Cookie- og Privatlivspolitik

8 Mile (2003)

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
|
1 time 50 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
8 Mile
|

Filmen '8 Mile' er et drama med Eminem i hovedrollen.

I Detroit er 8 Mile den vej, der deler store dele af byens sorte og hvide befolkning. Indbyggerne kender den og affinder sig med den, men for Jimmy Smith er 8 Mile grænsen, der forhindrer ham i at være, hvor han ønsker, fordi han er hvid.

Jimmy har det bedst i Detroits sorte rapmiljø, hvor han tidligt opdager, at han bedst udtrykker sin vrede og frygt, men Jimmy bor på den anden side af 8 Mile i et kvarter der falder sammen – ligesom Jimmys familie.

Han må væk. Han må bryde ud. Han må forsøge at løfte sit liv ud af tomheden og smerten, men han véd ikke, om det ukendte der venter ham er endnu mere skræmmende.

'8 Mile' blev et stort hit, der indspillede 243 mio. dollars på verdensplan, og filmen modtog en Oscar for Bedste originale sang, Eminems 'Lose Yourself'.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (73 votes)
4.6
0

Instruktør

Relaterede nyheder

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Overbevisende skildring af white trash miljøet og rapper miljøet i 90'ernes Detroit. Herunder især Kim Basinger, der giver et gribende portræt af en fattig alkoholiseret mor i en trailerpark. Der er dog lige lovlig meget selv-iscenesættelse af Eminem. Se hvor hårdt hans liv har været! Fans af battle rap og Eminem vil helt sikkert elske denne film.

Nikolaj

Endelig en film hvor man kan hente en musiker over til en film, og få lavet en virkelig overbevisende og god historie. Filmen er ikke nogen happy movie, men det gør den faktisk kun bedre af den grund. Den formår at holde en rimelig realisme, og det skal den have stor ros får. Slutningen er god, sørgmodig men giver et realistisk billede af den hårde verden, som lægger forud en, men viser måske stadig et håb om fremtiden. Den får 5 velfortjente stjerner herfra!

Line FS

Jeg elsker den måde sjælen i denne film påvirker en. Det som om den trænger sig ind i en, og man kan mærke hele elendigheden. Synes bestemt det en god film, og Eminem gør det overraskende godt.

kim

Det er en god film, der tager udgangs punkt i Eminems liv. der er meget stof til efter tanke vis man tenker vidre over det. det er en barsk film som kan give et indblik i hvordan det er at man skal stå på egene ben i et hårdt kvater

Frank

Okay film

AufVideoSehen

En klassisk historie om en ung mands kamp ud af slummen og vejen til succes og anderkendelse ender som en ligegyldig kliche, der er fortalt bedre mange gange før. Musikkens rim og vers del er heller ikke overbevisende. Brittanny Murphy som starfucker og Kim Bassinger som trailer-trash-mom holder ikke en meter på nogen som helst side af Holbækmotorvejen eller to timer i kassettebåndoptageren.

Lars Michael

Næsten det perfekte , god start for Eminem.

Lea Frost Thomsen

Elsker Eminem (Marshall), han rapper virkelig godt.. Og så er han meget god i filmen ;-)

Dude

Elsker en god underdog film.

Wayne

er overbevisende, som knægten der kommer fra TrailerTrash miljøet og skal frem i en verden der hele tiden trækker ham tilbage.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.