Cookie- og Privatlivspolitik

007: On Her Majesty’s Secret Service (u/text)

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
|
2 timer 22 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
On Her Majesty's Secret Service
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning
|

Den sjette James Bond-film er på mange måder unik. Sean Connerys afløser som 007, George Lazenby, var australsk fotomodel og debutant. Han spillede kun rollen denne ene gang i serien. Bond forelsker sig - og bliver gift! - med den slagkraftige grevinde Tracy (markant spillet af Diana Rigg). De romantiske og tragiske elementer foregriber Daniel Craigs “Casino Royale” med knap 40 år.

“On Her Majesty’s Secret Service” skuffede i 1969, men regnes af mange i dag som seriens ypperste. Handlingen holder sig tæt til Ian Flemings spændende roman, og actionscenerne er så forrygende komponeret og klippet – med skijagter, stockcarræs og dødskørsel i bobslæde – at instruktører som Steven Soderbergh og Christopher Nolan har ladet sig inspirere som hyldest.

Blofeld, der her ligner Telly Savalas, vil få tolv labre dødsengle til at sprede en virus fra sin alpetop i Schweiz (filmens hovedlocation, Piz Gloria, er i dag et pligrimssted for Bond-fans). John Barrys dynamiske soundtrack er i top, kronet af Louis Armstrongs indfølte ballade, “We Have All the Time in the World” og, som et kuriosum, en julesang sunget af danske Nina van Pallandt.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (21 votes)
3.8
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lars Michael

Kom igen som Bond, George lazenby du har det ikke i dig som Bond.
Ellers et godt forsøg, men faktisk en god historie ø, desværre bare dem forkerte der spiller Bond.

Rasmus

Filmen er god nok men efter min mening er Lazenby ikke så god som Bond.

CINEMANDRUP

En Ny karakter i rollen som 007 agent får chancen for at vinde alles hjerter, men gør han nu også det. George Lazenby har erstattet Sean Connery som agent 007 og leverer, hvad der minder lidt om en rutsjebane tur, hvor det meste af tiden er langsom opbygning til et hurtigt overstået ”kick” og så er turen forbi.

Jeg følte på en og samme gang at det var friskt, at der kom lidt nyt blod i årerne på agent 007 og en ny prøvede sig med rollen og gav sit indtryk af hvad agent 007 kunne indeholde, men samtidigt var der også mangler. En sublim karisma skal være tilstede i vores helt og der må jeg nok erkende, at George Lazenby ikke levede op til mine forventninger. Hvis du lægger mærke til hvordan Sean Connery præsentere sig som Bond……James Bond, så er der automatisk overflod af karisma, men George Lazenby har ikke samme gennemslagskraft og så virkede han til tider en anelse kedelig.

Ikke nok med at vi har en ny helt i 007 skoene, men nu har vi minsandten også en Bond som er decideret pigesur, da han ikke får sin vilje om en mission og faktisk siger sit job op for en kort stund. George Lazenby mangler et eller andet der gør, at man virkelig identificerer ham med Bond. Måske fordi at det er den eneste Bond film han er med i, gør at han ikke har fået samme status som Bond karakter som alle de andre.

Filmen har en utrolig langsom opbygning. Den første time føles lidt som at være på slæb inden den rigtig får fat og i den tid tænker man at denne Bond film ikke bliver god, men heldigvis efter den første time begynder det at ligne noget. At første halvdel af filmen virker lidt som arrangeret ægteskab og kirsten giftekniv med Bond og en pige med problemer gør det heller ikke bedre.

Vi har nok engang Ernst Stavro Blofeld på listen over filmens hovedskurk og leder af Spectre. Han spilles også af en ny skuespiller, som gør det udemærket vil jeg sige. Den næste time byder på hvad man nok mere forventer af en Bond film, men en sløv start har den ihvertfald.

Når filmen får fat kommer de klassiske og ikoniske scener frem som man husker. Denne film har et sne tema kørende for sig, hvor meget af det action der forekommer udnyttes i de snehvide områder. F.eks scenen med skijagten ned af de farlige bjerge som ser rigtig godt ud. At Bond så ligner en mand iført blå tætsiddende pyjamas lignende udklædning gør det ikke mindre underholdende. Og prikken over i’et må gå til de snebriller han har på, som gør at han ligner en omvandrende Crazy Frog bare på ski iført en Lille Per tophue.
Scenen med snelavinen er smukt udført og det fungerer og du fornemmer faren omkring det. Derudover må scenen med bobslæden også nævnes som også virker faretruende godt lavet.

Det er helt sikkert at effekterne bliver bedre og kampscenerne også får bedre koreografi, men hvis der er noget filmen virkelig mangler, så er det gadgets. De små lækre dimser som Q laver og viser. Dem er der ingen af faktisk, hvilket er ærgerligt og for at gøre ondt værre, så mangler der en ordentlig Bond bil i denne film. Intro scenen med Bond kørende er ikke nok som erstatning for en ordentlig scene med en Bond bil.

Filmen skal have et plus på kontoen for sin musik, som er veludført og lyder lækkert hele vejen igennem, dog mangler der vokal på titel sangen, som blot er en melodi, som også kan være stemningsfuld nok, men en vokal havde ikke skadet.

Filmen er ikke den bedste Bond film, men heller ikke dårlig, hvis du giver den en chance og kan klare en sløv start, for den får fat senere inde i filmen og så er der altså scener som er Bond værdig. Du skal dog også kunne klare en antiklimatisk slutning, som slutter sørgeligt og meget brat, som om den mangler noget og instruktøren ikke kunne finde en lidt bedre måde at slutte på og så midt i en sørgelig slutning kommer titelmelodien, som slet ikke passer i harmoni med det der lige er sket. Her har instruktøren ikke haft timing i tankerne. Men udover disse ting rummer filmen gode og ret så fede elementer, som action scener, jagt scener et godt stykke inde i filmen og de er mindeværdige, men det redder ikke filmen fra at mangle en Bond, som du virkelig føler er Bond.

Nikolaj

En af de aller bedste Bond film efter min mening, den har de hærlige Bond momenter, God Bond pige, ny duel med Blofeld og en fremragende ski-scene, som er en af de aller bedste jagt i hele serien. George Lazenby er uskældt for at være en kedelig Bond. Der må jeg være dybt uenig, det er klart, at han ikke har Sean Connerys hårhed og charme, men han leverer en god indsats. Og faktisk det jeg ærgre mig mest over, er at han ikke fortsatte.

S. Rico

Jeg kan godt lide George Lazenby i rollen som 007. Filmen er også ganske god, men meget langsom i sin opbygning i den næsten 2½ timer lange film.

Wayne

Faktisk en god en af slagsen, og den første uden Sean Connery. Efter sigende valgte George Lazenby selv, ikke at spille Bond igen. Ikke genialt George. Action og damer på bjerget.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.