Cookie- og Privatlivspolitik

127 Hours

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
03.02.2011
| |
1 time 35 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
127 Hours
|

'127 Hours' fortæller den autentiske og grusomme historie om en klatreulykke i Utah.

James Franco spiller klatreren, Aron Ralston, hvis hånd sætter sig i klemme under en sten og fanger ham i en dyb sprække. 

Ralston er alene og må snart indse, at der kun er én ting, han kan gøre for at overleve.

Instruktøren Danny Boyle vender med '127 Hours' tilbage efter Oscar-succesen 'Slumdog Millionaire'.

'127 Hours' blev nomineret til syv Oscars, inklusiv Bedste film, Bedste mandlige hovedrolle (James Franco) og Bedste manuskript over forlæg.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (314 votes)
4.6
4

Instruktør

Skuespillere

Instruktører

Skuespillere

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Ekstra Bladet

  "Resultatet er mere imponerende end vedkommende. James Franco ... er både attraktiv og velspillende som Aron Ralston, og Danny Boyles håndelag fejler absolut intet. Men det er i grunden netop problemet - at '127 Hours' mere end noget andet ligner en demonstration af håndelag." (Ebbe Iversen) ()

 • Børsen

  "Aron spilles af James Franco, hvis solide, varmblodede præstation er uhyre vigtig for filmen... skal varmt anbefales... " (Morten Dürr) ()

 • BT

  "... en klog, dramatisk og ekstremt velspillet film, der aldrig helt vil forlade din bevidsthed." (Henning Høeg) ()

 • Ekstra Bladet

  "Psykologisk dybde eller egentlig spænding er der ikke meget af ... så filmens eneste trækplaster er dens tekniske snilde, den fortæller sin historie med. Hvilket ikke er helt nok, hvis man spørger mig." (Henrik Queitsch) ()

 • Jyllands-Posten

  "Handlingen udspringer af virkelige tildragelser... Det bliver filmen ikke bedre af. ... [James Franco] gør det acceptabelt. ... Det bliver ret ensformigt, hvad instruktøren Danny Boyle synes at have indset. Derfor søger han at peppe historien op..." (Johs. H. Christensen) ()

 • Politiken

  "Aron Ralstons skæbne er bestemt spændende, og James Franco ... spiller ham, så han sætter en tyk streg under sin position som en af øjeblikkets bedste unge amerikanske skuespillere. ... skabt med et totalt fravær af filmisk præstationsangst." (Kim Skotte) ()

 • Weekendavisen

  "Filmen er fantastisk intens – også i næsten udmattende grad. ... James Franco er formidabel..." (Bo Green Jensen) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Mads

Det føles helt sikkert som 127 timer, så på den måde lever den op til sin titel. Intet mere

Simon

Filmet til perfektion, Franco spiller røven ud ad bukserne, hvilket giver en skide god film.

Nikolaj

Okay, okay, okay. Rolig nu! Det er en af de mest ubehagelige virkelig historie, som jeg nogensinde har set. Der er lavet flere dramatiske film om virkelige begivenheder, kaprings-film: United 93, Captain Phillips osv.... 2. Verdenskrig: Schindlers list osv... Yes i got it. Der findes mange ubehagelig film om virkelige begivenheder. Men at følge en mand klæmt fast med sin arm ude i et kæmpe natur-områder er simpelthen ikke til at bærer. Den her film er simpelthen så godt filmet, og så godt spillet. At det nærmest ikke føles som en film, men nærmere som en pinefuld oplevelse for både seere og personen selv. Den burde få 5 høje stjerner, men jeg tror næppe, at det er en film, som jeg vil se igen. Så den får 4 store stjerner herfra! Se den hvis du kan lide flot film-magi, og klaustrofobiske film. Ellers anbefaler jeg den ikke, hvis man har en sart sjæl.

Thor

Det var en okay Film .

Mike

Selvom man skulle tro det ville virke lidt langtrukken, så var den det slet ikke. Og utroligt godt skuespil af James Franco som tager rollen som Aron Ralston.

Den kan helt klart anbefales. Hvis du ikke har set den og ikke har noget imod at se en film der ikke bare kører med fuldt knald på hele vejen igennem, så burde du se den her.

Andreas

Overraskende god og meget intens, når man følger Aron Ralston's kamp for overlevelse i de 127 timer hvor han sidder fast!
James Franco gør det til pragt præstation og fuldt fortjent at han blev nomineret til en oscar, på trods af at han ikke vandt!

Frank

Okay film

Tina

Jeg synes overhovedet ikke filmen er langtrukken! Man sidder helt ude på kanten af sædet og føler smerte, frustration og sorg mens den sidste smule håb forsvinder og sindsygen sætter ind.
Jeg blev meget overrasket over scenen hvor han endelig får armen skåret af - meget "levende" visuelt.
Trods det meste af filmen foregår i en klippesprække er det en enormt intens, voldsom og stærk film. Ikke blot pga scenen med armen til sidst, men også Ralston's mentale udvikling i filmen er stærk!
Og SUPER flot spillet af Franco!
Bestemt seværdig - hvis du har en stærk mave.

Erikuser/917821

Intens og brandflot film - James Franco spiller røven ud af bukserne!

MEN ... filmen dækker et territorium, vi har set før. Den klaustrofobiske kamp for overlevelse, den umodne mand der lærer at værdsætte livet, og følelsen af at være *fucked* når man først er i naturens vold.

Boyle er en mester-instruktør, og filmen er en hæderlig skildring af en sand historie, men jeg kommer nok ikke til at tage ligeså meget med fra oplevelsen, som hovedpersonen tydeligvis gjorde.

4 stjerner ud af 6

Nikolaj

James Franco laver en kæmpe præstation som Aron Ralston og hans oscar-nominering er fuldt fortjent! Men selve filmen fik mig nu aldrig helt op at køre. De filmiske effekter var gode, men det var bare som om handlingen aldrig kom helt op og toppe. Det er en okay film, men ikke noget nyt at se. Den bliver for langtrukken og ensformig

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.