Cookie- og Privatlivspolitik

300: Rise of an Empire

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en gennemgående meget voldspræget stemning, og rummer talrige blodudpenslede kampscener med henrettelser og lemlæstelse. I en scene trampes en soldat brutalt i ansigtet af en hest, og hans blodsplattede ansigt ses. I en anden scene skærer en særdeles ondsindet kvinde en tilfangetagens hoved af og blod splatter voldsomt ud. Filmen vurderes på den baggrund at kunne virke skræmmende på børn og unge under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
06.03.2014
| |
1 time 42 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
300: Rise of an Empire
|
Versioner: se alle
3D, 3D, 2D
|

Filmen ’300: Rise of en Empire’ foregår samtidig med og efter Kong Leonidas og hans 299 ekstremt veltrænede krigere sloges for Spartas ære i ’300’, hvor hele Grækenlands fremtid stod på spil på de omkringliggende have.

Det er her, ’300: Rise of en Empire’ folder sin historie ud, om den græske general Themistokles og hans forsøg på at samle Grækenland og bekæmpe Xerxes og hans invaderende persiske hære.

Themistokles og hans flåde er håbløst underbemandet, men de giver ikke op. Ved hjælp af politik, snu taktik og ikke mindst rå og blodig vold, kæmper de for deres land, liv og frihed.

Som en efterfølger til action-braget ’300’ lægger ’300: Rise of an Empire’ sig stilmæssigt i kølvandet på sin forgænger. Der er skruet helt op for den tegneserie-grafiske vold, og især i 3D lægger man mærke til, hvor ofte kameralinsen rammes af blodsprøjt.

I modsætning til etteren har denne efterfølger derimod en mere kompleks historie, der især sætter fokus på Themistokles’ forhold til Artemisia - den sexede, krigeriske og kvindelige general for den persiske flåde.

Men tag ikke fejl. Dette er og bliver et actionfix i samtlige minutter.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (207 votes)
3.7
2.6

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "[...] vil fungere bedst for unge, raske drenge, der kan være svært fascinerede af store muskelkroppe, mens de venter på, at deres egen vokser sig stor." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "[...] forrygende og bloddryppende action." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "Fans, der i sin tid forelskede sig hovedkulds i '300' og dens kaskader af oldtidsvold, bliver næppe skuffede her." (Jacob Ørsted)

 • Jyllands-Posten

  "[...] et regulært blodbad blottet for handling og sammenhæng." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Man kan forherlige vold på mange måder. '300: Rise of an Empire' gør det på sin egen svulstige og proteinberigede demokratiske måde. Voldsomt blæret og grumme monotont." (Kim Skotte)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Nikolaj

Stadig en syret historie, men actionscenerne og grafikken er helt i top.

Og stadig en rimelig god historie.

Wayne

Men grafik og animation er i høj klasse. Eva Green boltrer sig perfekt i en rolle hvor hun udøver ekstrem magt. Er man til blod og afhuggede lemmer, så er filmen perfekt.

omar

nice movie skal ses

Birgitte P

Efter en herlig middag med manden, skulle vi fordøje denne film og her er jeg rigtig glad for at billetterne var vundet i en konkurrence. Så meget splatter, blod og dårlige six pacs i en film er næsten for meget. Filmen var lang og jeg kan faktisk ikke huske så meget af den efterfølgende. Det er ikke en film der skal ejes på DVD. Man kan undre sig over at biografen giver adgang til et barn på måske 2 år til en film der vise kl. 21.30. Det fremmer ikke ligefrem filmlysten, når man kan høre et barn sidde og pludre, hoppe uroligt i sædet og skrige midt i filmen.Underligt.

Maiken

Jeg er ambivalent mht min mening om filmen. Jeg var vild med den første 300, og er derfor nok ekstra skuffet over denne. Skuespillet er dårligt, og det ødelægger virkelig handlingen, at der er en kvindelig anføre. Desuden synes jeg at måden filmen er filmet på, gør den ekstra dårlig. Jeg så den i 2D, da jeg ffr hovedpine af at se 3D. Og denne fungerede ikke i 2D! Dog var der masser af eyecandy for os kvinder.

9kiuser/1041330

Først og fremmest mangler 300: Rise of an empire det film noir og tegneserie aspekt som forgængeren havde.
Fortæller rollen er gået fra en uovertruffen Dilios, som vi kun ser i glimt, til Queen Gorgo som gør det godt, der er bare skruet alt for langt ned for fortælleren og op for dialogerne.
Filmen tager sig nogle historiske friheder med historien i forhold til Artemisia spillet af Eva Green (min personlige favorit bondpige)
Man sidder hele filmen og venter på den græske Phalanx formation og kampråbene.

Jesper

Jeg kan som det fleste godt lide den fede historie bag. Men den drukner i dårligt skuespil og en ret intetsigende handling. Der er nok en del små psykopatiske typer som synes det er fedt med den overdrevne brug af ketchup! Det ville være fedt hvis de kunne spare på ketchuppen og lave nogle ordentlige kamp scener med lidt fed kampteknik.

Mortenuser/633342

Der er godt nok langt fra skoletidens oldævl og så til dette her...og langt fra fortidens helte til nutidens ditto...
Godt pakket ind i blod og tjære og havvand får vi leveret en luns af de græske heltesagn - "Slaget om Salamis", hvor de fleste mister mindst en liter blod i en god sags tjeneste...
Absolut en fed måde at få genfortalt sagnet og noget af en bedrift at kede sig her ;-)
De sidste to stjerner ville den have fået, hvis den havde haft lidt mere af den første 300 film's mystik og rævekager.

BurningShadow

Filmen var udmærket, men blev ødelagt af en lille grafisk detalje. Når noget er ude af fokus i baggrunden, så er det ikke det store problem, heller ikke når det sker så ofte som det gør i 300: Rice of an Empire, men når fokus er i "midten" af billedet, og forgrunden er ude af fokus, så giver det en meget underlig oplevelse, der bestemt ikke gør noget positivt for oplevelsen. Naturligvis kan man ikke have hele billedet i fokus, på én gang, når man optager med relativt få kameraer, men i Avatar, løste de problemet ved at bruge lidt flere kameraer (med fokus på forskellige dele af scenen), hvorefter deres grafiske troldmænd klarede sagen. Det havde gjort filmen meget mere behagelig at se på, hvis de havde valgt at gøre det samme her.

9kiuser/1041330

ja du skal se 2D film hvis du vil se baggrunden i fokus

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.