Cookie- og Privatlivspolitik

50/50

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Se mere på medierådet.dk
24.11.2011
| |
1 time 39 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
50/50
|

I filmen '50/50' får den 27-årige Adam (Joseph Gordon-Levitt), som ellers er ved godt helbred, konstateret kræft.

Adam fortæller det til sin kæreste (Bruce Dallas Howard), sin bedste ven (Seth Rogen) og sin mor (Anjelica Huston), som i forvejen har nok at se til med sin mand og Adams far, der lider af Alzheimers.

Hver især forsøger de at forholde sig til nyheden og de efterfølgende behandlinger. Adam får også hjælp fra en ung og noget uerfaren terapeut (Anna Kendrick), som hospitalet henviser ham til, og samtidig bliver han venner med to, lidt ældre kemopatienter.

'50/50' er baseret på en sand historie.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (155 votes)
4.8
4.2

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Måske tvivler man lidt undervejs, men når afgørelsens time kommer, mærker man, at filmen har været doseret helt rigtigt. '50/50' er vores tids 'Tid til kærtegn' eller 'Stepmom'. Bare både bedre og morsommere." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "... en rigtig sjov og dejlig film." (Michael Lind)

 • Ekstra Bladet

  "Violinerne holdes heldigvis i ave... og '50/50' ender derfor på paradoksal vis med at være en næsten opløftende fortælling, hvor man gerne tilgiver, at man er lidt rundhåndet med sukkeret til sidst." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "... baseret på en virkelig historie, men det til trods virker filmens halvhjertede plot underligt konstrueret. Det naturlige omdrejningspunkt er selvsagt Adam, som Joseph Gordon-Levitt inkarnerer med al ønskelig troværdighed. Men alle de bipersoner, der flankerer ham, er jammerligt karikerede." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "... barsk humor og fin indsigt i menneskers udviklingsmuligheder..." (Søren Vinterberg)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Jeg var ikke helt sikker på, at jeg orkede endnu en sad-rom cancer film. Dem er der lige lovlig mange af. Men eftersom 50/50 primært står anført som en comedy, så gav jeg den en chance. Og det er jeg glad for. Filmen har lige den rette blanding af alvor og humor. Havde der været for meget humor, så ville det virke utroværdigt givet det alvorlige emne. Havde der omvendt været for meget alvor, så ville det være alt for deprimerende at se på. Heldigvis er balancen lige tilpas, og jeg er meget imponeret over Joseph Gordon-Levitt, der spiller rollen til perfektion.

Nikolaj

Der er er både plads til noget humor, noget sorg og dramatiske stunder. Men det fungere godt, verden har brug for film som denne, som ikke bare tager det alvorlige emne, og gør det dystert. Eller tage et alvorligt emne, og bare gøre det tåkrummende humoristisk. Nej, vi har brug for lidt af hvert, til at skabe en stemning, og også gør verden realistisk. Og jeg må ærligt indrømme, at det er film som denne, som bliver lavet for få af, og får for lidt anerkendelse. Jeg synes, at den er god. Skuespillet er i top, der er plads til lidt af hvert, og det er det vigtigste. Fornemt!

Frank

God film

Wayne

om et meget alvorligt emne.

Joseph Gordon-Levitt er herligt underspillende, som kræftpatienten, der ikke ved hvad han skal stille op med sig selv og sine følelser. Han er den stille regelrette mand, som aldrig gør noget forkert - han løber ikke over for rødt, og han accepterer en kæreste som styrer han liv.

Han flyder med strømmen, og derfor har han svært ved at udtrykke den frustration, og den frygt som opstår da han pludselig bliver dødelig syg.

På den positive side ændrer kræften hans liv. Seth Rogen spiller bare sig selv - men det gør han altid på en måde, så man tror på hans figur.

Rørende og troværdig film, som klart kan anbefales til alle.

Gad vide om den bare blev forbigået i Oscarsammenhæng - eller om den er med næste gang? Joseph Gordon-Levitt kunne fortjene noget for den præstation.

Nicoline

50/50 er en virkelig god og livsbekræftende film, som jeg helt sikkert skal eje på dvd hurtigst muligt.
Som andre anmeldere også skriver så er balancen mellem det alvorlige og det humoristiske lige i skabet. Man er underholdt og samtidig ramt følelsesmæssigt af den hårde og alvorlige side af filmen. Joseph Gordon-Levitt spiller rigtig godt i sin hovedrolle som den kræftsyge Adam. Seth Rogen og Anna Kendrick gør det også godt i deres roller. Filmen er ret uforudsigelig, hvilket jeg personligt elsker. Man kan aldrig helt greje om han faktisk skal dø eller om han overlever, jeg var selv meget i tvivl lige indtil helt i slutningen. Og endnu mere rørende er det at filmen er baseret på en sand historie.
Ej men det er bare en virkelig god og rørende film som jeg helt sikkert vil anbefale andre at se lige med det samme. :)

jonuser/927757

Joseph Gordon-Levitt og Seth Rogen gør det virkelig godt, i dette sjove og rørende portræt af en mands kamp mod kræft.

Katja

Rigtig rigtig god film!!
Gode skuespillere og velskrevet, udfordrende manus!

Glæd jer især til scenen hvor hovedrollens bedste ven, vælger at svine kæresten til.. tror han får afløb for en del ting mange fyre i verden ofte har haft lyst til at sige til deres venners bedre halvdele ;)

Se den, du vil ikke fortryde det!

Miauser/951542

I forhold til den specielle kombination af kræft og komik, er denne film gennemført! Mine forventningerne var ikke tårnhøje, men filmen viste sig, efter min mening, at være den bedste komedie i 2011.

Sarah

Blev slæbt ind for at se den af min gode ven, men det endte med at det var mig der roste den til skyerne!
Hvor er det en dejlig og rørende historie, og Joseph Gordon-Levitt gør det som sædvanligt super godt!

Jeff

I expected this movie to be a bromance, with one sick, one well and how they deal with a serious illness, but it’s a lot more than that. People deal with bad news in very predictable ways, both those who get the news and their loved ones. This film finds the funny in that in a way that doesn’t make you feel bad about laughing at a guy with cancer. Seth Rogen, basically plays himself, or the guy he always seems to be in movies. He’s the funny man to Gordon-Levitt’s straight and the both do a great job. These 2 and Anna Kendrick, who seems to be brilliant in everything she does, carry the film well. With the cancer group adding to a good story, whereas the mother and girlfriend don’t. This is surprising, funny and touching without being sickly sweet.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.