampyrjæger om natten, og han er på en mission for at redde landet fra en forestående invasion af de blodsugende bæster.

Det hele starter i 1818, hvor den unge Lincoln og hans forældre arbejder på en plantage ejet af Jack Barts (Marton Csokas). En af slaveejerne angriber en ung, sort dreng, og Lincoln griber ind.

Men episoden får Lincolns far fyret, hvorefter Barts forgifter og dræber hans mor. Ni år senere søger Abraham Lincoln stadig hævn over Barts, som han finder og forsøger at komme til livs.

Det viser sig, at Barts er en vampyr, og det lykkes ham udelukkende at slippe derfra med livet i behold takket være uventet hjælp fra den mystiske mand Henry Sturgess (Dominic Cooper). Sturgess fortæller Lincoln om vampyrerne og tilbyder at træne ham til at blive ægte vampyrjæger.

Som titlen på filmen antyder, er det næppe den mest historisk korrekte skildring af USA’s tidligere præsidents liv, der her er tale om. Derimod er 'Abraham Lincoln: Vampire Hunter' baseret på Seth Grahame-Smiths bog af samme navn, som er en såkaldt mashup-bog, der blander historiske fakta eller klassisk litteratur med ofte overnaturlig fiktion.

Benjamin Walker har medvirket i dramaet 'Kinsey' (2004) og 'Flags of Our Fathers' (2006), men ’Abraham Lincoln: Vampire Hunter’ markerer hans første store hovedrolle.

Filmen er instrueret af Timur Bekmambetov (Mørkets vogtere, Wanted) og baseret på Seth Grahame-Smiths roman.

'Abraham Lincoln: Vampire Hunter' kan også ses i 3D.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (181 votes)
3.8
3.2

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... bliver trættende i længden..." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "... rigtig, rigtig god underholdning." (Michael Lind)

 • Ekstra Bladet

  "Det bliver indimellem ret fortænkt, men der er bid i suveræne sekvenser... den ukendte Benjamin Walker viser dragende dimensioner i titelrollen." (Peter Albrechtsen)

 • Jyllands-Posten

  "... det lykkes ikke for Timur Bekmambetov at gøre 'Abraham Lincoln: Vampire Hunter' til andet end en marginalt ophidsende og ingenlunde skræmmende fortænkt omgang splat, der end ikke imponerer på effektniveau." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Vi taler om seriøst habilt gyserhåndværk [...] højeffektiv underholdning." (Søren Vinterberg)

 • Weekendavisen

  "... der er ingen substans i skyggehistorien. [...] Benjamin Walker er ret god som Lincoln..." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Mikkel Poulsen

http://collider.com/movie/pride-and-prejudice-and-zombies-cast/ optagelserne begynder i næste måned jeg har ikke andet end og sige jeg glæder mig simpelthen til denne film!

Wayne

Hvordan man får den vanvittige idé at gøre Lincoln til vampyrjæger må stå hen i det uvisse - jeg synes ikke at ideen var bedre, efter at have set filmen. Til gengæld er den tekniske udførelse i den højere ende, så vil man gerne se en masse vampyrer blive slagtet med god action og fine billeder, så skal man se den. Den får 2 stjerner for idé og 4 for udførelsen - det må give 3 i snit. Det er til at se at Tim Burton er producent på filmen, hvilket klart trækker kvaliteten op.

Chenette

Det er virkelig en af de mest elendige film jeg har set ever!

Jeg ved ikke om jeg havde for høje forventninger til den inden, men jeg blev virkelig skuffet så det basker!

Bestemt ikke en film jeg vil anbefale til nogen!

johnny

Endnu et eksempel hvor traileren viser alt hvad der er værd at se i filmen.

Thea

Da jeg personligt selv er stor fan af vampyrfilm, især Interview with a Vampire og den en del nyere Dark Shadows, og jeg har længe ventet på en film med substans og ægte gyser-faktor - og det har den her film - det er et super fedt twist på Amerikas 16. præsidents fritidsjob, samt en overdådigt flot film! Kan klart anbefales hvis man er vild med de lidt gammeldags vampyrfilm.

Chenette

Jeg er helt klart uenig!
- Jeg er selv til vampyrer i stor stil, men denne film skuffede da for vildt!
- Måske fordi der skal være lidt mere i en film end blot vampyrerne for at det gør noget for mig, det ved jeg ikke, men skuffet over denne var jeg i hvert fald - BIG TIME!

Mikkel Poulsen

Glædelig Halloween alle sammen, mit bud på en perfekt gyserfilm med blod der splatter ud over det hele og hoveder hugges af med en økse. Er den her hvor en Amerikas 16 og mest højtelskede præsident. Abraham Lincoln er vampyrjæger om natten men om dagen præsident, selvom den ikke er på blu-ray og dvd i nu. Så synes jeg dog stadigvæk at den er surverænt perfekt til en halloweenaften i selskab med en bæld ragende mørk stue og lyden skruet helt op, får et par skræmme scener har den her altså og byde på. Og et par klamme og sentimentalle scener en rigtig god anbefalses gammeldags gyser, thriller, action film, og foresten så er blu-ray og dvd releasen for den 11 December og derfor får den 6 stjerner fra mig af. For god underholdning flotte speciel effekt og godt gys, den skal jeg bestemt købe på dvd til en god gysersamling!!

Chenette

Synes nu ikke der var noget særligt gys over denne film - Ja ja blod og lignende, men ikke særligt gys...

Måske bare fordi jeg synes den var ret dårlig, det er muligt, jeg oplevede i hvert fald ikke den gyser-effekt som det lader til du gjorde...

Il Padrino

Benjamin Walker og Dominic Cooper er badass som Abraham Lincoln og Henry Sturges. Det er sjovt at se en film der ikke er totalt stjernespækket, så en masse ukendte skuespillere får en chance for at vise sig selv. Benjamin Walker og Dominic Cooper er to skuespillere jeg helt klart vil se mere fra i fremtiden. Resten af skuespillerne gør det også rigtig godt (Alan Tudyk fra Firefly/Serenity og Tucker & Dale vs. Evil har en cameo rolle som politiker i starten af filmen). Filmen tager ikke konceptet fuldstændigt seriøst, og det er heller ikke ligefrem en parodi som nogle åbenbart havde forventet. Det er en god blanding af seriøsitet og lidt sjov og spas.

Men det jeg vil rose Abraham Lincoln: Vampire Hunter allermest for er, at det er en "balls to the wall" film, som amerikanerne ville sige. Vampyrerne bliver lemlæstet, stukket og skudt, og blodet flyver til alle fire sider, det var bare så pisse herligt at se. Hvis du har fået nok af prettyboys og tøsevampyrer som i Twilight, har du vist noget at glæde dig til. Den eneste lille skuffelse jeg kan komme i tanke om er at jeg gerne ville have set Blunderbuss i action, men what the heck, man kan ikke få alt man ønsker sig.

Action and vampire fans, rejoice!

Frank

Okay film

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.