Cookie- og Privatlivspolitik

007: Thunderball (u/text)

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
|
2 timer 10 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Thunderball
|
Versioner: se alle
2D, Særvisning
|

Til lands, til vands og i luften: Agent 007 er alle vegne i sit hidtil største epos, der i 1965 fik verden til at gå agent-agurk.

Filmen slog alle rekorder og var indtil 2012 den mest indtjenende i serien. Sean Connerys James Bond tager til dykkerparadiset Bahamas for at bekæmpe SPECTRE-skurken med øjeklappen, Largo (Adolfo Celi) og nedlægge dennes elskerinde, Domino (Claudine Auger).

Bond får desuden kam til sin toupé af den forrygende femme fatale Fiona (Luciana Paluzzi), som viser sig immun over for superagentens charme. “Thunderball” er særlig kendt for sine mange undervandsscener, der var banebrydende for sin tid. Tom Jones giver den gas i titelsangen, og filmen blev i 1983 genindspillet uden for serien under titlen “Never Say Never Again”, igen med Connery i hovedrollen.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (21 votes)
4.5
0

Instruktør

Relaterede nyheder

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Rasmus

De svømmer næsten hele tiden hvilket gør at den bliver lidt langtrukken.

Lars Michael

En af de bedste Bond film, så afgjort en super James Bond film hvor der hele tiden sker noget.

laurits

Thunderball var den første Bond-film jeg så, og jeg synes stadig det er en af de bedste film nogensinde. Den har de helt rigtige elementer og skaber den korrekte stemning. Det er lige hvad man kan forvente fra en Bond-film.

CINEMANDRUP

En uundgåelig Bond klassiker med Sean Connery i top form som Bond, hvor du tydeligt kan mærke at action sekvenserne, kampscenerne og effekterne begynder at blive mere banebrydende.

Tom Jones er vores sanger til titel melodien Thunderball og den er faktisk ret god. Elsker disse stemningsopbyggende titelsekvenser, hvor tonerne til en fed Bond film begynder efter en åbning, som efterhånden begynder at blive mere action præget.

Plottet er lækkert bygget op og du føler virkelig at de gør sig omhyggelige med manuskriptet og for at gøre karaktererne spændende for os. SPECTRE er endnu engang på banen og skurkene der er så kolde, at de ikke kalder hinanden ved deres navne, men holder sig til kaldetal som nummer 1, nummer 2, nummer 3 osv. I Spectre organisationen.

I foregående film med Goldfinger var temaet guld og i denne omgang er temaet i den grad vand. Tror halvdelen af filmen foregår i forbindelse med vand eller under vand. Det er et svært miljø at arbejde i, men det er samtidig med at til at give filmen et smukt billede og fed stemning. Når du ser alle i deres dykkerdragter virker det virkelig old school, men samtidigt har det en helt speciel følelse af nostalgi, som gør at du tænker over hvor banebrydende det var på det tidspunkt filmen blev vist første gang.

Vand er i den grad det særlige tema for filmen, og det forsøger de også at skabe nogle ikoniske scener med, som f.eks. scenen med Bond/hajerne i bassinet, den store kamp scene mod filmens slutning. Derudover introduceres jet-packen for første gang og andre dejlige gadgets. Den altid kærlige Bond bil Aston Martin DB5 er igen tilbage til vores ære.

Filmens skurk er selvfølgelig organisationen Spectre, men fokus ligger på nummer 2, som skal forsøge at gøre livet surt for Bond. Alle skuespillerne giver en skøn præstation og filmen rummer mange gode elementer og var for sin tid en af de bedste film af sin slags. At der så er fortsat er dårlige effekter når det kommer til Green Screen er forståeligt for sin tid, da det stadigt var under udvikling, men det giver filmen den helt særlige følelse af Bond i sin tidlige alder.

Hvis du har en fobi for vand er dette nok ikke filmen for dig da meget af tiden foregår under overfladen. Det er en helt igennem skøn Bond film som skal nydes igen og igen.

Nikolaj

Spectre er efterhånden blevet til en stor trussel, med to hurtige mord i starten af filmen, må James Bond ud for at tage sagen i egen hånd. Denne film har ligesom Goldfinger en del mindeværdige scener, bl.a. åbning scenen, hvor Bond bruger et Jetpack som nødplan til hans flugt.

Bond

Det er den bedste film med Sean Connery som Bond. Bare
effekter og action scener er et skridt foran de andre film i
det år. Er en af dem man kan se i dag og stadig være begejstret over effekter og action scener.

S. Rico

Prøv at sammenligne med andre film fra samme år. 007 var langt foran sin tid - hvilket jo nok også blev forventet efter de 3 foregående succes'er. En af mine favoritter fra den tidlige æra.

Wayne

Herfra blev der bare bygget videre på formlen. Det er desuden den eneste Bondfilm der er blevet genindspillet.

ALEX

hvad blev den genindspillet til? ;)

Wayne

Det er den eneste officielle Bond film - som ikke er lavet af EON.
Den har også Sean Connery i rollen som Bond.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.