007: On Her Majesty’s Secret Service (u/text)

Censur 11
142 min
MGM
On Her Majesty's Secret Service
Billede
(© MGM)
Billede
(© MGM)
0.0 / 6
Brugere (0)
0.0 / 6
Medier (0)
Bedøm selv filmen:

Den sjette James Bond-film er på mange måder unik. Sean Connerys afløser som 007, George Lazenby, var australsk fotomodel og debutant. Han spillede kun rollen denne ene gang i serien. Bond forelsker sig - og bliver gift! - med den slagkraftige grevinde Tracy (markant spillet af Diana Rigg). De romantiske og tragiske elementer foregriber Daniel Craigs “Casino Royale” med knap 40 år.

“On Her Majesty’s Secret Service” skuffede i 1969, men regnes af mange i dag som seriens ypperste. Handlingen holder sig tæt til Ian Flemings spændende roman, og actionscenerne er så forrygende komponeret og klippet – med skijagter, stockcarræs og dødskørsel i bobslæde – at instruktører som Steven Soderbergh og Christopher Nolan har ladet sig inspirere som hyldest.

Blofeld, der her ligner Telly Savalas, vil få tolv labre dødsengle til at sprede en virus fra sin alpetop i Schweiz (filmens hovedlocation, Piz Gloria, er i dag et pligrimssted for Bond-fans). John Barrys dynamiske soundtrack er i top, kronet af Louis Armstrongs indfølte ballade, “We Have All the Time in the World” og, som et kuriosum, en julesang sunget af danske Nina van Pallandt.

Brugernes anmeldelser

0,0

0 brugere

1
2
3
4
5
6
Bedøm selv filmen: