Cookie- og Privatlivspolitik

2012

Tilladt for børn over 11 år
Filmen er fortalt i et højt tempo og har en truende og dramatisk steming, hvilket også understreges på lydsiden. Man ser ekstreme jordskælv og vulkanudbrud, samt tog, biler og mennesker, der bliver kastet omkring. Man ser børn i livsfare og adskillige personer dør, men dødsfalene er ikke skildret detaljeret. Da hovedpersonerne hele tiden udviser overskud, og filmen ender i en positiv tone, vurderes den kun at kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
13.11.2009
| |
2 timer 38 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
2012
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning
|

I '2012' forudsiges det, at jorden snart vil gå under, men regeringen vælger at holde dette hemmeligt.

En kataklysme af bibelske proportioner venter menneskeheden, og den har faktisk været forudsagt siden Mayaerne nedfældede deres kalender for mange århundreder siden.

I 2012 får vi vished omkring den profetiske forudsigelse.

Instruktøren af '2012', Roland Emmerich, har tidligere underholdt os med dommedagsvisionerne 'Independence Day' (1996) og 'The Day After Tomorrow' (2004).

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (5151 votes)
4.3
3.3

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... først og fremmest byder den på flere dramatiske højdepunkter end 20 normale film tilsammen. Mere kan man ikke forlange, selvom mindre kunne have gjort det." (Ebbe Iversen) ()

 • Børsen

  "... præmissen er så himmelråbende åndssvag, at diskussionen virker barnlig og ligegyldig. ... Kan man slå hjernen fra i to og en halv time, skal man nok more sig over '2012'." (Morten Dürr) ()

 • BT

  "... to en halv times konstant og hæsblæsende destruktion af vores smukke, grønne planet. ... Og på bedste amerikanske katastrofefilm-manér leverer Emmerich midt i forvirringen også en menneskelig film." (Henning Høeg) ()

 • Ekstra Bladet

  "Endnu engang viser Emmerich, at han om nogen mestrer special effects - og '2012' giver utvivlsomt ny mening til det gode, gamle råd om, at 'film skal ses i biografen'. ... Desværre virker det også som om det er computeren, der har frembragt historien med alt, hvad dertil hører af klicheer og forudsigelighed." (Kirstine Krefeld) ()

 • Jyllands-Posten

  "... talentløs som Emmerich er, kan han hverken skabe nogen reel spænding eller mobilisere nogen følelsesstyrke. I stedet sopper han i sentimentalitet, dog med sjældne strint af humor. Ellers er han så forhippet på at variere ødelæggelserne, at de bliver endeløst monotone..." (Johs. H. Christensen) ()

 • Politiken

  "Uden følelser og ytringer, der føles omtrent så store, computerskabte og katastrofale som ødelæggelser af Jorden, ville ’2012’ ikke være en Hollywood-blockbuster. Man får skiftevis stress og grineflip af de horrible replikker og betroelser, der skal lukkes ud på den yderste dag." (Erik Jensen) ()

 • Weekendavisen

  "Strukturen er umulig, alt for mange effekter er dynget på, men man må medgive, at filmen skaber sin egen slags spænding." (Bo Green Jensen) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Segoyuser/116755

Fandt filmen i genbrug igår hele 5 kr.

Der var faktisk nogen gode sekvenser, den stiller spørgsmål ved valg, fik da tanken ja hvor længe kan vores jord holde til alt den forurening, såvel vi som mennesker, det er ikke kun en tjubang film som måske er lidt langt ude nogen steder, dog synes der er nogen punkter som er tankevækkende!

Den modtager 4 stjerne fordi der er et par scener som er så godt lavet...den har et par budskaber.

Nikolaj

Jeg er med på, at det er en katastrofe film, og at den i bund og grund kun vil kunne blive kliche fyldt. Dog irriterer det mig lidt, at man bruger så meget krudt på Hollywood delen, at dramaet nærmest bliver totalt ligegyldig. Jeg synes ikke, at den er god, og jeg vil ikke anbefale den, med mindre om man er kæmpe fan af Independece day eller The day after tommorow.

Emil

Men filmen starter meget langsomt og kedeligt, jeg kan ikke lide karakterne, de er lidt irriterende. Effekterne er super! fin katastrofe film.

Nikolaj

Hvis man er til film med abnormt mange naturkatastrofer indblandet, så er 2012 FILMEN! Den leverer ikke så meget andet. Katastroferne er dog godt lavet, og så synes jeg ideen om at lave en film om en teori der var meget fremme dengang, ville være sjov.

Masha

Vidste ikke det var muligt at overtale så mange gode skuespillere til at deltage i sådan en katastrofe af en film!! Den er så dårligt, at den vil være god som en komedie. "Dorthy, I'm coming home" er dog episk!

Mads

To og en halv times endeløs undergang. Til trods for, at 2012 til tider er overbevisende godt kreeret, hælder jeg mest til 'The day after tomorrow'.
Filmens slutning virker på mange måder som den-lette-løsning.
2012 er forhåbenligt katastrofefilmenes 'undergang'.

AufVideoSehen

Der er katestrofefilm og så er der film katestrofer. 2012 hører til i sidste kategori. Hvis du kun skal se en film i år eller verden er ved at gå under så lad være med at se denne film. Emmerich plejer ellers nok at kunne mikse tilpas meget bulder og brag sammen så det kan skylles ned sammen med popcornene og colaen. Men der er ikke rigtigt noget der fungerer i 2012.

Lars Michael

super godt lavet, der er spænding for alle penge,en film alle kan se og skal se.

Mike

Filmen var vel god nok, men godt nok langtrukken nogle steder, og det skete alt for ofte at de lige overlevede med nød og næppe, filmen kunne ha' været en del bedre end hvad den blev til, ellers en masse gode effekter og et godt skuespil.

Og til alle jer der sidder derude og tror jorden går under 21 december 2012 fordi den Mayanske kalender slutter der, som filmen er bygget op på. Så vil jeg godt lige sige at i følge den Mayanske kalender er langt forbi det årstal, eftersom at skudåret blev opfundet efter deres kalender blev skrevet så det har de ikke medregnet ;)

Wayne

at vide ;-)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.