Cookie- og Privatlivspolitik

12 Strong

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en ildevarslende og dramatisk grundstemning. Den indeholder adskillige realistisk fremstillede scener med intense krigssituationer, herunder nedskydning og bombning af soldater og civilbefolkning. I en scene overværer grædende og desperate børn en kvinde blive henrettet på brutal vis. Volden er ofte udpenslet og filmen viser både levende og døde mennesker, der er blevet skudt eller har fået sprængt kropsdele af. På grund af filmens udpenslede og blodige vold samt gennemgående realistiske skildring, vurderes den at kunne virke skræmmende på børn under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
Premiere: 
08.02.2018
Originaltitel: 
12 Strong
Genre: 
Spilletid: 
2 timer 10 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
Versioner: se alle
2D, Babybio, Seniorbio
Billetter

Resumé

Krigsdramaet '12 Strong' foregår kort tid efter terrorangrebet på World Trade Center, den 11. september 2001, hvor en gruppe elitesoldater blive sendt til Afghanistan for at bekæmpe Taliban.

Tusindvis af kilometer hjemmefra og i undertal, 5.000 til 1, måtte soldaterne ride på hesteryg i kamp mod tanks!

'12 Srong' er baseret på Doug Statons sandfærdige bog 'Horse Soldiers', og manuskriptet er bl.a. skrevet af manden bag The Silence of the Lambs.

Den danske fotojournalist Nicolai Fuglsig debuterer som filminstruktør, mens den rutinerede Jerry Bruckheimer er producer. Han er kendt for at have produceret et væld af blockbusters, bl.a. Armageddon og Pirates of the Caribbean-filmene.

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • BT

  "[Nicolai Fuglsig] får det allerbedste ud af den nyeste computerteknik. Men stemningen og dialogen er ligesom i de gode gamle filmdage, dengang Lee Marvin, Charles Bronson og Telly Savales slog på tæven ..." (Henning Høeg)

 • Filmland P1

  "Det er klassisk tjubang-action for det store publikum [...]. Det ville da være sjovere, mere spændende, mere inspirerende, mere horisontudvidende at opleve noget nyt." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Hemsworth er en alvorlig og troværdig leder [...] og sammenspillet, ikke mindst med Peña, giver filmen en dynamik, den ellers ofte mangler. Det redder dog ikke filmen fra at blive en forglemmelig mellemvare." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "Det kan godt blive temmelig ensformigt med alle de skyderier og bombeeksplosioner, men det er jo samtidig sagens kerne i dette afghanske lynfelttog, og Fuglsig får afviklet sin historie med en sans for tempofyldt action ..." (Kim Skotte)

Kommentarer

Jonas

Fed film som jeg dog synes var lidt lang.

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
NicoDemus

Var inde og se filmen for nogle par dage siden her i Bogor, og må være ærlig den var ikke mit første valg, men da vi nu var i biffen kunne vi jo ligeså godt se en film; and I must say I am glad we did.

12 Strong handler om 12 US soldater der tager til Afganistan efter 9/11 for at arbejde sammen med en Afgansk General (Dostum) for at nedlægge Talibanen. Deres focus er at gøre den svagere.
Dostum har informationerne, men Nelson (The team Captain) har våbene (bomber).

Dette er en af de første film som instruktør Nicolai Fuglsig har lavet, og jeg synes han har gjort det rigtig godt. Der er nogle virkelig flotte billeder, eksplosioner er realistiske, og castingen passer super godt. Chris Hemsworth som Nelson, den amerikanske captain som aldrig havde været i krig før. Navid Negahban som den Afghanske General Dostum, som ikke er den bedste til at sammerbejde. Vi ser også Michael Shannon (Spencer) og Michael Peña (Diller) som nogle af Nelsons mænd. Spencer er Nelsons højre hånd, og Diller er god til at fyre nogle jokes ud hen af vejen, hvilket gør at filmen ikke bliver for tung, men det vise også at selvom de er hvor de er så er deres humør aldrig for lavt.

Dette er en krigs film, it is not for the weak-hearted.
Der er flere gange close ups i nogle af krigsscenerene, og nogle vil mene at de kan være foruroligene. Derfor vil jeg mene at man nok skal være over de 14/15 år for at se den, men det kommer selvfølgelig an på hvad man kan holde til.

Var mellem 3 og 4 stjerne, men da historien er taget ud fra reelle menneskers historie synes jeg den forstjener lidt ekstra

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Line FS

Af at være endnu en film i rækken af film som hylder amerikanerne og deres militær, så er den ikke så slem som de kan være. Det er okay underholdende undervejs, karaktererne er ligeledes fine nok. Men filmen er klart alt for lang.

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Anmelderen

Endnu et helte epos på læred der skal forføre os til at tro at Amerikanerne er så super gode - men faktum er at de var med til at skrue Al-Queda op til den størrelse de er idag.. derfor er det svært for mig at bevæge mig ind i ''suspend disbelief-zonen'' med denne her..
nu mangler vi bare et amerikansk flag.
Måske burde Nordisk film og Co. øve sig i at vise film der også viser andre sider af en krig end den hvor amerikanerne leger cowboydere med hvide hatte på. absolut fiktion som prøver at bevæge sig over i krydsfeltet mellem dokumentarisk stil og fiktion. Jo flere af denne her slags film der bliver lavet, des større chance for at vi tror på denne her type propaganda betalt af US army. :) beklager mit rant..

Stem op!
1
Stem ned!
0
(reset)
Peter

dit rant, ja, og når det kommer til evalueringer fra kultur radikaler og idioter, er det ret enkelt: påstande, der mangler bevismateriale, kan afvises uden bevis.

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Lisbeth K.

Har ser dokumentar på nettet, hvor de soldater filmen er lavet over, hvor de fortæller om både at have oplevet alt det filmen handler om og hvordan de selv oplevede at se filmen blive til.. Så jo det bliver helt sikkert en både alvorlig og spændende film at se..
Har store forventninger til den.. :-)

Stem op!
2
Stem ned!
0
(reset)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.