Cookie- og Privatlivspolitik

3096 dage

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
25.07.2013
| |
1 time 51 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
3096
|

'3096 dage' handler om Natascha Kampuschs otte år lange fangeskab. Om morgenen den 2. marts 1998 forsvinder den 10-årige østrigske pige på vej til skole.

Otte år senere dukker hun pludselig op og kan fortælle en rystende historie. Hun har de sidste 3096 dage levet i fangenskab hos kommunikationsteknikeren Wolfgang Priklopil i en kælder særligt konstrueret til formålet.

Instruktøren Sherry Hormann var i 2009 biografaktuel med dramaet ’Ørkenblomst’, der behandlede et andet ubehageligt emne, nemlig omskæring af somaliske kvinder.

’3096 dage’ behandler en af nyere tids mest chokerende og mediebevågne kidnapninger. Dramaet er baseret på Kampuschs selvbiografi, der blev udgivet i september 2010, og i de store roller ses danske Thure Lindhardt som kidnapperen Priklopil samt Antonia Campbell-Hughes (Albert Nobbs) som offeret Kampusch.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (185 votes)
4.2
3.2

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  Der er ikke en finger at sætte på skuespillet hos hverken Thure Lindhardt eller Antonia Campbell-Hughes(...) Alligevel er det, som om vi ikke kommer dybt nok ned i psykologien mellem bortfører og bortført. (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  Instruktøren Sherry Hormann har løst opgaven følsomt fint og gjort, at de 111 min. slet ikke er så slemme som frygtet. (Michael Lind)

 • Ekstra Bladet

  I det hele taget fremstår hele menageriet overfladisk og mærkværdigt trivielt - og det er den sidste følelse, en film af den karakter bør efterlade en med. (Søren Jacobsen Damm)

 • Jyllands-Posten

  Ikke en eneste af de 3096 dage har den film noget begreb om sin egen hensigt, kun at filme dem, hvad der nok gør den interessant, men ikke interessant nok til et gensyn. (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  Filmen fremstår tilbageholdende og sober, men også lidt ubesluttet omkring, hvilken del af fortællingen der er vigtigst: historien om pigen, der overlevede, historien om manden bag forbrydelsen eller om deres indbyrdes forhold. (Sophie Engberg Sonne)

 • Weekendavisen

  "Det er under alle omstændigheder blevet en sober og relativt vellykket film..." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Karsten

Super god film. Man for lidt et indblik i hvordan det må have været for den unge Kampuschs i løbet af hendes næsten 10 års mareridt.

Lars Michael

En okay historie men ville også sige at den kan være for langt, en ond film på mange måder

Sanne

Skræmmende film hvor man får indblik i Natascha's mareridt.

Især en scene gjorde indtryk på mig. Der hvor Natascha spilles af en lille pige - kameraet går helt tæt på, hun græder og tigger om hjælp - der blev jeg ramt helt ind i mit hjerte.

Jeg vil læse bogen - jeg vil da helt sikkert opleve en mere dyb beskrivelse af hendes fangenskab.

Henrik Bonne

Når man tænker på at det er hendes egen historie, så synes jeg instruktøren har gjort et godt arbejde. Filmen var gribende, men også i nogle enkelte scener hvor man troede der skulle ske det, men der skete det samme igen. Der kunne instruktøren gøre et scoop og gribe scenerne som de kom hen af vejen.

Godt valgt at vælge to skuespillere, en hvor Natascha Kampusch som ung, og en hvor hun har tabt sig under den lange fangeskab.

Synes ikke at filmen er nok inspiration, men man bør også læse bogen. Så får man det hele med.

En gribende historie med visse mangler, dog med god lyd og interesse i hendes fangeskab.

Christina

Filmen er voldsom uhyggelig specielt det at den bygger på en sand historie. Thure Lindhardt spiller fremragende som den psykopatiske kidnapper. En film som jeg også tænkte meget på efterfølgende. Filmen er ikke voldsom dyb.. Man venter meget på hvornår hun slipper fri.. Trine Dyrholm spiller Nataschas mor, hendes engelsk i serien virker direkte komisk og jeg tænkte på om det var synkroniseret. Filmen ville måske virke mere autentisk hvis de talte original sproget (tysk)

Mette

Rigtig god film, dog blev der klippet lidt for meget i den. Jeg har læst bogen og det tror jeg, har været en fordel.

Cecilie

Denne film er med i den kategori som hedder: fantastiske film jeg aldrig vil se igen.

Den er så gribende, jeg sad og ville ønske at jeg kunne give lille Natascha et knus. Jeg har læst bogen og vidste en del at det der ville komme, men da filmen blev lavet stod hun frem og sagde at voldtægt scenen skulle med fordi det faktisk var sket.
Jeg kan kun anbefale denne film men vær opmærksom på den giver lyst til at give alle børn en stort knus og fortælle dem at de er vigtige og at der er nogen der elsker dem.

ChazzleBedazzle

Jeg følte bestemt ubehag ved at se denne film. Jeg følte lede, jeg følte frustration og sympati.

Det var lige før, filmen krøb ind under huden på mig, men også kun lige før. For hvor meget filmen end bevægede mig, efterlod den mig også med en følelse af en lidt for poleret og flad skildring af historien. Filmen nåede aldrig derhen, hvor det for alvor gjorde ondt. Den var ikke så hudløs, som jeg havde forventet.

Når dét er sagt, må jeg sige, at man ser flot skuespil i filmen, og man indfanges til en vis grad fint af den dystre og desperate stemning. Jeg ville bare ønske, at jeg var blevet fuldstændig opslugt.

gitte

En virkelig god og ikke mindst gribende film om hvor grufulde mennesker kan være.
Udadtil en charmerende mand og vellidt, men med en meget dyster side

Obadia

Med frygt for at filmen ville ende som ”Buried”, hvor hele filmen omhandler en person i et rum, tog jeg ind og så 3096 dage, hvilket hurtigt blev gjort til skamme. Min forudgående kendskab til Natascha Kampuschs 8 rædselsår begrænser sig til den mediedækning der var før, under og efter grulighederne fandt sted.

Filmen er i høj grad båret gennem de flotte skuespillerpræstationer som er hele linjen over, specielt lille og store kampusch som gør filmen meget rørende. Gennem hele filmen kan man ikke stoppe med at tænke på at disse gruligheder rent faktisk har fundet sted, hvilket medfører en klump i halsen under hele filmen. Hvortil det skal siges at filmen er en underholdningsfilm, og ikke en dokumentar, og derfor har filmens relation til denne virkelige hændelse, samt publikums forhold til den virkelige Kampusch i deres samtid også en del af æren for denne film.

Filmens spændingsniveau er stigende gennem hele filmen, og man sidder spændt og venter på dag 3096. Jeg må indrømme at jeg sjældent har oplevet at folk er blevet siddende under alle rolleteksterne, men tror faktisk vi alle var en smule i chok over hvad vi lige havde set. Det er også derfor jeg giver filmen 6 af 6 stjerner, da en film som sætter et så stærkt præg på dets publikum, skal belønnes derefter, taget dens meget mediedækket og virkelige histories indflydelse på filmen i betragtning.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.