Cookie- og Privatlivspolitik

3096 dage

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
25.07.2013
| |
1 time 51 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
3096
|

'3096 dage' handler om Natascha Kampuschs otte år lange fangeskab. Om morgenen den 2. marts 1998 forsvinder den 10-årige østrigske pige på vej til skole.

Otte år senere dukker hun pludselig op og kan fortælle en rystende historie. Hun har de sidste 3096 dage levet i fangenskab hos kommunikationsteknikeren Wolfgang Priklopil i en kælder særligt konstrueret til formålet.

Instruktøren Sherry Hormann var i 2009 biografaktuel med dramaet ’Ørkenblomst’, der behandlede et andet ubehageligt emne, nemlig omskæring af somaliske kvinder.

’3096 dage’ behandler en af nyere tids mest chokerende og mediebevågne kidnapninger. Dramaet er baseret på Kampuschs selvbiografi, der blev udgivet i september 2010, og i de store roller ses danske Thure Lindhardt som kidnapperen Priklopil samt Antonia Campbell-Hughes (Albert Nobbs) som offeret Kampusch.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (184 votes)
4.2
3.2

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  Der er ikke en finger at sætte på skuespillet hos hverken Thure Lindhardt eller Antonia Campbell-Hughes(...) Alligevel er det, som om vi ikke kommer dybt nok ned i psykologien mellem bortfører og bortført. (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  Instruktøren Sherry Hormann har løst opgaven følsomt fint og gjort, at de 111 min. slet ikke er så slemme som frygtet. (Michael Lind)

 • Ekstra Bladet

  I det hele taget fremstår hele menageriet overfladisk og mærkværdigt trivielt - og det er den sidste følelse, en film af den karakter bør efterlade en med. (Søren Jacobsen Damm)

 • Jyllands-Posten

  Ikke en eneste af de 3096 dage har den film noget begreb om sin egen hensigt, kun at filme dem, hvad der nok gør den interessant, men ikke interessant nok til et gensyn. (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  Filmen fremstår tilbageholdende og sober, men også lidt ubesluttet omkring, hvilken del af fortællingen der er vigtigst: historien om pigen, der overlevede, historien om manden bag forbrydelsen eller om deres indbyrdes forhold. (Sophie Engberg Sonne)

 • Weekendavisen

  "Det er under alle omstændigheder blevet en sober og relativt vellykket film..." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Karsten

Super god film. Man for lidt et indblik i hvordan det må have været for den unge Kampuschs i løbet af hendes næsten 10 års mareridt.

Marie-Louise

Grusom, men sand historie

Lars Michael

En okay historie men ville også sige at den kan være for langt, en ond film på mange måder

Sanne

Skræmmende film hvor man får indblik i Natascha's mareridt.

Især en scene gjorde indtryk på mig. Der hvor Natascha spilles af en lille pige - kameraet går helt tæt på, hun græder og tigger om hjælp - der blev jeg ramt helt ind i mit hjerte.

Jeg vil læse bogen - jeg vil da helt sikkert opleve en mere dyb beskrivelse af hendes fangenskab.

Henrik Bonne

Når man tænker på at det er hendes egen historie, så synes jeg instruktøren har gjort et godt arbejde. Filmen var gribende, men også i nogle enkelte scener hvor man troede der skulle ske det, men der skete det samme igen. Der kunne instruktøren gøre et scoop og gribe scenerne som de kom hen af vejen.

Godt valgt at vælge to skuespillere, en hvor Natascha Kampusch som ung, og en hvor hun har tabt sig under den lange fangeskab.

Synes ikke at filmen er nok inspiration, men man bør også læse bogen. Så får man det hele med.

En gribende historie med visse mangler, dog med god lyd og interesse i hendes fangeskab.

Annie

Har ikke læst hendes bog, men har tænkt mig at gøre det snart. Synes den mangler lidt. Mangler følelsen af at blive "revet" med i fortællingen. Den kunne have været bedre, men okay. Den er blevet lavet fortrinsvis hurtigt efter hun slap fri. 7 år er ikke meget, især når man snakker om 8 års fangenskab.

Christina

Filmen er voldsom uhyggelig specielt det at den bygger på en sand historie. Thure Lindhardt spiller fremragende som den psykopatiske kidnapper. En film som jeg også tænkte meget på efterfølgende. Filmen er ikke voldsom dyb.. Man venter meget på hvornår hun slipper fri.. Trine Dyrholm spiller Nataschas mor, hendes engelsk i serien virker direkte komisk og jeg tænkte på om det var synkroniseret. Filmen ville måske virke mere autentisk hvis de talte original sproget (tysk)

Louiseuser/173598

Det er en virkelig skræmmende god film - virkelig autentisk og gribende historie, som gjorde et indtryk længe efter jeg havde forladt biografen. Mesterligt spillet af Thure Lindhardt der viser en mørk side, som jeg indtil nu ikke har oplevet ham spille. Den ville have fået topkarakter, hvis den havde været indspillet på modersproget og ikke engelsk. Lyder helt forkert, og fik mig til at krumme tærer en del gange - især når man hører Trine Dyhrholm.. Kunne godt have tænkt mig mere dybde og indsigt i det psykologiske spil mellem Priklopil og Kampuschs.

Willemoesuser/126115

Da jeg skulle ind og se den havde jeg meget store forventninger til filmen, og må desværre sige at jeg blev skuffet. Synes der manglet indhold i filmen, jeg ved dog udmærket godt at hendes liv nok ikke har været så indholdsrig, og at filmen er bygget på hende.

Men havde savnet noget mere omkring ham.

Men synes bestemt at det er en film man skal se, men det behøver ikke at være i biografen :-)

Mette

Rigtig god film, dog blev der klippet lidt for meget i den. Jeg har læst bogen og det tror jeg, har været en fordel.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.