Cookie- og Privatlivspolitik

A Christmas Carol

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
06.11.2009
| |
1 time 36 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
A Christmas Carol
|
Versioner: se alle
Originalversion, 3D (eng. tale u/ undertekster)
|

Scrooge (Jim Carrey) starter i 'A Christmas Carol' julen med sin sædvanlige menneskefjendske og nedladende snerren af sin kuede, men trofaste kontorassistent, Bob Cratchit og sin lalleglade nevø, Fred.

Da de tre julespøgelser, Fortid, Nutid og Fremtid (også Carrey) tager ham med på en chokerende og uforglemmelig rejse, åbner de Scrooges øjne for alt det onde, han har gjort i sit liv og tvinger ham til at åbne sit hjerte for at få tilgivelse… inden det er for sent. 

Filmen er Robert Zemeckis' ('Tilbage til Fremtiden'-filmene, 'Hvem snørede Roger Rabbit', 'Forrest Gump', 'Polar-Ekspressen') udgave af Charles Dickens' klassiske fortælling.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (452 votes)
4.3
3.6

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... visuelt bragende flot med kamerature og 3D-effekter, man næsten kun kan drømme om i virkelige film. ... [de mindste] vil finde den for skræmmende." (Ann Lind Andersen) ()

 • BT

  "Uden Jim Carrey havde denne 2.453. genfortælling af Charles Dickens juleventyr været lidt af en and. Men 'Mister Gummifjæs' redder både dagen og julen - lige på stregen." (Henning Høeg) ()

 • Ekstra Bladet

  "... sært gammeldags og teatralsk i udtrykket. ... Zemickis' bedrift med at putte løjerne en tur gennem computerne bibringer for så vidt intet nyt til fortællingen." (Kirstine Krefeld) ()

 • Jyllands-Posten

  "Animationen og computerstyringen beherskes overlegent, men tenderer mod at blive et mål i sig selv - på historiens bekostning. Alt hurlumhejet bremser dens fremdrift unødigt, selv om billederne er flotte og den febrilske bevægelighed ren akrobatik." (Johs. H. Christensen) ()

 • Politiken

  "Charles Dickens’ gamle juleeventyr er blevet en opvisning i flotte 3-D-effekter – dog blottet for hjertevarme." (Søren Vinterberg) ()

 • Weekendavisen

  "... følelsen af solens klare styrke julemorgen og Ebenezers nye fred med sig selv er overvældende frisk og autentisk - som ved et første møde med historien, der aldrig har mistet et gran af sin styrke ved at blive brugt så ofte. ... Det er en stærk film..." (Bo Green Jensen) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Nikolaj

Men nok den flotteste.

Maggie Smith

Synes versionen er en flot version af det. God liste af skuespillere!

FilmFaxuser/1051580

Ja! Historien er ikke nytænkende da den både findes på bog, og så er den blevet fortalt i en million andre film, men det skal ikke forhindre mig i at tage hatten af for Robert Zemeckis version af fortællingen. Jeg må til tider indrømme at han og co. har gjort et rigtigt godt stykke arbejde - især med den forbasket godt konstrueret animation (jeg ville ønske at jeg kunne komme til at se filmen i 3D!). Det er meget overbevisende at budgettet er brugt troværdigt, ja endda som det skal, men det vil jeg nok mest sige om animeringen, for sjældent har jeg set så flot en film. Turen over og i Londons små gader er spektakulært smukt og sådan fortsætter filmen fra start til slut. Zemeckis anvender den særlige motion capture-teknik, hvor virkelige skuespilleres bevægelser optages og overføres til digitale figurer i et computerprogram. Det gør bevægelserne utrolig livagtige, hvilket også gør at det bliver ufatteligt fantastisk at se på, især når det er Jim Carrey der gemmer sig bag mr. Scooge´ animerede hoved - ja, det lyder lidt uhyggeligt at sige, "But who cares?". Derfor vil du stensikkert ikke kunne undgå at hygge dig under den hyggelige julestemning, de komiske, sørgelige og de uhyggelige øjeblikke, og under de perfekt iscenesatte tidspunkter - især dem der er dystre og mørke!

Desværre løber filmen igennem en mark kun bestående af samme elementer som dem de andre film havde, hvilket ikke gør at troværdigheden til et lidt mere nyskabende juleeventyr bliver positivt overrasket efter filmen. Det er så ærgerligt at Amerikanerne ikke bare kan lave lidt om på historien, eftersom den er blevet fortalt så mange gange, at den nye næsten ikke bliver det værd at se videre - eller overhovedet det værd at se. Men skal du bruge en julefilm, mens du glæder dig til juleaften, så er dette helt klart den første blandt en million andre lignende fortællinger jeg kan anbefale! Zemeckis udgave blev reddet af blandt andet den utroligt flotte animation, det herlige stemmeskuespil og julestemningen, og lander derfor lige oven i fire stjerner!

- Skrevet af: Gitte

Wayne

at den bliver vist i 3D - men dette er en af de sjældne undtagelser. Filmen er meget visuel, og det opleves ind imellem som en rutchebanetur.

M_Weihrauch

Det er en fed udgave af en klassiker, flotte effekter både uden og med 3D effekten. Historien er som den altid har været f*cking sød og fantastisk.

Varm anbefaling herfra.

Nicolaiuser/319840

den er god tror jeg

Tribute

En hyggelig familie gyser Den er både sjov, uhyggelig og spændene.
Jeg syndtes at den var redt scary, men også redt jule hyggelig og sjov eventyrlig, Jim Carrey er virkelig god til at spille ond i animation film hihi.

En film som skulle forgå i en lidt gammel tid og den gang jeg var mindre syndtes jeg at disney udgaven var rigtig uhyggelig men også hyggelig.
Ikke lige for mindre børn før forstod jeg ikke hvorfor denne udgave var for 11år men nu hvor jeg har set den forstå jeg det godt.

Katharina

det her utvilvsomt den bedste julefilm jeg har set den er virkelig en god julehistorie og den giver en masse godt humør til sidst i filmen jeg kan virkelig godt lide den efter den kommer fra polarexpressen kan jeg kun sige den har de samme gode efekter som den polarexpressen har.
jeg var glad for dette jule eventyr og jeg vil helt sikkert vise den til alle jeg kender når jeg finder et sted jeg kan købe den... <3

 Mette Breinholt

men måske lidt marsk for minder børn men fortæller rigtigt meget at man skal hjælpe hinanden.. vil have den på DVD

Mikkel Poulsen

Jeg så den i biografen I Slagelse 2009 den 21 November jeg elsker den det er en god film flot lavede, jeg så den så Ikke I 3-D men gad virkelig godt og Jim Carrey er jo fantastisk som Ebenezer Scrooge og Gary Oldman som Bob Marley rigtig sød julefortælling med gys 3 spøgelser og ja jalouxi og kærlighed jeg elsker den en af mine favorit julefilm jeg læste på et tidspunkt om det her http://www.goodreads.com/book/show/11307652-a-vampire-christmas-carol kunne være fedt hvis den kom som film ligesom med Abraham Lincoln: Vampire Hunter

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.