/*');">*/
Cookie- og Privatlivspolitik

007: You Only Live Twice (u/text)

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
|
1 time 57 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
You Only Live Twice
|
Versioner: se alle
2D, Særvisning
|

“Velkommen til Japan, Mr. Bond!” I sin femte film står Sean Connerys agent 007 endelig ansigt til ansigt med ærkefjenden Blofeld (Donald Pleasance). Opgøret finder sted i filmhistoriens dengang dyreste dekoration: Det gigantiske, udhulede vulkankrater, designet af Ken Adam, kunne ses mange kilometer væk fra filmstudiet.

Fantasien er skruet op på 11 i det drømmeagtige plot, spundet af forfatteren Roald Dahl. Bond oplæres som ninja, indgår skinægteskab med en fiskerpige, smadrer en hær af helikoptere i sin autogyro Little Nellie og bliver nær sendt ud i rummet i sit forsøg på at afværge 3. verdenskrig. Overbuddet af effekter gjorde sit til, at Connery lagde Walther PPK’en på hylden efter denne omgang.

John Barry lægger fejende og stemningsmættet musik under eventyret (med Nancy Sinatras vokal på titelnummeret). 

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (21 votes)
4.2
0

Instruktør

Relaterede nyheder

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Rasmus

Ikke den bedste Bond Film.

Lars Michael

En ganske fin film med Sean Connery om Bond, kommer ikke helt op ved siden af hans seneste 2 film før den her.
Men en rigtig Bond film, hvor der stadig sker noget hele tiden, du må ikke snyde dig selv for filmen.

CINEMANDRUP

3 Verdenskrig banker på døren i dette femte kapitel i James Bond og for at undgå dette sendes den bedste agent på sagen. Og det er ikke så lidt sagt. Sean Connery aka Bond gennemgår ikke blot et ansigtsløft i form af japansk ”plastickirurgi”, men ”dør” også, bliver ”gift” og uddannet ”ninja”. Det lyder som begyndelsen på en komedie film, men det er det skam ikke.

Sean Connery er tilbage som Bond og han er som altid herlig for hvert sekund han er på skærmen. Derudover får vi langt om længe et ansigt på vores øverstbefalende skurk i SPECTRE, Ernst Stavro Blofeld. Han rammer figuren godt ud fra det billede som man længe har gået og forestillet sig.

Filmens ikoniske øjeblikke, som hver Bond film rummer en del af kan findes i scener som Bonds ”begravelse”, helikopter jagten og afsløringen af Spectres nummer 1 skurk.

Forrige films tema var hovedsageligt et vand tema og denne gang har rummet overtaget tronen. Bond i østen er ikke nødvendigvis dårligt, men det føles som om filmen pludselig går væk fra sin britiske agent charme for at give plads til østens kulturer. Jeg må ærligt indrømme at da Bond gennemgår en forvandling til japaner trak jeg på smilebåndet, da det simpelthen så for sjovt ud.

Filmen har desværre et par punkter, som jeg havde lidt svært ved at få ind i mit Bond univers. En ting er at James Bond er en veluddannet britisk agent, men at han skal igennem decideret ninja træning sammen med en hel hær var lige i overkanten følte jeg. Og når det så er sagt fører det mig til næste punkt. Der dannes efterhånden et klart billede af, at hver eneste film hen ad mod slutningen skal have en kæmpe kamp scene med flest mulige mennesker proppet ind på skærmen. Denne gang er det faktisk ”ninjaer” som sammen med vores helt skal redde dagen og jeg følte det tog overhånd til sidst. Det er lidt ligesom at prikke til en myretue med en pind og så vrimler det rundt med myrer: på samme måde gør denne film. Der skal assistance til og det skal jeg ellers love for der kommer. Folk kæmper nærmest om at komme ind i billedet for der er vildt mange myrer/mennesker og det blev lige et hak for meget for mig.

Effekterne får fortsat plus fra min side og de bliver bedre og bedre. Action scenerne bliver også bedre udført og eksplosionerne er fine, men skuespillerne kaster sig selv meget rundt og det er ret tydeligt at det virker meget meget overdrevet om det så er et skudsår, en kniv, en eksplosion eller andet de bliver udsat for, så flyver folk til højre og venstre.

Filmen er på ingen måder dårlig og den har sine rigtig gode øjeblikke, men det mærkes også et der trykkes lidt på gentagelsesknappen i forhold til mange ting og de forrige film. Derfor trækker det lidt ned i min optik. Men filmen skal opleves for den rummer morsomme øjeblikke, platte øjeblikke og ret så fede øjeblikke, så det er en fin cocktail af mange ting.

Simon

Der er action for alle pengene i 'Yuo Only Live Twice'. I denne Bond film for vi set Blofeld's fjæs. Og det var lidt underligt, for det var lige sådan jeg havde troet han havde set ud. Skallet med en masse ar. Fatter ikke hvordan han kunne blive skiftet ud med Telly Savalas. Ham er jeg sgu ikke vild med som Blofeld. Super film.

S. Rico

Så fik vi endelig sat ansigt på nr. 1 i Spectre, Ernst Stavro Blofeld. Donald Pleseance gør det godt og har det rigtige udseende som Blofeld (men bliver alligevel skiftet ud med Telly Savalas til næste film). En super klassiker.

Wayne

Bond i Japan. Som titlen antyder bliver Bond dræbt, bare for at genopstå og kæmpe mod østens mystik og Spectre.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Aktive debatter