Cookie- og Privatlivspolitik

(500) Days of Summer (2009)

Tilladt for alle

Se mere på medierådet.dk
13.11.2009
| |
1 time 37 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
(500) Days of Summer
|

'(500) Days of Summer' er en romantisk komedie om en kvinde, der ikke tror på ægte kærlighed, og den unge mand som falder for hende.

En uheldig og håbløs romantiker, Tom (Gordon-Levitt), lever som tekstforfatter til alverdens lykønskningskort.

Tom er forblændet af hans store kærlighed, Summer (Deschanel), og hans verden ramler derfor sammen, da hun dropper ham. 

Fortællingen i '(500) Days of Summer' hopper frem og tilbage imellem forskellige 500 dage før, under og efter forholdet til Summer.
'(500) Days of Summer' er en romantisk komedie om en kvinde, der ikke tror på ægte kærlighed, og den unge mand som falder for hende.

En uheldig og håbløs romantiker, Tom (Gordon-Levitt), lever som tekstforfatter til alverdens lykønskningskort.

Tom er forblændet af hans store kærlighed, Summer (Deschanel), og hans verden ramler derfor sammen, da hun dropper ham. 

Fortællingen i '(500) Days of Summer' hopper frem og tilbage imellem forskellige 500 dage før, under og efter forholdet til Summer.

'(500) Days of Summer' er en anderledes rejse gennem kærlighedens væsen.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (671 votes)
4.4
4.2

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... en rom-com af de bedre. Sød, sprød og skæv." (Ann Lind Andersen) ()

 • BT

  "En kær og klog film for unge i alle aldre." (Birgitte Grue) ()

 • Ekstra Bladet

  "... ved netop at 'nøjes' med at skildre et lillebitte stykke virkelighed med charme og underspillet humor - og i øvrigt et fedt soundtrack - frem for at servere en masse store, kosmiske svar, rammer filmen plet, og bliver til halvanden times livsbekræftende forvirring. Ny det." (Kirstine Krefeld) ()

 • Jyllands-Posten

  "At kunne transformere sig selv til enhver ny rolle, selvom kroppen og ansigtet er det samme, er godt skuespil. Og at kunne transformere den velkendte genre, den romantiske komedie, selvom handlingselementerne er de samme som altid, til noget overraskende og fiffigt, er godt filmhåndværk." (Nanna Frank Rasmussen) ()

 • Politiken

  "Sød og bittersød er to meget forskellige ting. Med brug af små fif fra teknologi til animation og genreparodi kridter den debuterende instruktør Marc Webb banen op med smittende friskhed og frihed udi det stilistiske." (Kim Skotte) ()

 • Weekendavisen

  "Her er for én gangs skyld en kærlighedsfilm, som har adskilligt på hjerte, uden at være et drama eller en tragedie. ... Det er en sober lille film med mere eftertanke, end man skulle tro. Befriende fattig på rå farcelatter og overdreven smægten." (Bo Green Jensen) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Ulrik

Jeg kan tydeligt huske, at jeg så denne perle i Palads da den var aktuel. Forleden genså jeg den så hjemme i stuen.. Den er stadig ligeså god!

S. Rico

Det er altid forfriskende at se en anderledes tilgang til en gennemtærsket genre. Jeg var derfor meget positv i starten af filmen, hvor man bliver smidt direkte ind i midten af fortællingen om Tom og Summer. Herefter springes der frem og tilbage i deres 500 dages forhold. God idé og også fint udført.

Der hvor kæden hopper af, er den kvindelige hovedrolle. Deschanel, der spiller Summer, har absolut ingen karisma og så godt som ingen udstråling. Hun er ikke engang irriterende, hun er bare en total flad karakter med et udtryksløs ansigt. Til gengæld er Joseph Gordon-Levitt rigtig god, og det er klart hans fortjeneste, at jeg hang på hele vejen til filmens afslutning (heldigvis er den ikke så lang). Filmen sniger sig lige op på 3 stjerner, eftersom der ikke direkte var noget dårligt ved den.

Cami

er ordet jeg ville bruge hvis jeg skulle beskrive den her film med ét ord. Hvis man regner med en "lovey-dovey" film med røde roser og kærligheds digte, tager man fejl. Joseph Gordon-Levitt er dog altid en fornøjelse på en skærm.

Wayne

Kærlighed er kærlighed - selvom den ikke bliver gengældt.

Og heldigvis går livet videre, efter noget tid.

Hov - og så opdagede jeg lige at det var instruktøren til den seneste Spiderman film. Det overrasker ikke.

Alberte

For den er så sød og dejlig <3

Camilla

Jeg elsker denne film. Den gør mig altid så glad og jeg kan se den igen og igen og igen! De gode, sjove og velspillede hovedrolle indhavere er også nogle skuespiller som medvirker i andre gode film. Der er altid en grund til at se 500 days of summer :)

jonuser/927757

Dejligt at se Romantiske komedier stadig kan være gode en gang imellem.

brokkebolleuser/287978

Jeg synes at man går mere eller mindre lykkelig fra den film. Skuespillerne, musikken og måden de bruger tiden går op en fantastisk enhed. jeg synes den er enormt vellykket, og den giver den rigtig god fornemmelse i maven bagefter :)

Marisa

Jeg så den faktisk første gang i en bus på vej til England. Men jeg sad så langt fra TV'et at det var umuligt for mig at følge med, men den så virkélig spændende ud. Jeg ventede til den kom på dvd og jeg blev virkelig fanget af den. Den var uforudsigelig og rigtig sød, jeg er sådan lidt old-school, så slutningen var ikke lige mig. Men den kommer med en masse gode pointer og ting værd at tænke over og det synes jeg var rigtig godt i filmen. Den kan varmt anbefales ;) 6 stjerner uden tvivl

scuba steveuser/13939

500 days of summer er en underholdende film. Det er ikke en typisk love story derfor er den i mine øjne meget forfriskende. Med et godt soundtrack, charmende nye skuespillere, en attypisk måde at vise Los Angeles på og et hav af utraditionelle aktiviter de vælger at foretage sig - bliver man draget med ind i deres univers og man ønsker at deltage.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.