Cookie- og Privatlivspolitik

Et spring i tiden

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har en varm og venlig grundstemning, men indeholder også dramatiske scener. I flere scener må filmens hovedfigur forholde sig til store følelser i forhold til at miste og savne en forælder, f.eks. da hun mobbes med, at hendes far har været forsvundet i fire år. I en scene falder et barn mod jorden fra stor højde, og i en anden scene må børn flygte fra meget destruktive naturkræfter. Da fortællingen er varm, forløses positivt, og de farefulde scener foregår i et eventyrunivers, vurderes filmen kun at kunne virke skræmmende på de yngste børn, og den får derfor en 7års-grænse.

Se mere på medierådet.dk
|
1 time 49 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
A Wrinkle in Time
|
A Wrinkle in Time

Adventurefilmen 'Et spring i tiden' er en live action-filmatisering, og handler om pigen Meg og hendes geniale storebror Charles, hvis far er forsvundet sporløst. 

Søskendeparret finder ud af, at faren, der var videnskabsmand, har arbejdet på en slags tidsmaskine, så de begiver sig ud på en eventyrlig rejse for at finde ham. Snart ender børnene på en fremmed planet, der herskes af en gigantisk ond hjerne kaldet The Black Thing.

Oprah Winfrey, Reese Witherspoon og Mindy Kaling skal spille hhv. Mrs. Which, Mrs. Whatsit og Mrs. Who, tre overnaturlige skabninger der hjælper hovedpersonen Meg med at finde vej gennem universet.

Fantasyfilmen er baseret på den klassiske børnebog med samme engelske titel (Rejsen til det ukendte) af Madeleine L'Engle. Frost-instruktøren skriver manus på filmen, og Ava DuVernay står bl.a. bag biografien Selma.

'Et spring i tiden' får ikke dansk biografpremiere.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (20 votes)
4.5
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

I en god amerikansk familie med far, mor og to børn forsvinder den geniale far pludselig og er væk i mange år. Men så får familiens lillebror besøg af nogle væsener fra andre dimensioenr og tager med sin søster og en ven ud for at redde deres far.

Det er en rigtig Disney eventyrfilm med en typisk Disney fortælling centreret omkring gode familieværdier og kærlighed som det ultimative våben imod ondskab. Der er pumpet en masse penge i projektet, og der er en masse store navne på plakaten. Det er farverigt og flot, men det hele falder desværre til jorden med et kæmpe brag.

Jeg sad under filmen og spurgte mig selv om, hvad problemet egentlig er. Hvad er det der gør, at man i andre syrede eventyrfilm som eksempelvis Alice in Wonderland godt kan købe det absurde univers og de gakkede karakter - mens stort set alt i A Wrinkle in Time slet ikke fungerer?

Det er i hvert fald skidt, at man slet ikke bliver ordentlig introduceret til universet og dets regler. Det er som om, at alting kan lade sig gøre, hvilket hiver al spænding ud af filmen. Der er ikke rigtig noget på spil. Det er tydeligt, at ingen af de Disneyficerede børn i hovedrollerne på noget tidspunkt er i alvorlig fare. Et andet kæmpe problem er de tre fe-agtige Mrs. Whatsit, Mrs. Who og Mrs. Which spillet af Reese Witherspoon, Mindy Kaling og Oprah Winfrey. De er super flotte at se på, men dialog, skuespil og handling er tåkrummende ringe. Børnenes skuespil er bestemt heller ikke noget at råbe hurra for. Det er som at se en dårlig Disney tv-serie blæst op til en film.

Chris Pine spiller faderen og gør det faktisk udmærket. Han er den eneste, der virker ægte. Men han kan på ingen måde redde filmen, da han kun er med i en meget lille del af filmen.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.